Na Danima Beča u Zagrebu govorit će se o pametnim gradovima i ekonomiji dijeljenja

Na Danima Beča u Zagrebu govorit će se o pametnim gradovima i ekonomiji dijeljenja

Beč dolazi u Zagreb i ove godine, i to putem manifestacije Dani Beča koji će se održati od 28. do 30. studenog, a između ostalog, govorit će se o pametnim gradovima i ekonomiji dijeljenja.

Za sve one koji ove zime neće uspjeti do Beča na poznata adventska događanja, Beč će doći u Zagreb od 28. do 30. studenoga, i to kroz manifestaciju Dani Beča koja će nastojati približiti sve ono po čemu je Beč baš super, pa će se tako, između ostalog, govoriti i o turizmu u ekonomiji dijeljenja i drugim temama o kojima bi trebao brinuti svaki moderan grad. Događaj organizira Eurocomm-PR Zagreb.

U Beču se ne libe podijeliti svoja pozitivna iskustva sa svima onima koji ih žele poslušati, pa tako predstavnici grada Beča već treći puta dolaze u Zagreb razmijeniti iskustva, saznati nešto novo, ali i poraditi na konstruktivnom dijalogu i odnosima dva glavna grada.

Središnji dio Dana Beča bit će dvodnevna konferencija na kojoj će predstavnici oba grada raspravljati o temama kao što je zaštita okoliša, integracija izbjeglica, mobilnost i sustavi pametnih gradova, a održavat će se u prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Od pametnih gradova do PR-a

Prvi dan konferencije govorit će se ponajviše o temama poput planiranja grada i pametnim gradovima, energetskoj sanaciji zgrada koje su zaštićene kao spomenici, startupima, urbanoj mobilnosti i turizmu u doba ekonomije dijeljenja.

Drugi dan konferencije bit će rezerviran za teme kao što su PR-mjere u područjima zaštite okoliša i integraciji izbjeglica u društvo, a manifestacija će biti zaključena dodjelom nagrada Red Carpet Award na kojoj će biti predstavljeni radovi mladih hrvatskih umjetnika koje je tijekom 2017. nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča.

Oba konferencijska dana održavat će se u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Zrinjevcu. Ulaz je u potpunosti slobodan, a zainteresirani se pozivaju na registraciju na konferenciju i popratne radionice na stranicama događaja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.