10 stvari koje je akcelerator HackFwd naučio prije no što je zatvorio vrata

10 stvari koje je akcelerator HackFwd naučio prije no što je zatvorio vrata

HackFwd, njemački akcelerator kojega je 2010. godine osnovao Lars Hinrichs, počeo je svoj rad s pozdravom. A nedavno je završio s kthxbai. Da, fond je prestao primati nove startupe, i to tri godine, tri mjeseca i tri dana nakon što je počeo podupirati "najstrastvenije europske geekove". U svom posljednjem tekstu na službenom blogu Hinrichs je naveo deset stvari koje su naučili tijekom tog razdoblja – pet stvari koje su dobro napravili i pet koje nisu.

Fond HackFwd zatvara svoja vrata nakon tri godine, tri mjeseca i tri dana.
Fond HackFwd zatvara svoja vrata nakon tri godine, tri mjeseca i tri dana.

HackFwd, njemački akcelerator kojega je 2010. godine osnovao Lars Hinrichs, počeo je svoj rad s pozdravom. A nedavno je završio s kthxbai. Da, fond je prestao primati nove startupe, i to tri godine, tri mjeseca i tri dana nakon što je počeo podupirati “najstrastvenije europske geekove”. U svom posljednjem tekstu na službenom blogu Hinrichs je naveo deset stvari koje su naučili tijekom tog razdoblja – pet stvari koje su dobro napravili i pet koje nisu.

Hinrichs je istaknuo kako, u vrijeme pokretanja njegovog fonda, akceleratori gotovo da i nisu postojali. U Europi je Seedcamp ulazio u drugu godinu djelovanja. U Aziji se pokretao Innovation Works, a u Americi je Y-Combinator tek počeo pokazivati rezultate.

Danas je situacija potpuno drugačija. Postoje ih tisuće, toliko da se često pitam ima li više akceleratora i anđeoskih ulagača, nego poduzetnika. Imamo i značajne startup pokrete u svakoj državi. Od Šangaja do Bukurešta, od Moskve do Cape Towna, od Aljaske do Čilea, od Argentine do Miamija, od Rige do Pariza. Izgledi su se promijenili.

Hinrichs se dotaknuo i teme digitalnih inovacija, koje mijenjaju tijek rada, suradnju i poslovne prakse diljem svijeta. Postoji sve više startupa koji podupiru startupe, kao što je Angelist.co. Čak su i stranice posvećene crowdfundingu, poput Kickstartera, pomogle financiranju novih poduzetničkih pothvata te su mnogima osigurale put prema poduzetništvu. Stvari su drugačije i za ulagače.

No, unatoč činjenici da su ovo vrlo uzbudljiva i dinamična vremena za poduzetništvo, rad akceleratora HackFWD se zaustavlja. Kako kažu u Silicijskoj dolini, ili pobijedite ili nešto naučite, a Hinrichs ističe da su oni naučili iduće:

Što je HackFWD dobro napravio

  1. Geekovi mogu biti direktori. Hinrichs smatra da je jednostavnije naučiti programera poslovanju, nego poslovnu osobu kodiranju.
  2. Europski geekovi jednako su talentirani kao američki. Ne samo da donose jednaku količinu strasti i genijalnosti, nego je tu i doza odlučnosti koju samo status “gubitnika” može potpirivati.
  3. Mentorstvo vrijedi više nego novac. Velikodušni financijski paket je nešto što se cijeni, ali pristup znanju iz svake discipline kojom se startup mora baviti iznimno je važno. HackFwd je tako stavljao naglasak na znanje i iskustvo iz područja razvoja proizvoda, strategije, marketinga, ljudskih resursa i financiranja, ali i na šire teme, kao što je brendiranje ili odnosi s javnošću.
  4. Potreba za inspiraciju uživo. Svakog je kvartala HackFwd organizirao konferencije na Mallorci, a kasnije u Berlinu. Željelo se da startupi dožive izvanredne govore, da dobiju kvalitetne povratne informacije o svom napretku, ali i da uče jedni o drugih te dobiju emocionalnu potporu svojih kolega, koji dijele slična iskustva. Iako je bilo lakše i jeftinije sve to raditi online, Hinrichs smatra da su te konferencije doprinijele međuljudskim odnosima te osnažile timove u redovitim intervalima.
  5. Važnost intelektualne darežljivosti. Kako je akcelerator podržavao inovativnost, smatrali su da je važno da se bilo koji potencijalni osnivač može koristiti njihovim sadržajem, bez obzira na to je li njihov startup ušao u HackFwd. Tako je sadržaj koji je kreirao akcelerator postao uzor mnogima drugima, njegovi su se alati počeli naveliko koristiti, mnogi su hvalili njihove ugovore napisane na jednostavnom engleskom jeziku…

