Bolt pokreće dostavu u 6 gradova Hrvatske; idealnu za isporuku malih paketa unutar jednog sata

Bolt pokreće dostavu u 6 gradova Hrvatske; idealnu za isporuku malih paketa unutar jednog sata

Sve je manje putnika u automobilima Bolt vozača, no od danas nadomjestak prometu učinit će dokumenti, namirnice i druge potrepštine koje korisnici požele poslati svojima najbližima ili kolegama s posla.

U periodu ograničene mogućnosti kretanja, Bolt, europska platforma za pružanje usluge prijevoza, odlučila je upogoniti svoje vozače za dostavu različitih pošiljaka u šest hrvatskih gradova kako bi olakšala prijenos stvari među prijateljima, obitelji ili poslovnim kolegama i suradnicima.

Usluga dostave tako je od danas dostupna u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru te Dubrovniku. Korisnicima Bolt Delivery mogao bi izvrsno poslužiti za pošiljke koje je potrebno isporučiti isti dan, pa čak i unutar samo jednog sata kao što su odjeća, knjige, kućne potrepštine, igraće konzole, dokumenti i slično.

Uvjeti i cijena dostave

Pošiljke trebaju biti lakše od 20 kg i unutar zadanih dimenzija do maksimalnih dimenzija: 65x55x40 cm. Radi sigurnosti, usluga će biti dostupna samo onima koji u svojoj aplikaciji imaju unesenu valjanu bankovnu karticu jer gotovinsko plaćanje neće biti moguće.

Nažalost, posebne tarife za Bolt Delivery nisu osmišljene. Tako će cijene usluge dostave biti kao i uobičajene cijene vožnje u svakom gradu u kojem je Bolt usluga dostupna. Slanje paketa u Zagrebu između osoba koje su udaljene 5 km okvirno bi onda iznosilo 30 kuna, a minimalna cijena dostave je 20 kuna za sve gradove.

Jednostavan proces

Korisnicima je usluga dostupna unutar aplikacije kao nova kategorija. Procijenjenu cijenu usluge dostave za odabranu rutu odmah je moguće vidjeti u aplikaciji prilikom naručivanja, a vozači partneri pošiljku mogu preuzeti odmah.

Nakon potvrde dostave, Bolt će poslati dostavljača koji će preuzeti pošiljku unutar roka koji je prikazan nakon naručivanja usluge. Pošiljatelj će paket donijeti na dogovorenu adresu te ga ostaviti na sjedalo, a primatelj će jednako tako preuzeti poslani paket.

Unutar aplikacije pošiljatelj će i s krajnjim primateljem pošiljke moći podijeliti plan rute dostave, kako bi i jedan i drugi u svakom trenutku mogli u stvarnom vremenu pratiti kretanje pošiljke i termin isporuke. Partneri vozači su upoznati sa svim uputama nadležnih institucija kojih se moraju pridržavati kod obavljanja ove te ostalih usluga u sklopu Bolt platforme.

Bilo bi odlično i kada bi se opcije dostave proširile i uzele u obzir okolnosti. Tako da se nadamo da će uskoro neke od platformi poput Bolta ponuditi i fiksne tarife, suradnje s, primjerice, OPG-ovcima ili malim poslovanjima koji su sada ograničeni na poslovanje putem web trgovine.

Komentari

 1. Josip

  Josip

  06. 04. 2020. u 11:05 am Odgovori

  Pitanje autorici kako će Bolt dostavljači dostavljati robu OPG-ova, zar će ići kod njih na selo i svaki komad robe preuzimati u drugom selu. Koliko će koštati takva dostava i kako će napuštati mjesto boravka. Ne trebate svakom davati besplatnu reklamu jahanja na krizi

 2. TikTok

  TikTok

  06. 04. 2020. u 11:37 am Odgovori

  Zašto ne? Meni se ideja čini itekako razumljiva, naravno da je logistički to potrebno uskladiti. Zar išta ide bez planiranja. Naravno, lako je upirati prstom.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.