Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Listopad vrvi događanjima, a među njima je i Adriatic FinTech Hackathon, nagradnog fonda od 12.000 eura, za koji su prijave otvorene još sutra.

adriatic-fintech-hackathon

Dvadeset četiri sata, 120 programera, dizajnera i idejnih tvoraca, natjecat će se u čak šest programerskih izazova na Adriatic FinTech hackahtonu u Ljubljani. Cilj je uspostaviti održivo partnerstvo s bankama, startupima i organizacijama koje su dio financijsko-tehnološke industrije te koje vjeruju u moć tehnoloških inovacija.

Zašto baš FinTech? Riječ je o rastućoj industriji usmjerenoj na tehnološke inovacije u području financijskih usluga, a uključuje plaćanje, sigurnost, kriptovalute, blockchain, upravljanje imovinom…

Prijave još sutra!

Među tvrtkama koje podržavaju hackathon je i domaći Microblink koji je za sudionike pripremio svoja softverska rješenja specijalizirana za računalni vid na mobilnim uređajima. Naime, natjecateljskim timovima će bti omogućeno korištenje SDK-ova za prepoznavanje teksta (OCR) na mobilnim uređajima za razne primjene, od čitanja uplatnica i barkodova do skeniranja osobnih dokumenata i faktura. No, Microblink na hackathon šalje i svoja dva stručnjaka – softverski inženjeri Igor Smolkovič i Ivan Grce bit će na raspolaganju sudionicima hackathona oko integracije OCR-a.

A ako trebate dodatan razlog za prijavu, spomenut ćemo još nagradni fond od 12.000 eura. Hackathon će se održati 15. i 16. listopada u organizaciji Halcoma, u suradnji s ljubljanskim ABC HUB-om i drugim partnerima, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti još do sutra, 5. listopada. Organizatori najavljuju autobuse iz Zagreba i Beograda do lokacije na kojoj se hackathon održava, a više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Kojem se direktoru isplati visiti na Facebooku? Bakiću, Varteksovom influenceru, itekako!

Nakon što je uložio u svoj Facebook profil kroz Croatian Makerse i stvorio bogatstvo pratitelja, Bakić "isplaćuje" dividende dosega za Varteksov "influencer" marketing.

Intervju

Ida Prester: Nisam se usudila ići na porodiljni dopust zbog specifičnosti svog posla

Idu Prester znamo kao glazbenicu i voditeljicu, a jedan od njenih idućih voditeljskih zadataka bit će Netokracijina konferencija Ladies of New Business. Tema? Izazovi (ali i prilike) koje donosi majčinstvo u dinamičnoj digitalnoj i IT industriji.

Internet marketing

Zabrinjavajuće je (a možda i protuzakonito) što nam domaći ‘influenceri’ promoviraju upitne kredite

“Influencanje” je postao pravi biznis, a pravi znak za to je to što dio njih već mjesecima na Instagramu reklamira - kredite. I to od internetske banke s Malte. Zabrinjavajuće je to, a možda i ne baš u skladu sa zakonima, iz više razloga. Na um mi, na prvu, padaju tri.

Što ste propustili

Kultura 2.0

PewDiePie više nije prvak YouTubea ili?

Prvi put od kada je 2013. dobio titulu najpopularnijeg YouTubera, kanal Šveđanina Felixa Kjellberga izgubio je vodstvo po broju pretplatnika - na par sati.

Kultura 2.0

Napad na Novom Zelandu optimiziran je kako bi se što brže širio društvenim mrežama

Događaji poput nedavnih napada na Novom Zelandu pokazuju tamnu stranu društvenih mreža - kako na to uopće utjecati?

Kultura 2.0

Pinterest i Instagram ‘krivci’ su što nam svi kafići, uredi i stanovi izgledaju – jednako

Craft pivnica u Brooklynu izgleda jednako kao ona u Berlinu, Zagrebu ili Singapuru. Svaki kafić mora imati bakinu fotelju i tepih, a gotovo svi stanovi zadnjih godina prate neki ‘industrijski loft’ stil. Krivci? Instant-dizajneri, Pinterest i Instagram.

Startupi i poslovanje

Vino na pretplatu: Mogu li hrvatske vinarije izvesti poslovni model po uzoru na Flaviar i Vinebox?

Pretplatni paketi postaju sve zanimljiviji način otkrivanja novih proizvoda i usluga, posebno kada su u pitanju različiti okusi svijeta. Može li sličan model zaživjeti u Hrvatskoj i kome bi to uopće bilo isplativo, korisno i zanimljivo?

Društvene mreže

Kriminalistička istraga protiv Facebooka trebala bi biti izvanredna vijest, a ne pad njegovih usluga

Na naslovnicama mnogih portala upravo vrišti vijest da Facebook od jučer doživljava najveći pad u svojoj povijesti, koji je zahvatio korisnike diljem svijeta. Istodobno, jučer je proširena kriminalistička istraga protiv ove društvene mreže zbog odavanja naših podataka raznim tehnološkim tvrtkama kao što su veliki proizvođači mobitela.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 5: Kako uopće izgleda blockchain (startup) scena na Balkanu?

Jeste li znali da se blockchain tehnologija u regiji primjenjivala i istraživala već 2009. kada se ni regionalna startup scena još nije izgradila?