Nova verzija Firefoxa dolazi s Bing tražilicom umjesto Googlea

Nova verzija Firefoxa dolazi s Bing tražilicom umjesto Googlea

Microsoft je jučer objavio kako će njihova tražilica Bing u novoj verziji Firefoxa naći svoje mjesto u 'search boxu' umjesto Googlea. Kako piše ReadWriteWeb, Bing će biti defaultna tražilica u novom FF-u. Naravno, ističu, preuzimanje te verzije Firefoxa je opcionalno, a namijenjeno je onima kojima Bing bolje leži od Googlea

Hoćete li preuzeti ovu verziju Firefoxa?

Microsoft je jučer objavio kako će njihova tražilica Bing u novoj verziji Firefoxa naći svoje mjesto u ‘search boxu’ umjesto Googlea. Kako piše ReadWriteWeb, Bing će biti defaultna tražilica u novom FF-u. Naravno, ističu, preuzimanje te verzije Firefoxa je opcionalno, a namijenjeno je onima kojima Bing bolje leži od Googlea.

Prema mišljenju stručnjaka, nije došlo ni do kakvog ‘razvoda’ između Firefoxa i Googlea, već se Firefox priprema na plan b ukoliko Google odluči posvetiti se u potpunosti svojoj Google Chrome tražilici. Tijekom preuzimanja ove verzije FF-a sa stranice za download, pojavi se poruka kako ‘Microsoft nije licenciran niti distribuira Firefox’, već se korisnik usmjerava na ‘Mozillu kako bi preuzeo Firefox’.

Iz Mozille istovremeno stiže vijest kako se radi samo o proširenju postojećeg partnerstva s Microsoftom, te kako je dostupno 20-ak verzija Firefoxa s drugim partnerima.  Ono što začuđuje analitičare jest činjenica da je Firefox bježao od Microsofta, te preuzimao korak po korak tržište od njihovog Internet Explorera, a danas, javljaju, ulaze u partnerstvo.

Komentari

 1. Ivan Galgoci

  Ivan Galgoci

  27. 10. 2011. u 10:07 pm Odgovori

  …i mislio sam. Čitati, a ne praviti od muhe slona.

  http://www.extremetech.com/internet/101851-firefox-now-with-added-bing-released

  In a move that will raise eyebrows, Mozilla is now distributing a version of Firefox that uses Bing as the default search provider instead of Google. Rest assured that this is a joint project, though: the creatively-named Firefox with Bing website is run by Microsoft, and both Mozilla and MS are clear that this is a joint venture.

  Now, don’t get too excited — the default version of Firefox available from Mozilla.com is still backed by Google, and there’s no mention of an alternative, Bingy download anywhere on the site — but it’s worth noting that Mozilla has been testing Bing’s capabilities using Test Pilot over the last couple of months, and the release of Firefox with Bing indicates that Mozilla is now confident in Bing’s ability to provide a top-notch service to Firefox users.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?