Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Listopad vrvi događanjima, a među njima je i Adriatic FinTech Hackathon, nagradnog fonda od 12.000 eura, za koji su prijave otvorene još sutra.

adriatic-fintech-hackathon

Dvadeset četiri sata, 120 programera, dizajnera i idejnih tvoraca, natjecat će se u čak šest programerskih izazova na Adriatic FinTech hackahtonu u Ljubljani. Cilj je uspostaviti održivo partnerstvo s bankama, startupima i organizacijama koje su dio financijsko-tehnološke industrije te koje vjeruju u moć tehnoloških inovacija.

Zašto baš FinTech? Riječ je o rastućoj industriji usmjerenoj na tehnološke inovacije u području financijskih usluga, a uključuje plaćanje, sigurnost, kriptovalute, blockchain, upravljanje imovinom…

Prijave još sutra!

Među tvrtkama koje podržavaju hackathon je i domaći Microblink koji je za sudionike pripremio svoja softverska rješenja specijalizirana za računalni vid na mobilnim uređajima. Naime, natjecateljskim timovima će bti omogućeno korištenje SDK-ova za prepoznavanje teksta (OCR) na mobilnim uređajima za razne primjene, od čitanja uplatnica i barkodova do skeniranja osobnih dokumenata i faktura. No, Microblink na hackathon šalje i svoja dva stručnjaka – softverski inženjeri Igor Smolkovič i Ivan Grce bit će na raspolaganju sudionicima hackathona oko integracije OCR-a.

A ako trebate dodatan razlog za prijavu, spomenut ćemo još nagradni fond od 12.000 eura. Hackathon će se održati 15. i 16. listopada u organizaciji Halcoma, u suradnji s ljubljanskim ABC HUB-om i drugim partnerima, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti još do sutra, 5. listopada. Organizatori najavljuju autobuse iz Zagreba i Beograda do lokacije na kojoj se hackathon održava, a više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.