Kodirajte i uhvatite priliku na Combisovom hackathonu

Kodirajte i uhvatite (poslovnu) priliku na Combisovom 32.000 kuna vrijednom hackathonu

Iako je mnogima kod hackathona najzanimljiviji nagradni fond za najbolje projekte, sve se više ovakvih događanja organizira s dugoročnijim ciljevima, bilo da je riječ o poticanju zajednice na kreiranje projekata ili zapošljavanju najboljih kadrova. Combisov 24-satni hackathon try{code}catch ima slične ciljeve, ali i jedan konkretniji - pronaći projekt i tim za dugoročnu suradnju u sklopu internog startup inkubatora Neostartup.

Andrea Župarić, voditeljica hackathona, i sama je u Combis došla djelomično zahvaljujući sličnom natjecanju.
Andrea Župarić, voditeljica hackathona, i sama je u Combis došla djelomično zahvaljujući sličnom natjecanju.

Combis se nedavno upustio u “avanturu” organizacije natjecanja u programiranju te će 9. i 10. travnja okupiti studente na hackathonu try{code}catch. Andrea Župarić, voditeljica hackathona, svjesna je kako za privlačenje pravih timova i dobivanje željenih rezultata naglasak moraju staviti na dvije stvari – pažljivo osmišljene, izazovne zadatke, koji imaju svoju konačnu svrhu, te nov način nagrađivanja koji, uz novčani fond, uključuje dugoročan oblik nagrade za najbolje programere, odnosno priliku da projekt razvijaju u sklopu internog startup inkubatora Neostartup. To su i napravili:

Zadaci će biti vrlo izazovni i zanimljivi, a natjecatelji će biti pažljivo usmjereni na konačno rješenje koje moraju dobiti. Tim najboljih Combisovih stručnjaka pazio je da zadatci budu dovoljno izazovni, ali i realno ostvarivi. No ipak, sama ideja i implementacija ideje je u potpunosti na natjecateljima.

Umjesto tema, konkretni zadatci

U roku od 24 sata, koliko traje “maratonsko” programiranje, teško je očekivati da će natjecatelji imati završene i zaokružene projekte, ali to nije toliko ni važno – organizatori žele vidjeti prototipe projekata koji su funkcionalni, imaju realnu mogućnost implementacije, a najbolje će i nagraditi. Najveća nagrada? Mogućnost realizacije projekta, što nije čest slučaj kod natjecanja ovog tipa, a ako bude više kvalitetnih rješenja, ne isključuje se ni uključivanje više njih u Neostartupov program.

No, kako bi osigurali što kvalitetnija rješenja, organizatori su se odlučili za konkretne zadatke, a ne teme. Zadatci će biti otkriveni natjecateljima tek na početku događanja jer se želi da rješenja doista budu plod 24-satnog timskog rada. Kako se onda pripremiti za nešto nepoznato?

Stalo nam je da su svi jednako u neznanju kako bismo pri ocjenjivanju mogli biti pravedni. Natjecatelji će se najbolje pripremiti ako izbruse svoje programerske vještine u tehnologiji koja im najbolje ide i unaprijed se u timu dogovore tko će obavljati koji dio posla. U svakom slučaju, vodimo računa da stvorimo nešto novo i kvalitetno, ali i da se svi zabavimo.

Iskustvo s natjecanjima u programiranju – iz prve ruke

TIm koji stoji iza Combisovog hackathona.
TIm koji stoji iza Combisovog hackathona.

Hackathoni se često koriste i za lov na talente, potencijalne zaposlenike, jer osobe koje se prijave na ovakvo natjecanje pokazuju koliko su spremne na učenje, izazove, snalaženje u novim situacijama, a i kako podnose stres zbog zadatka koji treba riješiti u kratkom razdoblju. Također, vidjeti mlade ambiciozne programere u njihovom “prirodnom” okruženju puno je pogodnije za procjenu od službenih razgovora za posao i raznoraznih testova, ističe naša sugovornica. A o tome što jedan student ili studentica mogu naučiti na ovakvom događanju, Andrea govori iz vlastitog iskustva:

Definitivno vam podižu samopouzdanje, upoznajete ljude sličnih afiniteta, dobivate uvid u razmišljanje drugih, ali i interakciju s mogućim poslodavcima. Osjetila sam kako je to raditi u timu, kako uspješno raditi u stresnim situacijama, kratkom roku, bez sna.

Sve to i mnogo drugih stvari su znanje koje se može dobiti sudjelovanjem na našem, ali i na drugim hackathonima. Stavka u životopisu da je netko uopće sudjelovao na bilo kakvom natjecanju ovakvog tipa Combisu je uvijek zanimljiva, a vjerujem i drugim poslodavcima. I sama sam “zapela” za oko Combisu na jednom sličnom studentskom natjecanju – od ležernog razgovora o rješavanju mozgalice do mog zapošljavanja bio je kratak put, tako da iz prve ruke mogu pričati o pozitivnim aspektima IT studentskih natjecanja i zapošljavanja.

Organizacija ovakvog događanja ne prolazi bez izazova – od pronalaska pravog datuma, lokacije (u ovom je slučaju odabran novootvoreni HUB385), a zatim i zadatka, pravih nagrada, promocije… Izazovno je ovo i za organizatore i za sudionike, a kruna svega stiže 9. i 10. travnja. A nećemo zaboraviti i konkretne novčane nagrade – tim koji osvoji prvo mjesto dobiva 4000 kuna po članu, drugoplasirani tim osvaja 2000 kuna po članu, a trećeplasirani 1000 kuna po članu.

Prijavite se do 31. ožujka!

Bilo da vas motivira novčana nagrada i/ili mogućnost nastavka razvoja projekta i/ili jednostavno želite testirati svoje vještine i granice – prijaviti se možete do 31. ožujka!

try code catch

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Hrvati u posljednjih tjedan dana masone na portalima i društvenim mrežama spomenuli više od 6000 puta

Domaća internetska sfera posljednjih dana zaista puno priča o masonima. Komentari, članci i objave na društvenim mrežama vezani uz ovu temu ostvarili su čak 12 milijuna impresija.

Startupi i poslovanje

Potrebni koraci i obrasci: Kako zatvoriti paušalni obrt?

Nakon izmjena Općeg poreznog zakona mnogi su se paušalci našli u nezavidnoj poziciji. Nerijetki su se potom odlučili na zatvaranje obrta, ako i vi razmišljate - ovo su koraci koje trebate poduzeti.

Mobilno

Paniku oko koronavirusa iskoristili i brojni developeri; na Google Playu deseci (loših) aplikacija

Većina "coronavirus" aplikacija nije ni blizu kvaliteti, a služe kako bi kroz paniku "maznuli" po par tisuća skidanja.

Startupi i poslovanje

(Cro)AI ujedinjuje Microblink, Infobip i druge lidere tehnološke industrije u jednom cilju: AI naciji

Hrvatske trenutno nema na AI mapi svijeta. No, uz novoosnovanu udrugu CroAI, među čijim su se članovima našle tvrtke poput Infobipa, Microblinka, Poslovne Inteligencije i mnoge druge, ovdašnja IT zajednica napokon se može okupiti pod zajedničkim krovom kako bi ujedinjeno nastupala i to promijenila.

Intervju

Lude kombinacije hrvatskog CR4ZY-ja: prvo prodali tim, sad osnovali novi uz Ruse i Ukrajince

"CR4ZY je prodao tim", bile su riječi koje su odjekivale krajem prošle godine domaćim esportom, a iako se domaća organizacija sa sjedištem u Berlinu nije ugasila, mnogi su mislili kako se radi o početku kraja.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.