Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Listopad vrvi događanjima, a među njima je i Adriatic FinTech Hackathon, nagradnog fonda od 12.000 eura, za koji su prijave otvorene još sutra.

adriatic-fintech-hackathon

Dvadeset četiri sata, 120 programera, dizajnera i idejnih tvoraca, natjecat će se u čak šest programerskih izazova na Adriatic FinTech hackahtonu u Ljubljani. Cilj je uspostaviti održivo partnerstvo s bankama, startupima i organizacijama koje su dio financijsko-tehnološke industrije te koje vjeruju u moć tehnoloških inovacija.

Zašto baš FinTech? Riječ je o rastućoj industriji usmjerenoj na tehnološke inovacije u području financijskih usluga, a uključuje plaćanje, sigurnost, kriptovalute, blockchain, upravljanje imovinom…

Prijave još sutra!

Među tvrtkama koje podržavaju hackathon je i domaći Microblink koji je za sudionike pripremio svoja softverska rješenja specijalizirana za računalni vid na mobilnim uređajima. Naime, natjecateljskim timovima će bti omogućeno korištenje SDK-ova za prepoznavanje teksta (OCR) na mobilnim uređajima za razne primjene, od čitanja uplatnica i barkodova do skeniranja osobnih dokumenata i faktura. No, Microblink na hackathon šalje i svoja dva stručnjaka – softverski inženjeri Igor Smolkovič i Ivan Grce bit će na raspolaganju sudionicima hackathona oko integracije OCR-a.

A ako trebate dodatan razlog za prijavu, spomenut ćemo još nagradni fond od 12.000 eura. Hackathon će se održati 15. i 16. listopada u organizaciji Halcoma, u suradnji s ljubljanskim ABC HUB-om i drugim partnerima, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti još do sutra, 5. listopada. Organizatori najavljuju autobuse iz Zagreba i Beograda do lokacije na kojoj se hackathon održava, a više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

EU fondovi pozdravljaju startup scenu u Hrvatskoj sa 150 milijuna kuna

Europskim fondom za regionalni razvoj osigurano je 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja su isključivo namijenjena novoosnovanim mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Kolumna

Zaposli, umreži, zadrži: Novi pristup zadržavanju zaposlenika

Najbolja praksa zadržavanja zaposlenika nije stalna nabava novih igračaka za vaše zaposlenike. Neće vas spasiti novi stol za ping-pong. Spasit će vas strategija "hire & wire": zaposli, umreži i zadrži.

Kultura 2.0

Tonči Huljić, Pitbull i ništavilo osrednjosti iliti zašto Zapad prihvaća promjene, a Balkan ne.

Digital Shapers konferencija iz glazbenog aspekta. Tonči Huljić i Christopher Ludwig o prilikama i neprilikama novih digitalnih promjena u industriji.

Što ste propustili

Vodič

Pregled top freelancing platformi: Koju odabrati i na kojoj se zadržati?

Kako se snaći u freelance vodama i što prije isplivati na površinu, otkrivamo u pregledu najpopularnijih freelance platformi.

Intervju

Krk i Zagreb među pametnijim su gradovima u Hrvatskoj, a i Europi

Hrvatski gradovi sve su pametniji, a tehnološke inovacije i rješenja u Krku i Zagrebu prepoznata su i na sajmu Smart City Expo u Barceloni.

Internet marketing

Priča o Ani Zibar: Kako je jedna influencerica postala utjecajna

Prašina oko influencera se ne stišava, posebice nakon što je nekolicina njih u prije nekoliko dana gostovala u popularnoj emisiji Nedjeljom u 2. Otvorilo se tu ponovno mnogo pitanja, ali i pokazalo koliko ima nepoznanica, pa i predrasuda. Mnoge od njih rasvijetlit će put jedne influencerice: upoznajte Anu Zibar.

Izrada web stranica

WordPress 5 i njegov editor Gutenberg podijelili su WordPress zajednicu

WordPress 5 dolazi, bolje se pazi? Prva nadogradnja WordPressovog editora u dugo vremena podijelila je zajednicu, ali što nam on uopće donosi i treba li vam uopće?

Startupi i poslovanje

Nakon 10 godina i više od 100.000 isporučenih ‘capricciosa’, Pauza.hr je doživjela redizajn

Ogladnjeli ste i u tražilicu ovih dana ukucali pauza.hr, a dočekalo vas je iznenađenje?

Startupi i poslovanje

Autonomni roboti Gideon Brothersa za blagdane će pomagati radnicima Atlantica, Orbica i Tokića

Tvrtka Gideon Brothers predstavila je u Zagrebu svoj prvi komercijalni proizvod, ali i partnerstva te investitore.