Bojan Bernik: Kako to rade Google i Facebook?

Bojan Bernik: Kako to rade Google i Facebook?

I Google i Facebook rade proizvode koji su besplatni za javnost samo zato što su najveći mediji na svijetu, rekao je to na početku svog predavanja na Blogomaniji Bojan Bernik. No, što Facebook ima, a da Google želi i obrnuto? Podatke, podatke i podatke. I to u svrhu što preciznijeg plasiranja oglasa.

Facebooku i Twitteru ste samo šuma podataka potrebnih da vam se što preciznije targetiraju oglasi, kaže Bernik.
Facebooku i Twitteru ste samo šuma podataka potrebnih da vam se što preciznije targetiraju oglasi, kaže Bernik.

I Google i Facebook rade proizvode koji su besplatni za javnost samo zato što su najveći mediji na svijetu, rekao je to na početku svog predavanja na Blogomaniji Bojan Bernik. No, što Facebook ima, a da Google želi i obrnuto? Podatke, podatke i podatke. I to u svrhu što preciznijeg plasiranja oglasa.

Što, dakle, Google želi, a da Facebook ima? Vaše osobne podatke, ime i prezime, datum rođenja, interese itd. S druge strane, Google zna što tražite, a to Facebook želi znati. Kroz godine je Google razvio nekoliko servisa, i to strateški, kako kaže Bernik, da bi dobio određene informacija od korisnika i kako bi im mogao prikazivati targetirane oglase. Počelo je s tražilicom (gdje je saznao što tražite), potom s Google Maps i Google Places (gdje se nalazite), kalendar (kada), Chrome i Analytics (što čitate na webu) te Google + (dob i spol).

Facebook se vodio sličnom logikom. Putem opcije Facebook connect (logiranje na vanjske stranice i servise putem FB profila) i Facebook komentara dolazi do informacija o tome što se čita na webu. Facebook ima opciju Places, čime dolazi do informacija o lokaciji. Tu je i Facebookov mail, a na kraju Graph Search, tražilica kojom na neki način konkurira Googelu.

“Oni” znaju sve o nama

Ono što mnoge ljude zabrinjava je činjenica što ti servisi imaju zastrašujuću količinu podataka o svojim korisnicima. No, Bernik pojašnjava:

Vi niste bitni. Vi ste samo marketinška varijabla. Vaše ime i prezime, fotografije i druge informacije su Googleu i Facebooku nebitni. Vi ste šuma podataka koja se koristi da se plasiraju oglasi. Vama će se oni ionako plasirati, stoga je bolje da barem vidite one koji su vama relevantni.

Napravite eksperiment

Jeste li ikada kliknuli na Facebooku oglas namijenjen drugom spolu – pitao je Bernik. Ukoliko jeste, znate da će se velik broj oglasa koji se prikazuju idućih nekoliko dana ravnati prema tome, jer ste dali platfomi informaciju da  bi vas to moglo zanimati. Na taj način možete privremeno “zbuniti” sustav.

Što više nešto lajkate, to će vam se više ono prikazivati. Ako češće reagirate na objave jednog prijatelja, češće ćete vidjeti njegove postove. Time vaš feed postaje specifičan. Skloni smo klikati na stvari zabavnog sadržaja, stoga je moguće da one “ozbiljnije” stvari prođu neprimijećeno. Ako vam se čini da vam je Facebook u posljednjih godinu dana “gluplji”, to je zato što se samim svojim odabirom to napravili. Također, ako je nešto viralno, vidjet ćete i to. Ostale stvari ostaju ispod radara, zaključio je Bernik.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?