Algebra: Konferencija o znanosti u podlozi marketinga

Algebrina konferencija upoznaje vas sa znanstvenom podlogom marketinga

Konferencija "Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere" okuplja vrhunske stručnjake za digitalni marketing i podatkovnu znanost i namijenjena svima koje zanimaju promjene i trendovi koji se događaju u načinu na koji se planiraju i provode suvremene marketinške kampanje. 

Stručnjaci iz Algebre, ali i Googlea, IN2data, Drapa i drugih tvrtki i agencija približit će sudionicima znanstvenu podlogu marketinga.
Stručnjaci iz Algebre, ali i Googlea, IN2data, Drapa i drugih tvrtki i agencija približit će sudionicima znanstvenu podlogu marketinga.

Ovu konferenciju organizira Visoko učilište Algebra, kako bi ukazalo na znanstvenu podlogu koja se nalazi u pozadini digitalnog marketinga, a svoja će predavanja održati stručnjaci iz Googlea, Hrvatskog telekoma, IN2data, digitalne agencije DRAP, Kraša, Raiffeisenbank Austria te samog učilišta.

Konferencija će se održati 20. ožujka, a kroz deset predavanja i jedan završni panel sudionici konferencije steći će uvid u glavne trendove koji danas obilježavaju područje digitalnog marketinga te u analitičke metode i tehnologiju koja se nalazi u njihovoj pozadini.

U podlozi mnogih tih trendova nalaze se znanstvene metode (poput psihologijske analize ili analize velike količine podataka – data science) čije je razumijevanje ključno za uspješno planiranje i provođenje digitalnih kampanja te će upravo one biti u središtu sadržaja ove konferencije.

Podatkovna znanost u pozadini digitalnog marketinga

Robert Kopal, prodekan za znanost i istraživanje na Visokom učilištu Algebra i programski voditelj konferencije, objasnio je kako se suvremeni marketing ne svodi samo na primjenu marketinških alata:

Marketing, pa tako i digitalni marketing, ne svodi se isključivo na primjenu marketinških metoda i alata, već je za uspješnu provedbu marketinških kampanja i suvremenu komunikaciju s kupcima danas moguće koristiti naprednu analitiku i metode koje proizlaze iz znanosti podataka (data science), a koja je, uz suvremene alate, danas dostupna praktički svima, te će mnogima koji se profesionalno bave digitalnim marketingom biti ključna u planiranju kampanja ili za postizanje distinkcije i inovativnosti u odnosu na konkurenciju.

Svi oni koji razmišljaju o marketingu kao svojem karijernom odabiru na konferenciji mogu saznati nešto više o tome što se danas sve smatra marketinškim aktivnostima i kako će se one provoditi u digitalnoj sferi, dodao je.

Više informacija o temama, satnici, rasporedu predavanja i sadržaju možete pronaći na web stranicama konferencije – sam događaj je besplatan, no budući da je broj mjesta ograničen, obavezna je web prijava na navedenom linku.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.