Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Prijavi se na Adriatic FinTech hackathon vrijedan 12.000 eura

Listopad vrvi događanjima, a među njima je i Adriatic FinTech Hackathon, nagradnog fonda od 12.000 eura, za koji su prijave otvorene još sutra.

adriatic-fintech-hackathon

Dvadeset četiri sata, 120 programera, dizajnera i idejnih tvoraca, natjecat će se u čak šest programerskih izazova na Adriatic FinTech hackahtonu u Ljubljani. Cilj je uspostaviti održivo partnerstvo s bankama, startupima i organizacijama koje su dio financijsko-tehnološke industrije te koje vjeruju u moć tehnoloških inovacija.

Zašto baš FinTech? Riječ je o rastućoj industriji usmjerenoj na tehnološke inovacije u području financijskih usluga, a uključuje plaćanje, sigurnost, kriptovalute, blockchain, upravljanje imovinom…

Prijave još sutra!

Među tvrtkama koje podržavaju hackathon je i domaći Microblink koji je za sudionike pripremio svoja softverska rješenja specijalizirana za računalni vid na mobilnim uređajima. Naime, natjecateljskim timovima će bti omogućeno korištenje SDK-ova za prepoznavanje teksta (OCR) na mobilnim uređajima za razne primjene, od čitanja uplatnica i barkodova do skeniranja osobnih dokumenata i faktura. No, Microblink na hackathon šalje i svoja dva stručnjaka – softverski inženjeri Igor Smolkovič i Ivan Grce bit će na raspolaganju sudionicima hackathona oko integracije OCR-a.

A ako trebate dodatan razlog za prijavu, spomenut ćemo još nagradni fond od 12.000 eura. Hackathon će se održati 15. i 16. listopada u organizaciji Halcoma, u suradnji s ljubljanskim ABC HUB-om i drugim partnerima, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti još do sutra, 5. listopada. Organizatori najavljuju autobuse iz Zagreba i Beograda do lokacije na kojoj se hackathon održava, a više informacija može se pronaći na službenim stranicama.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Je li go-go plesačicama i “I tata bi, sine” majicama mjesto na tehnološkoj konferenciji?

Ako ste među onima koji se pitaju koji je pravi odgovor na pitanje iz naslova, preporučujem pozorno čitanje teksta do kraja.

Društvene mreže

Kako je Mislav Kolakušić uz Facebook i Google oglase postao najveće iznenađenje izbora za EP

Mislav Kolakušić zasigurno je jedno od većih iznenađenja jučerašnjih izbora za Europski parlament, a čini se da dobar dio svoje popularnosti, zahvaljujući kojoj je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova, može zahvaliti pametnom korištenju društvenih mreža i online oglašavanja.

Novost

Mobilna banka Revolut od danas službeno podržava nadoplate u kunama

Od danas svoju Revolut karticu možete nadoplatiti u kunama!

Što ste propustili

Mobilno

Iako im digitalne usluge nisu strane, Hrvati još zaziru od online kupnje – donosi li rujan promjene?

Mastercardovo najnovije istraživanje donosi uvid u stavove građana prema digitalnim uslugama, digitalnom plaćanju i digitalnoj sigurnosti. U korištenju uslugama smo, čini se, jako dobri, no plaćanja nam baš i ne idu za što je navodno krivo veliko nepovjerenje građana kad je u pitanju sigurnost podataka. No, po svemu sudeći - ono nije opravdano.

Internet marketing

Obilježili smo #10GodinaNetokracije druženjem s našim digitalnim marketingašima!

10 godina proletjelo je kraj nas, a na jučerašnjem Marketing Meet Upu prisjetili smo se nekih od najboljih trenutaka proteklog desetljeća Netokracije i digitalne scene.

Intervju

Algebrine smo nastavnike i asistente pitali na čemu treba raditi student koji želi razvijati video igre

Svi vi koji razmišljate o studiju game developmenta ili vas jednostavno zanima trenutna situacija učenja o razvoju video igara - donosimo par uvida onih koji upravo game development i predaju.

Startupi i poslovanje

Infobip: Potrošači će radije kupovati kod brendova kojima mogu poslati poruku

Kako izbjeći kaos u omnichannelu i zašto su poruke ključ dobrog CX-a - od prve registracije do zadnje kupnje, saznali smo od Infobipovih stručnjakinja na nedavnoj CXZG konferenciji.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 17: Spoj blockchaina i gaminga za igrače može značiti i zaradu od igranja

Zamislite da svoje igrače u Football Manageru ili epic opremu u World of Warcraftu možete prodavati za pravi novac bez po muke, u par klikova. E, pa, ne morate zamišljati - i za to blockchain ima rješenje.

Sponzorirano

Želiš postati developer? Prijavi se na 30.000 kuna vrijednu stipendiju za studij Računarstva na Aspiri!

Programeri će za nekoliko godina biti iduće "masovno" zanimanje, o tome nema neke velike dvojbe. Developera svih vrsta treba u gotovo svakoj instituciji, startupu ili agenciji, a čest je slučaj da upravo te firme ne mogu naći adekvatan kadar kako bi mogle popuniti svoje redove. Ova situacija odlična je za same programere, ali još i bolja za one koji to tek žele postati.