Beauty Blog Day: U Zagrebu drugi događaj posvećen 'beauty' blogosferi

Beauty Blog Day: U Zagrebu drugi događaj posvećen ‘beauty’ blogosferi

Kao i prošle godine, i ove se održava Beauty Blog Day, u organizaciji portala OgledaloOnline.hr, i to 15. ožujka. Riječ je o događaju, koji ove godine nosi naziv Avon Beauty Blog Day 2014, a koji je posvećen takozvanoj beauty blogosferi, odnosno, blogericama koje su se specijalizirale za kozmetiku, a na kojemu će se objediniti znanja i novosti koje donose vodeće domaće i globalne kozmetičke i farmaceutske kompanije. Ujedno, bloger(ic)e se educira o korištenju online i marketinških alata, kako bi svoj hobi eventualno pretvorile u posao, u čemu će im ove godine pomoći Netokracijina izvršna urednica Mia Biberović i stručnjakinja za marketing Martina Lovrić.

Avon Beauty Blog Day 2014

Kao i prošle godine, i ove se održava Beauty Blog Day, u organizaciji portala OgledaloOnline.hr, i to 15. ožujka. Riječ je o događaju, koji ove godine nosi naziv Avon Beauty Blog Day 2014, a koji je posvećen takozvanoj beauty blogosferi, odnosno, blogericama koje su se specijalizirale za kozmetiku, a na kojemu će se objediniti znanja i novosti koje donose vodeće domaće i globalne kozmetičke i farmaceutske kompanije. Ujedno, bloger(ic)e se educira o korištenju online i marketinških alata, kako bi svoj hobi eventualno pretvorile u posao, u čemu će im ove godine pomoći Netokracijina izvršna urednica Mia Biberović i stručnjakinja za marketing Martina Lovrić.

Tako će Mia Biberović održati predavanje na temu “Povećati čitanost? Kako?”, dok će Martina Lovrić, iz Manifest.hr i Mojposao.net, govoriti o promociji bloga. Inicijatorica projekta Ana Popović Kišur i ove će godine predstaviti beauty blog scenu u Hrvatskoj te usporediti njezin rast u odnosu na regionalne podatke te predstaviti trendove u blogosferi u Hrvatskoj. Uz svoju partnericu, Mirelu Vrbanić, predstavit će i partnere Avon Beauty Blog Daya koji prepoznaju važnost godišnjih okupljanja kako bi pratili svjetske trendove i usvajali nove tehnološke potencijale koje donosi tržište, a jedan od medijskih partnera je i Netokracija. Ana se osvrnula na prošlu godinu, za koju kaže da je bila presudna za ovaj događaj, jer se potvrdilo kako vizija o beauty blogosferi pronalazi svoje mjesto u Hrvatskoj.

Prošlogodišnji uspjeh obvezuje nas da ove godine budemo još bolji i da svojom profesionalnošću potičemo stvaranje novih trendova i formiranja novih poslovnih koraka. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja i opravdati povjerenje hrvatskih blogera i naših partnera.

Sudionici prvog Beauty Blog Daya
Sudionici prvog Beauty Blog Daya

Hrvatska beauty blog scena počela se razvijati 2010. godine, a ove je godine broj blogera povećan za 20 posto. Iako je riječ o pojedincima koji svoje slobodno vrijeme posvećuju blogu, pišu za svoje čitatelje, recenziraju, preporučuju i savjetuju, organizatori Beauty Blog Daya navode kako oni strastveno vole kozmetiku i kontinuirano pronalaze nove i bolje proizvode za njegu, a o kojima putem svog bloga javno progovaraju. Činjenica je kako blogeri stječu specifičnu snagu, a koji svojim nezavisnim mišljenjima doprinose razvoju beauty blogosfere, ali i dalje njihov utjecaj, kao niti broj, nije na razini kakva je u Americi, Francuskoj ili Velikoj Britaniji, gdje biti blogerica znači stati uz rame najpoznatijim beauty urednicama prestižnih magazina, no organizacijom događaja poput Beauty Blog Daya na to se želi znatno utjecati.

Više informacija o tome tko su hrvatske beauty blogerice donijeli smo prošle godine, a ove godine organizatori istražuju o tome ko su čitatelji beauty blogova. Ako i vi ponekad “škicnete” na kakav blog posvećen kozmetici, svakako popunite anketu i recite svoje mišljenje o njima.

Više informacija o BBD-u moći ćete pratiti na Netokraciji, a i na portalu Ogledalo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!