Bellabeat otvara vrata developerima na konferenciji Backend @ Bellabeat

Bellabeat otvara vrata developerima na konferenciji Backend @ Bellabeat

Bellabeat u subotu, 21. listopada, organizira svoju drugu konferenciju - od developera za developere. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane.

Jedan od najzanimljivijih domaćih startupa, Bellabeat, ponovno otvara svoja vrata. Posebice će to biti zanimljivo developerima jer će na konferenciji Backend @ Bellabeat pričati upravo backend developeri ove tvrtke i otkriti što se to događa s njihovim proizvodima i procesima “ispod haube”.

Konferencija će se održati u subotu, 21. listopada, s početkom u 9:30 sati u prostorijama Bellabeata, Republike Austrije 33 u Zagrebu. Nakon uvoda, prvo će predavanje, u 10:15, održati Marin Vukojević. Marin je diplomirao na FER-u, a u Bellabeatu radi kao Senior Backend Developer s posebnim zanimanjem za mikroservise. Upravo će o tome održati predavanje – event driven mikroservisne arhitekture.

Nakon njega, u 11 sati, slijedi Marko Franković, Lead Bellabeatovog Backend tima, kojeg zanimaju distribuirano računarstvo, Big Data, nove tehnologije i kreiranje infrastruktura koje podržavaju rapidni razvoj aplikacija. Održat će predavanje o implementaciji event driven mikroservisne arhitekture, problemima na koje je Bellabeat naišao te kako su ih riješili.

U 12 sati je pauza, a u 12:30 nastupa Stjepan Cvitanović, Senior Backend Developer kojeg zanimaju nove tehnologije i razvoj održivih enterprise infrastruktura. Pričat će o načinu testiranja mikroservisa s integriranom MySQL (Maria) bazom podataka. Zadnje predavanje, od 13:30 do 14:30, održat će Lovro Seder. Lovro je magistrirao na FER-u, a za Bellabeeat radi kao DevOps Engineer s posebnim zanimanjem za automatizaciju. Na svom će predavanju pokazati kako je u Bellabeatu implementiran ELK stack na AWS-u s monitoringom i hot/warm arhitekturom pomoću Terraforma i Ansiblea.

Ulaz na događanje je besplatan i nije potrebna prethodna prijava.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.