'Beforetime marketing' zbilja postoji, a sve je počelo - ovdje

‘Beforetime marketing’ zbilja postoji, a sve je počelo – ovdje

Moj prvi tekst za Netokraciju objavljen je prije dvije godine, a u njegovom naslovu bile su aluzije na seks i potpuno nov pojam - "beforetime". Sada donosim i vizuale da tu teoriju potkrijepim.

Beforetime marketing može vam utrosrtučiti promet.
Beforetime marketing može vam utrosrtučiti promet.

“Beforetime”, ili “prije vremena”, skovao sam kako bih objasnio što dolazi prije “stvarnog vremena” ili “real time” kada je riječ o sadržaju.

Naslov je bio Beforetime je za real-time što i predigra za seks. Zašto ga onda zanemarujete?

Beforetime marketing može se primijeniti na bilo što se odvija online, bilo da je riječ o sadržaju uživo (live streams, live tvitovi, live chat) ili unaprijed određenom trenutku (lansiranje stranice, objavljivanje posta ili prodaja). On potiče promet, razgovor i gradi SEO prije no što se sadržaj uopće objavi, pa je manji problem ako sam sadržaj ne ispuni očekivanja.

Kada sam prvi put pisao o marketingu, trebalo mi je vremena da sastavim ono što je na kraju postao post u dva dijela na Netokraciji. No iako su luzija na seks i novi termin sačinili zgodan naslov, nisam imao mnogo vizuala i podataka koji bi mogli podržati tu premisu. Sad kad ih konačno imam, želio bih ih podijeliti s vama.

Pridružite se eksperimentu

Sutra u Briselu držim radionicu koju možete pratiti preko Periscopea i Twittera agencije @happeningo, a možete i dodati događaj u kalendar preko Soonfeeda (Da, Soonfeed je aktivan i čuli ste to ovdje!).

Sesija od 60 minuta uključivat će growth hacks, kao što je beforetime marketing, live community building i 5a strategije rasta, sve podređeno efikasnosti po principima Lean Startupa. Sama radionica poslužit će kao studija slučaja o tome kako growth hacking funkcionira. Ili ne funkcionira.

U međuvremenu, ovo su obećani dokazi koje sam spominjao – časna riječ, bez aluzija na seks ovaj put.

Izložak prvi:

Kissmetricsov graf objava.
Kissmetricsov graf objava.

Možda ste već vidjeli ovaj graf. Kissmetrics ga je objavio prošle godine, a sličan je prošlog mjeseca objavio i Buffer. Guru nindže društvenih medija već godinama to napominju. Kada objavite novi sadržaj, podijelite ga na društvenim medijima više puta, svaki put mijenjajući ponešto poruku. Kissmetrics smatra da će to udvostručiti promet koji na vašu stranicu dolazi s društvenih medija.

Izložak drugi:

Ono što guru nindža grafika ne pokazuje je vremenski period koji počinje onog trenutka kada znate da ćete sadržaj objaviti. Ja nazivam ovaj period beforetime. Ako započnete dovoljno rano, beforetime marketing može utrostručiti promet na vašu stranicu. Evo kako bi graf trebao izgledati:

Super-duper graf koji je napravio happeningo.
Super-duper graf koji je napravio happeningo.

Izložak treći:

 

Svaki sadržaj može biti online “događaj” ako ga počnete oglašavati unaprijed. Sve što trebate je landing page koja će početi generirati posjete prije no što se sadržaj uopće objavi. Životni vijek savršenog događaja izgleda kao slovo S – što je duža priča (vodoravna os), to je više povrata (okomita os).

Happeningov  "S" graf.
Happeningov “S” graf.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?