Na Danima Beča u Zagrebu govorit će se o pametnim gradovima i ekonomiji dijeljenja

Na Danima Beča u Zagrebu govorit će se o pametnim gradovima i ekonomiji dijeljenja

Beč dolazi u Zagreb i ove godine, i to putem manifestacije Dani Beča koji će se održati od 28. do 30. studenog, a između ostalog, govorit će se o pametnim gradovima i ekonomiji dijeljenja.

Za sve one koji ove zime neće uspjeti do Beča na poznata adventska događanja, Beč će doći u Zagreb od 28. do 30. studenoga, i to kroz manifestaciju Dani Beča koja će nastojati približiti sve ono po čemu je Beč baš super, pa će se tako, između ostalog, govoriti i o turizmu u ekonomiji dijeljenja i drugim temama o kojima bi trebao brinuti svaki moderan grad. Događaj organizira Eurocomm-PR Zagreb.

U Beču se ne libe podijeliti svoja pozitivna iskustva sa svima onima koji ih žele poslušati, pa tako predstavnici grada Beča već treći puta dolaze u Zagreb razmijeniti iskustva, saznati nešto novo, ali i poraditi na konstruktivnom dijalogu i odnosima dva glavna grada.

Središnji dio Dana Beča bit će dvodnevna konferencija na kojoj će predstavnici oba grada raspravljati o temama kao što je zaštita okoliša, integracija izbjeglica, mobilnost i sustavi pametnih gradova, a održavat će se u prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Od pametnih gradova do PR-a

Prvi dan konferencije govorit će se ponajviše o temama poput planiranja grada i pametnim gradovima, energetskoj sanaciji zgrada koje su zaštićene kao spomenici, startupima, urbanoj mobilnosti i turizmu u doba ekonomije dijeljenja.

Drugi dan konferencije bit će rezerviran za teme kao što su PR-mjere u područjima zaštite okoliša i integraciji izbjeglica u društvo, a manifestacija će biti zaključena dodjelom nagrada Red Carpet Award na kojoj će biti predstavljeni radovi mladih hrvatskih umjetnika koje je tijekom 2017. nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča.

Oba konferencijska dana održavat će se u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Zrinjevcu. Ulaz je u potpunosti slobodan, a zainteresirani se pozivaju na registraciju na konferenciju i popratne radionice na stranicama događaja.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".