Anctu: Nakon testiranja alata, očekivanja od ovog startupa su nam još veća!
Anctuov četveročlani tim

Anctu: Nakon testiranja alata, očekivanja od ovog startupa su nam još veća!

Anctuov četveročlani tim
Tim iza Anctua.

Anctuu smo već poprilično pisali, a Ivan je u predstavljanju naveo kako ovaj alat već u alfi pokazuje pedantnost spremnu za američko ‘social media’ tržište. No, što, zapravo, Anctu u ovoj fazi nudi? Odlučili smo istražiti i vidjeti opcije, kako sustav funkcionira i što se njime može sve napraviti.

Problem mnoštva alata za vođenje društvenih mreža, s kojima sam se do sada susretala, je što velik dio njih nudi fantastične opcije, ali sučelje nije intuitivno. Često je broj opcija i informacija jednostavno prevelik, tako da se teško fokusirati na ono što je doista u određenom trenutku bitno. Također, u brzom vremenu, u kojemu radimo i funkcioniramo, teško da tko može izdvojiti nekoliko sati, pa čak i dana intenzivnog proučavanja novoga alata, odnosno, svih mogućnosti koje on nudi. Stoga volim kada me sučelje, prilikom prvog ulogiravanja, brzo provede kroz osnovne mogućnosti i kao malome djetetu kaže:

To ti se nalazi tu, a ovo imaš ovdje.

Anctuov "onboarding"

Hvala, Anctu, što misliš na sve nas pretrpane mnoštvom sadržaja, aplikacija, alata!

Tri osnovne aplikacije: Composer, Feeds i Scheduler

Nakon spajanja računa s društvenim mrežama i upisivanja ključne riječi koje želite pratiti (primjerice, ime vašeg brenda) početku vas dočekaju tri osnovne aplikacije: Composer, Feeds i Scheduler.

Composer, kao što mu i samo ime kaže, služi za kreiranje sadržaja na društvenim mrežama. Sadržaju  se može dodati fotografija, lokacija, a može se i namjestiti zadano vrijeme u kojemu se želi postati. Feeds služi za praćenje kolumni, poput timelinea ili mentiona, a Scheduler za praćenje sadržaja koji ste unaprijed odredili ili koji ste već slali putem Anctua.

Anctuov Scheduler.
Anctuov Composer.

Da, reći ćete, to sve nude i alati poput Hootsuitea ili Tweetdecka, pa i sam Facebook. No, moć Anctua zapravo leži u aplikacijama koje se mogu dodati ovome alatu. Primjerice, tu je Edge, koji služi za praćenje statistika vaših Twitter profila ili Facebook stranica. Ili FollowBro, koji prati rast osoba koje vas prate, pomaže u otkrivanju kako “diše” vaša zajednica i donekle automatiziranju profila. Zanimljiv je i dodatak Twap, koji bi trebao otkrivati ključne pojmove na mapi svijeta.

Za sada bi se moglo naći par zamjerki u funkcioniranju alata, ali s obzirom da je riječ o proizvodu koji još uvijek nije niti u beta fazi, pokazuje impresivan potencijal. Također, u najavi su i novi dodatci, poput Google Analyticsa ili Facebook Adda, koji bi pomagao u upravljanju, analiziranju i testiranju oglasnih kampanja na Facebooku.

Moć Anctua leži u dodatnim aplikacijama.
Moć Anctua leži u dodatnim aplikacijama, kao što je Edge.

Dakle, glavna prednost je ponovno u tim dodatnim aplikacijama – Anctu je sam po sebi osnovan, ali s mogućnošću kreiranja personaliziranog alata. Kako nisu svima potrebne sve opcije, niti svi imaju jednake ciljeve na društvenim mrežama, besmisleno je imati komplicirane alate od kojih ćemo koristiti samo djelić opcija – nije li bolje kreirati alat koji će biti prilagođen svačijim potrebama, od onih osnovnih, do zatjevnijih?

Anctu, nakon što smo pregledali alat, očekivanja koja imamo su velika, a za sada ne sumnjamo da će biti ispunjena!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?