Algebra: Konferencija o znanosti u podlozi marketinga

Algebrina konferencija upoznaje vas sa znanstvenom podlogom marketinga

Konferencija "Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere" okuplja vrhunske stručnjake za digitalni marketing i podatkovnu znanost i namijenjena svima koje zanimaju promjene i trendovi koji se događaju u načinu na koji se planiraju i provode suvremene marketinške kampanje. 

Stručnjaci iz Algebre, ali i Googlea, IN2data, Drapa i drugih tvrtki i agencija približit će sudionicima znanstvenu podlogu marketinga.
Stručnjaci iz Algebre, ali i Googlea, IN2data, Drapa i drugih tvrtki i agencija približit će sudionicima znanstvenu podlogu marketinga.

Ovu konferenciju organizira Visoko učilište Algebra, kako bi ukazalo na znanstvenu podlogu koja se nalazi u pozadini digitalnog marketinga, a svoja će predavanja održati stručnjaci iz Googlea, Hrvatskog telekoma, IN2data, digitalne agencije DRAP, Kraša, Raiffeisenbank Austria te samog učilišta.

Konferencija će se održati 20. ožujka, a kroz deset predavanja i jedan završni panel sudionici konferencije steći će uvid u glavne trendove koji danas obilježavaju područje digitalnog marketinga te u analitičke metode i tehnologiju koja se nalazi u njihovoj pozadini.

U podlozi mnogih tih trendova nalaze se znanstvene metode (poput psihologijske analize ili analize velike količine podataka – data science) čije je razumijevanje ključno za uspješno planiranje i provođenje digitalnih kampanja te će upravo one biti u središtu sadržaja ove konferencije.

Podatkovna znanost u pozadini digitalnog marketinga

Robert Kopal, prodekan za znanost i istraživanje na Visokom učilištu Algebra i programski voditelj konferencije, objasnio je kako se suvremeni marketing ne svodi samo na primjenu marketinških alata:

Marketing, pa tako i digitalni marketing, ne svodi se isključivo na primjenu marketinških metoda i alata, već je za uspješnu provedbu marketinških kampanja i suvremenu komunikaciju s kupcima danas moguće koristiti naprednu analitiku i metode koje proizlaze iz znanosti podataka (data science), a koja je, uz suvremene alate, danas dostupna praktički svima, te će mnogima koji se profesionalno bave digitalnim marketingom biti ključna u planiranju kampanja ili za postizanje distinkcije i inovativnosti u odnosu na konkurenciju.

Svi oni koji razmišljaju o marketingu kao svojem karijernom odabiru na konferenciji mogu saznati nešto više o tome što se danas sve smatra marketinškim aktivnostima i kako će se one provoditi u digitalnoj sferi, dodao je.

Više informacija o temama, satnici, rasporedu predavanja i sadržaju možete pronaći na web stranicama konferencije – sam događaj je besplatan, no budući da je broj mjesta ograničen, obavezna je web prijava na navedenom linku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!