Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Listopad vrvi događanjima, a među njima je i Adriatic FinTech Hackathon, nagradnog fonda od 12.000 eura, za koji su prijave otvorene još sutra.

adriatic-fintech-hackathon

Dvadeset četiri sata, 120 programera, dizajnera i idejnih tvoraca, natjecat će se u čak šest programerskih izazova na Adriatic FinTech hackahtonu u Ljubljani. Cilj je uspostaviti održivo partnerstvo s bankama, startupima i organizacijama koje su dio financijsko-tehnološke industrije te koje vjeruju u moć tehnoloških inovacija.

Zašto baš FinTech? Riječ je o rastućoj industriji usmjerenoj na tehnološke inovacije u području financijskih usluga, a uključuje plaćanje, sigurnost, kriptovalute, blockchain, upravljanje imovinom…

Prijave još sutra!

Među tvrtkama koje podržavaju hackathon je i domaći Microblink koji je za sudionike pripremio svoja softverska rješenja specijalizirana za računalni vid na mobilnim uređajima. Naime, natjecateljskim timovima će bti omogućeno korištenje SDK-ova za prepoznavanje teksta (OCR) na mobilnim uređajima za razne primjene, od čitanja uplatnica i barkodova do skeniranja osobnih dokumenata i faktura. No, Microblink na hackathon šalje i svoja dva stručnjaka – softverski inženjeri Igor Smolkovič i Ivan Grce bit će na raspolaganju sudionicima hackathona oko integracije OCR-a.

A ako trebate dodatan razlog za prijavu, spomenut ćemo još nagradni fond od 12.000 eura. Hackathon će se održati 15. i 16. listopada u organizaciji Halcoma, u suradnji s ljubljanskim ABC HUB-om i drugim partnerima, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti još do sutra, 5. listopada. Organizatori najavljuju autobuse iz Zagreba i Beograda do lokacije na kojoj se hackathon održava, a više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.