App Store Kids: Sigurnije aplikacije prilagođene djeci

App Store Kids: Sigurnije aplikacije prilagođene djeci

Appleovi proizvodi, pogotovo iPad, nova su omiljena igračka djece. Ova je tvrtka stoga odlučila malim korisnicima pružiti vlastiti Kids App store s aplikacijama prilagođenim različitim uzrastima koje bi trebale podlijegati posebnim propisima o zaštiti djece na internetu.

Na dječjem dijelu App Storea aplikacije će morati poštivati propise o zaštiti djece na intenetu (slika preuzeta s techcrunch.com)
Na dječjem dijelu App Storea aplikacije će morati poštivati propise o zaštiti djece na intenetu (slika preuzeta s techcrunch.com)

Appleovi proizvodi, pogotovo iPad, nova su omiljena igračka djece. Ova je tvrtka stoga odlučila malim korisnicima pružiti vlastiti Kids App store s aplikacijama prilagođenim različitim uzrastima koje bi trebale podlijegati posebnim propisima o zaštiti djece na internetu.

Kids App Store nije zasebna aplikacija, već novi odjeljak u starom App Storeu, a unutar ove posebne sekcije aplikacije će biti podijeljene u tri dobne skupine: za one do 5 godina starosti, između 6 i 8 godina te za djecu između 9 i 11.  Ova je nova stavka prvi put predstavljena ovog ljeta na događaju Worldwide Developers Conference, kada je uostalom prvi put prikazan i novi operativni sustav, a postat će stalna postavka App Storea kada iOS 7 dođe na iPad uređaje, javlja Tech Crunch.

Apple je također odnedavno omogućio djeci ispod 13 godina da otvore iTunes račune, ukoliko to učine preko odobrene obrazovne institucije.  To znači da će i aplikacije koje će se nuditi djeci ispod 13 godina starosti morati proći rigorozne provjere i poštovati sve propise iz COPPS zakona o zaštiti djece na internetu. Developeri neće moći kroz aplikacije tražiti osobne podatke, koji se inače koriste za ciljano reklamiranje, niti će moći dijeliti informacije bez pristanka roditelja. Aplikacije u dječjem dijelu App Storea također neće moći sadržavati oglase koji nutkaju na kupnju unutar aplikacije te će morati tražiti roditeljsko dopuštenje žele li malog korisnika preusmjeriti na neku drugu stranicu ili softver iz komercijalnih razloga.

Ozbiljni developeri potvrdili su kako im ova promjena i nove smjernice o zaštiti na internetu nisu uzrokovale mnogo glavobolje jer ih je dobar dio implementirao u svoje aplikacije za djecu već ranije. Iako se o prednostima i manama korištenja iPada i drugih tableta i dalje naveliko raspravlja, ovaj bi potez trebao omogućiti veću sigurnost na Appleovim uređajima, koje djeca već ionako koriste preko računa svojih roditelja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.