S kojim se sve izazovima susreće Busradar.hr u regiji?

Busradar.hr i izazovi u regiji: “Balkanski sistem, balkanski! U autobusu kupiš kartu!”

Gdje na jednom mjestu pronaći sve autobusne linije, vrijeme polazaka i dolazaka te cijene autobusnih karata u Hrvatskoj i okolnim zemljama? Uz nekoliko postojećih, prije tri mjeseca pojavio se sustav Busradar.hr, kao osma lokalizirana verzija njemačkog Busliniensuche.de. Ova tražilica za autobusne linije nudi i usporedbu cijena kako bi putnici mogli pronaći najpovoljniji način prijevoza, ali “zahvaljujući” činjenici da mnogi lokalni autobusni prijevoznici nisu modernizirali svoje poslovanje, cesta po kojoj se Busradar trenutno vozi itekako je puna prepreka.

busradar

Busliniensuche.de postoji od 2012. godine, a nastao je nakon liberalizacije njemačkog tržišta autobusnog prijevoza te je danas vodeća tražilica u ovoj zemlji za autobusne linije. Hrvatska verzija, Busradar.hr, pruža uvid u sve međunarodne linije u sustavu tražilice kroz web i mobilne aplikacije za iOS i Android, a trenutno se radi na prikupljanju informacija o svim linijama unutar Hrvatske, otkriva Ivana Brkulj, voditeljica poslovanja u Hrvatskoj. Kako kaže, korisnicima žele pružiti pristup svim mogućim vezama na određenoj liniji, prvenstveno autobusnim, a kao alternativu prikazuju veze vlakom i u grupnoj vožnji uz dijeljenje troškova, odnosno rideshare, gdje je jedan od partnera i BlaBlaCar.

Poslovanje Busradara za Hrvatsku vodi se iz Njemačke, Karlsruhea, a za ovu je državu većinom zadužena sama Ivana. U sustavu se nalazi tek nekoliko tvrtki iz Hrvatske i drugih zemalja Jugoistočne Europe, tako da pred njima stoji još mnogo posla. Problemi s pristupom informacijama nastaju jer većina autobusnih prijevoznika nije u tijeku s modernim tehnologijama, odnosno ne nude internetsku prodaje karata ili nemaju web stranicu na stranim jezicima – ili uopće nemaju web stranicu. Ivana je od nekoliko tvrtki iz Srbije i Crne Gore dobila informaciju kako im problem pri prodaji karata putem interneta predstavljaju i banke koje traže previsoku kamatu ili jednostavno još nisu prepoznali u tome poslovni motiv.

(Ne)doraslost tehničkom izazovu

A možda je dijelom razlog i taj što nisu dorasli tehničkom izazovu s kojim se suočavaju i stoga zaostaju za drugima na tržištu. Tako imam anegdotu kada sam jednu tvrtku sa sjedištem u Makedoniji, koja, osim okolnih zemalja, linijski pokriva i Italiju, Austriju, Švicarsku i Njemačku, kontaktirala na njemački broj (drugi mogući je bio makedonski) i to nakon što se email poruka poslana na jedinu adresu na njihovoj stranici vraćala kao neisporučena. Započela sam s pitanjem govori li osoba engleski jer još uvijek usavršavam svoj njemački, no odgovor je bio negativan pa sam krenula dalje s njemačkim, na što me osoba prekinula i rekla da ne razumije dobro njemački. Tada sam upitala na kojem jeziku možemo razgovarati pa sam između makedonskog, albanskog i srpskog odabrala ovaj zadnji. Na upit gdje ljudi mogu kupiti njihove karte i nude li možda moderan online sistem, dobila sam smijehom obojen odgovor, na valjda mješavini spomenuta tri jezika: “Ma kakav moderan! Balkanski sistem, balkanski! U autobusu kupiš kartu!”

Busradar u Hrvatskoj trenutno
Busradar u Hrvatskoj trenutno nudi informacije o linijama tek nekolicine prijevoznika iz Hrvatske i ostatka regije.

Autobusno je tržište zakoračilo u digitalno doba, nastavlja, no mnogi moraju tek postati suigrači u tome. Trebaju prepoznati i iskoristiti priliku da budu vidljivi online te da se njihove karte mogu jednostavno kupiti iz bilo koje zemlje. Uskoro neće nitko više kupovati karte na prodajnom mjestu (ili u autobusu), fizički, a tvrtke koje se ne prilagode novom vremenu će dugoročno biti na gubitku, zaključuje Ivana. Na upit hoće li Busradar raditi i na edukaciji prijevoznika kako bi osigurali veću kvalitetu vlastite usluge, naša sugovornica odgovara potvrdno, svjesna da se promjene ne događaju preko noći te da će proći još nekoliko godina prije no što se većina karata bude prodavala putem interneta.

Kao što sam već spomenula, cilj firme je imati na svojoj stranici sve moguće autobusne linije s područja Europe, za sada. Stranica funkcionira na način da samo prikazuje sve moguće rezultate, odnosno linije, a za samu kupnju karte korisnik se preusmjerava na stranicu odabranog autobusnog prijevoznika. Zato nam je bitno da njihova stranica bude prevedena bar na engleski jezik i da ima po mogućnosti online sistem kupnje karata. Postoji više jako dobrih softvera za prodaju karata, koje uvijek možemo preporučiti (potencijalnim) partnerima, ako već nemaju neki ili žele mijenjati postojeći.

Poslovni model Busradara

Pretraživati i uspoređivati autobusne linije moguće je i putem mobilnih aplikacija.
Pretraživati i uspoređivati autobusne linije moguće je i putem mobilnih aplikacija.

Na upit koliko u ovakvim uvjetima informacije koje Busradar nudi u ovom trenutku mogu biti pouzdane, Ivana odgovara da se podatci redovito ažuriraju i provjeravaju na web stranicama prijevoznika, ali da je moguće da dođe do nepodudarnosti ako partner prijevoznik ne obavijesti Busradar o promjenama.

Inače, Busradar se financira kroz oglašavanje te uz malu proviziju od prodanih karata, dok je sustav za krajnje korisnike besplatan. Tek je počeo s radom u Hrvatskoj, a Ivana je svjesna da ih čeka dug put – i pri modernizaciji tržišta autobusnog prijevoza i načina na koji korisnici putuju.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.