Tko će na nastavu u Silicijsku dolinu? Algebrini studenti!

Tko će na terensku nastavu u Silicijsku dolinu? Algebrini studenti!

Bliži se nova akademska godina, kao i vrhunac jesenskog roka, a tim povodom Visoko učilište Algebra organizira za buduće studente i sve zainteresirane dan otvorenih vrata 17. rujna. Osim što će se predstaviti mogućnosti stjecanja diploma na Algebrinim studijima, predstavit će se i konačni program terenske nastave u Silicijskoj dolini, SAD na koju studenti kreću 7. siječnja 2016.

Visoko uciliste Algebra - ucionica

Osim već dobro etabliranih studija multimedije i računarstva, tijekom jesenskog ciklusa upisa, Visoko učilište Algebra otvorilo je studentima i mogućnost prijava na stručni preddiplomski i diplomski studij Digitalnog marketinga, jedinstveni studij te vrste u Hrvatskoj i jedan od najbrže rastućih studijskih programa u svijetu. Radi se o studijskom programu čije je pokretanje, nakon više od dvije godine razvoja studijskog programa, objavljeno početkom ove godine. Osim preddiplomskog studija, ove akademske godine Visoko učilište Algebra također počinje provoditi i specijalistički dvogodišnji diplomski studij iz istog područja – digitalni marketing temeljen na podacima (Data Marketing).

Navedeni studijski programi predstavljaju budućnost digitalne ekonomije i poduzetništva, čiji cilj je stjecanje konkretnih vještina s kojima će pojedinci koji diplomiraju na ovim studijima biti konkurentni na globalnom tržištu rada. Digitalna marketinška komunikacija postaje glavni komunikacijski kanal prema korisnicima i kupcima, a prema rezultatima istraživanja koje su prošle godine proveli MojPosao i Netokracijabroj oglasa za pozicije u digitalnom marketingu u Hrvatskoj udvostručio se u odnosu na prethodnu godinu. Iako su se najčešće tražili stručnjaci za društvene mreže, voditelji digitalnih projekata te stručnjaci za online oglašavanje i SEO, čak 95% ispitanih tvrtki i marketinških agencija izjavilo je da će im uskoro značajno nedostajati stručnjaka za mobilni marketing i digitalne kanale komunikacije.

Kako je naglasio mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra:

Digitalni marketing postaje sve značajniji dio ekonomije i to je glavni razlog zašto se Visoko učilište Algebra odlučilo, prvo u ovom dijelu Europe, uvesti stručni preddiplomski i stručni diplomski studij koji će pojedince u potpunosti osposobiti za rad u takvom okruženju te ih naučiti odgovarajućim vještinama koje su danas među najtraženijima na tržištu rada.

Novi kolegiji o razvoju računalnih igara

Od ove akademske godine, Visoko učilište Algebra uspostavilo je suradnju s centrom za dizajn računalnih igara Machina, na provedbi novih i poboljšanih kolegija vezanih uz razvoj računalnih igara. Prepoznajući rast ovog segmenta globalne informatičke industrije (procijenjena vrijednost u 2015. oko 90 milijardi dolara) kao i činjenicu da niz hrvatskih tvrtki uspješno djeluje na ovom području te sa željom da mlade nauči dodatnim vještinama koje će im pomoći u pronalaženju posla, Visoko učilište Algebra od ove godine na svoje studije tako uvodi predmete koji su direktno vezani uz razvoj računalnih igara.

Primarno se radi o predmetima vezanim uz uvod u animaciju te specifičnim kolegijima kao što su uvod u razvoj računalnih igara i razvoj igara za mobilne platforme. Kroz niz ovakvih promjena kolegija i uvođenje novih, studenti multimedijskog računarstva na Visokom učilištu Algebra dobit će sva potrebna znanja za razvoj igara na praktički svim platformama – od weba, preko mobilnih uređaja poput telefona i tableta pa do računala i konzola. Pritom se i nastava aktivno osuvremenjuje novim alatima koji predstavljaju standard u svijetu razvoja igara, poput, primjerice, platformi Unity i Construct.

50 studenata na putu za SAD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na otvorenom danu Visoko učilište Algebra će prezentirati i svojim budućim studentima godišnju tradiciju terenske nastave. Kapitalizirajući službeno uspostavljene veze s hrvatskim i globalnim IT tvrtkama, Visoko učilište Algebra barem jednom godišnje studentima omogućava stjecanje iskustva o funkcioniranju organizacija koje globalno predvode u svijetu digitalne ekonomije.

Skupina od 50 studenata Visokog učilišta Algebra, u prvom tjednu iduće godine kreće na terensku nastavu u Silicijsku dolinu (San Francisco) i posjet najvećem svjetskom sajmu tehnoloških inovacija – CES (Las Vegas). S obzirom na prilično veliki interes, otvorena su dodatna mjesta za ovaj ciklus terenske nastave, a organizacije na listi za posjet su Google, Facebook, Oracle, Computer History Musem, Hewlett Packard i Intel.

Dođite na Otvoreni dan!

Besplatna prijava na Otvoreni dan, koji će se održati 17. rujna 2015. na kampusu Visokog učilišta Algebra, Ilica 242, Zagreb, s početkom u 15:30, može se izvršiti putem web stranica racunarstvo.hr i digitalni.marketing.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Infinum i Porsche pokreću Porsche Digital Croatia – Car otkriva što će privući više od 100 zaposlenika!

U razgovoru s Tomislavom Carom otkrivamo što su zaista planovi novog 50-50 projekta hrvatskog Infinuma i jednog od vodećeg proizvođača automobila na svijetu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Koje su prednosti i izazovi pokretanja AI startupa iz EU otkrila nam je Hajdi Ćenan

Europska unija želi da desetljeće pred nama bude pravo digitalno desetljeće Europe. No, koje izazove mora riješiti da bi se doista postiglo?

Kultura 2.0

Krizi unatoč, EU planira održati obećanje i postati istinski digitalna. Kako?

Bez obzira na snažne gospodarske posljedice koje je na europska gospodarstva ostavila koronakriza, posebice proljetni lockdown, Europska komisija nije odustala od svojih glavnih inicijativa, paralelne zelene i digitalne tranzicije. Što bi to moglo značiti i za biznise, ali i za same građane, provjerili smo.

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.