'Beforetime marketing' zbilja postoji, a sve je počelo - ovdje

‘Beforetime marketing’ zbilja postoji, a sve je počelo – ovdje

Moj prvi tekst za Netokraciju objavljen je prije dvije godine, a u njegovom naslovu bile su aluzije na seks i potpuno nov pojam - "beforetime". Sada donosim i vizuale da tu teoriju potkrijepim.

Beforetime marketing može vam utrosrtučiti promet.
Beforetime marketing može vam utrosrtučiti promet.

“Beforetime”, ili “prije vremena”, skovao sam kako bih objasnio što dolazi prije “stvarnog vremena” ili “real time” kada je riječ o sadržaju.

Naslov je bio Beforetime je za real-time što i predigra za seks. Zašto ga onda zanemarujete?

Beforetime marketing može se primijeniti na bilo što se odvija online, bilo da je riječ o sadržaju uživo (live streams, live tvitovi, live chat) ili unaprijed određenom trenutku (lansiranje stranice, objavljivanje posta ili prodaja). On potiče promet, razgovor i gradi SEO prije no što se sadržaj uopće objavi, pa je manji problem ako sam sadržaj ne ispuni očekivanja.

Kada sam prvi put pisao o marketingu, trebalo mi je vremena da sastavim ono što je na kraju postao post u dva dijela na Netokraciji. No iako su luzija na seks i novi termin sačinili zgodan naslov, nisam imao mnogo vizuala i podataka koji bi mogli podržati tu premisu. Sad kad ih konačno imam, želio bih ih podijeliti s vama.

Pridružite se eksperimentu

Sutra u Briselu držim radionicu koju možete pratiti preko Periscopea i Twittera agencije @happeningo, a možete i dodati događaj u kalendar preko Soonfeeda (Da, Soonfeed je aktivan i čuli ste to ovdje!).

Sesija od 60 minuta uključivat će growth hacks, kao što je beforetime marketing, live community building i 5a strategije rasta, sve podređeno efikasnosti po principima Lean Startupa. Sama radionica poslužit će kao studija slučaja o tome kako growth hacking funkcionira. Ili ne funkcionira.

U međuvremenu, ovo su obećani dokazi koje sam spominjao – časna riječ, bez aluzija na seks ovaj put.

Izložak prvi:

Kissmetricsov graf objava.
Kissmetricsov graf objava.

Možda ste već vidjeli ovaj graf. Kissmetrics ga je objavio prošle godine, a sličan je prošlog mjeseca objavio i Buffer. Guru nindže društvenih medija već godinama to napominju. Kada objavite novi sadržaj, podijelite ga na društvenim medijima više puta, svaki put mijenjajući ponešto poruku. Kissmetrics smatra da će to udvostručiti promet koji na vašu stranicu dolazi s društvenih medija.

Izložak drugi:

Ono što guru nindža grafika ne pokazuje je vremenski period koji počinje onog trenutka kada znate da ćete sadržaj objaviti. Ja nazivam ovaj period beforetime. Ako započnete dovoljno rano, beforetime marketing može utrostručiti promet na vašu stranicu. Evo kako bi graf trebao izgledati:

Super-duper graf koji je napravio happeningo.
Super-duper graf koji je napravio happeningo.

Izložak treći:

 

Svaki sadržaj može biti online “događaj” ako ga počnete oglašavati unaprijed. Sve što trebate je landing page koja će početi generirati posjete prije no što se sadržaj uopće objavi. Životni vijek savršenog događaja izgleda kao slovo S – što je duža priča (vodoravna os), to je više povrata (okomita os).

Happeningov  "S" graf.
Happeningov “S” graf.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.