Što HackFwd nije dobro napravio

  1. Nisu dovoljno rano povlačili rezove. Zbog velike količine energije koja je utrošena na svaki startup, bilo je vrlo teško odustati od njih na vrijeme, kada stvari nisu funkcionirale.
  2. Bilo je teško istodobno njegovati i skalirati. Hinrichs kaže kako nisu uspjeli pronaći formulu za skaliranje koja bi u potpunosti podržavala svaki projekt. Odbijao je slijediti pravilo “rasprši i moli se da sve dobro prođe” (spray and pray), pristup u koji se, kako kaže, uzdaju mnogi superanđeli i visokorizični ulagači. Zbog toga se nije uspio pronaći poslovni model koji bi istovremeno odgovarao svakom startupu, ali i samom akceleratoru.
  3. Podcijenili su birokraciju. Kao što mnogi znaju, birokracija je u mnogim europskim zemljama izuzetno komplicirana. Iako je tim iz akceleratora HackFwd imao poprilično veliko internacionalno iskustvo, nisu bili pripremljeni na činjenicu da birokracija može biti iznimno velik teret za male tvrtke. Svaka europska zemlja ima svoj set pravila i propisa za osnivanje tvrtke, koji je često nepotrebno kompleksan. Dok su pomagali svakom startupu da sve napravi po propisima, bili su frustrirani nepotrebnim komplikacijama na svakom tržištu. Hinrichs trenutno pritišće vlade da kreiraju jednostavan, europski standard za osnivanje malih tvrtki. Smatra da ne bi trebalo biti potrebe za javnim bilježnicima, pristup dionicama trebao bi biti omogućen od početka, registracija bi se mogla obaviti elektronskim putem, ugovori bi trebali biti standardizirani, a poslovni jezik bi trebao biti engleski. Naime, on je dio Leaderscluba koji je osnovan u suradnji s Neelie Kroes, a više o njihovom manifestu možete pronaći u tekstu objavljenom na Netokraciji.
  4. Očekivalo se kraće izlazno vrijeme. Tijekom prvih nekoliko godina došlo se do spoznaje da će izlazno vrijeme startupa biti između pet i sedam godina, što je daleko duže no što su planirali i nadali se. To se vrijeme u potpunosti razlikuje od američkog, koje traje manje od godine dana, najčešće zbog akvizicije talentiranih osoba.
  5. Teško je istodobno ići u dubinu i u širinu. HackFwd je primio startupe najrazličitijeg tipa, koji su pokazivali velik potencijal. No, Hinrichs kaže kako im je bilo teško konstantno mijenjati fokus s jednog izazova na drugi, bez osjećaja da je netko uvijek zakinut.

Ovakav način ulaganja se moglo usporediti s tuširanjem, a da se ne smočite u potpunosti. Moram priznati da su mi nedostajali dani kada sam se mogao u potpunosti posvetiti samo jednom izazovu, do samoga kraja.

Hinrichs kaže kako će i dalje biti ulagač, ali će se baviti i nekretninama, odnosno, pokušati uvesti inovativnosti na tom području.

Vidio sam veliku priliku koja bi cijeli proces učinila boljim i jednostavnijim i nisam mogao odoljeti da ju ne iskoristim. Hoće li uspjeti? Ne znam. I, iskreno, nije mi to ni bitno. Volim pokušavati.

Originalni tekst se može pronaći na stranici akceleratora.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Albert Gajšak sa STEM Boxom osigurao milijun kuna u prva 2 tjedna kampanje

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, mladi inovator Albert Gajšak iza Circuitmessa, koji je dosad prodao 15 tisuća "uradi sam" jedinstvenih proizvoda, otkriva kako u novu STEM pretplatu planiraju upakirati uradi-sam pametni sat, glasovni asistent i autić.

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Kultura 2.0

Kako igrifikacijom poboljšati izlaznost na hrvatskim parlamentarnim izborima?

Čak i prekrižiti listić je bolje nego uopće ne izaći na izbore, a opet, mnogim hrvatskim građanima se za naredne 4 godine ne da izdvojiti ni tih 20-ak minuta na biračkim mjestima. I to je posve razumljivo ako pogledamo da biračima izbori ne nude nikakvu opipljivu nagradu... ako ne potporom za stranke koje će voditi državu u budućnosti, čime nas se onda može motivirati?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Albert Gajšak sa STEM Boxom osigurao milijun kuna u prva 2 tjedna kampanje

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, mladi inovator Albert Gajšak iza Circuitmessa, koji je dosad prodao 15 tisuća "uradi sam" jedinstvenih proizvoda, otkriva kako u novu STEM pretplatu planiraju upakirati uradi-sam pametni sat, glasovni asistent i autić.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.