Croatia Traffic Info za Android i iPhone HAK-ova je uzdanica u bolju (i sigurniju) turističku sezonu

Croatia Traffic Info za Android i iPhone HAK-ova je uzdanica u bolju (i sigurniju) turističku sezonu

Nakon HAK 2.0 aplikacije koju smo predstavili, Hrvatski Autoklub izdao je i višejezičnu aplikaciju koja bi turistima trebala olakšati snalaženje na hrvatskim cestama kao što smo najavili. Croatia Traffic Info možete naći za Android, dok iPhone i iPod Touch verzija čeka Appleovo odobrenje.

HAK 2.0 i za turiste

Nakon HAK 2.0 aplikacije koju smo predstavili, Hrvatski Autoklub izdao je i višejezičnu aplikaciju koja bi turistima trebala olakšati snalaženje na hrvatskim cestama kao što smo najavili. Croatia Traffic Info na engleskom, njemačkom i talijanskom možete naći za Android, dok iPhone i iPod Touch verzija čeka Appleovo odobrenje.

Prema izvješćima iz HAK-a, Hrvatsku godišnje posjeti oko 11 milijuna turista, od kojih 90 posto njih dolazi cestama pa će im nova HAK-ova aplikacija, dostupna na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku biti od velike koristi. Funkcionalnost aplikacije je ista kao i u domaćoj verziji; nudi brzi uvid u servisne informacije HAK-a, stanje na cestama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama te vremensku prognozu. Naravno, turisti će moći provjeriti i cijene goriva, kao i pratiti ceste uživo putem 150 kamera koje budno prate naše glavne prometnice.

Aplikaciju je dakako izradio Infinum. U slučaju nezgode, turisti će moći kroz aplikaciju kontaktirati HAK, pri čemu se njihova lokacija automatski prenosi u Kontaktni centar HAK-a kako bi se pomoć čim prije uputila na lokaciju, bez nepotrebnog objašnjavanja i prelaženja jezičnih barijera. Ime očito pomalo podsjeća na uspješan Croatia Traffic & Weather, ali s obzirom da se radi o prilično generičnim imenima, alternative su ionako rijetke.

Croatia Traffic Info je druga HAK-ova aplikacija za pametne telefone; njihovu prvu aplikaciju su nedavno značajno nadogradili i detaljno smo ju opisali, a od objave početkom srpnja 2012, 80 posto korisnika je preuzelo novu aplikaciju. U HAK-u vjeruju kako će broj korisnika nove aplikacije Croatia Traffic Info rasti u sljedećem razdoblju, a aplikaciju će promovirati i na svojim web stranicama kao i kod drugih europskih autoklubova.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.