Bojan Bernik: Kako to rade Google i Facebook?

Bojan Bernik: Kako to rade Google i Facebook?

I Google i Facebook rade proizvode koji su besplatni za javnost samo zato što su najveći mediji na svijetu, rekao je to na početku svog predavanja na Blogomaniji Bojan Bernik. No, što Facebook ima, a da Google želi i obrnuto? Podatke, podatke i podatke. I to u svrhu što preciznijeg plasiranja oglasa.

Facebooku i Twitteru ste samo šuma podataka potrebnih da vam se što preciznije targetiraju oglasi, kaže Bernik.
Facebooku i Twitteru ste samo šuma podataka potrebnih da vam se što preciznije targetiraju oglasi, kaže Bernik.

I Google i Facebook rade proizvode koji su besplatni za javnost samo zato što su najveći mediji na svijetu, rekao je to na početku svog predavanja na Blogomaniji Bojan Bernik. No, što Facebook ima, a da Google želi i obrnuto? Podatke, podatke i podatke. I to u svrhu što preciznijeg plasiranja oglasa.

Što, dakle, Google želi, a da Facebook ima? Vaše osobne podatke, ime i prezime, datum rođenja, interese itd. S druge strane, Google zna što tražite, a to Facebook želi znati. Kroz godine je Google razvio nekoliko servisa, i to strateški, kako kaže Bernik, da bi dobio određene informacija od korisnika i kako bi im mogao prikazivati targetirane oglase. Počelo je s tražilicom (gdje je saznao što tražite), potom s Google Maps i Google Places (gdje se nalazite), kalendar (kada), Chrome i Analytics (što čitate na webu) te Google + (dob i spol).

Facebook se vodio sličnom logikom. Putem opcije Facebook connect (logiranje na vanjske stranice i servise putem FB profila) i Facebook komentara dolazi do informacija o tome što se čita na webu. Facebook ima opciju Places, čime dolazi do informacija o lokaciji. Tu je i Facebookov mail, a na kraju Graph Search, tražilica kojom na neki način konkurira Googelu.

“Oni” znaju sve o nama

Ono što mnoge ljude zabrinjava je činjenica što ti servisi imaju zastrašujuću količinu podataka o svojim korisnicima. No, Bernik pojašnjava:

Vi niste bitni. Vi ste samo marketinška varijabla. Vaše ime i prezime, fotografije i druge informacije su Googleu i Facebooku nebitni. Vi ste šuma podataka koja se koristi da se plasiraju oglasi. Vama će se oni ionako plasirati, stoga je bolje da barem vidite one koji su vama relevantni.

Napravite eksperiment

Jeste li ikada kliknuli na Facebooku oglas namijenjen drugom spolu – pitao je Bernik. Ukoliko jeste, znate da će se velik broj oglasa koji se prikazuju idućih nekoliko dana ravnati prema tome, jer ste dali platfomi informaciju da  bi vas to moglo zanimati. Na taj način možete privremeno “zbuniti” sustav.

Što više nešto lajkate, to će vam se više ono prikazivati. Ako češće reagirate na objave jednog prijatelja, češće ćete vidjeti njegove postove. Time vaš feed postaje specifičan. Skloni smo klikati na stvari zabavnog sadržaja, stoga je moguće da one “ozbiljnije” stvari prođu neprimijećeno. Ako vam se čini da vam je Facebook u posljednjih godinu dana “gluplji”, to je zato što se samim svojim odabirom to napravili. Također, ako je nešto viralno, vidjet ćete i to. Ostale stvari ostaju ispod radara, zaključio je Bernik.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.