Google uvodi opciju blokiranja rezultata pretraživanja

Google uvodi opciju blokiranja rezultata pretraživanja

Naime, na taj će se način lakše isprofilirati spam stranice te će ih Google moći lakše detektirati, a potom i izbaciti iz svojih rezultata pretraživanja

Google je na još jedan način unaprijedio svoju tražilicu

Google je najavio novu funkcionalnost u svojoj tražilici – blokadu pojedinih stranica i pojmova. Naime, tijekom pretrage na Google.com stranici, pored ponuđenih rezultata nalazit će se i opcija “Block all /traženi pojam/ results.

Ono što je nedavno predstavljeno kao funkcionalnost u Googleovom pregledniku Chromeu, sada će postati integralni dio samog pretraživača. Nakon što jednom blokirate određeni pojam, odnosno web stranicu, moći ćete naknadno istu odblokirati, a tijekom narednih pretraga, pojavljivat će vam se obavijest koliko je rezultata blokirano.

Prema pisanju tech blogova, nije samo riječ o ‘personaliziranom pretraživanju’ kako tvrde u Googleu, već o pomoći korisnika u obračunu sa – spammom. Naime, na taj će se način lakše isprofilirati spam stranice te će ih Google moći lakše detektirati, a potom i izbaciti iz svojih rezultata pretraživanja.

ponuda

Komentari

 1. Aljoša

  Aljoša

  11. 03. 2011. u 3:28 pm Odgovori

  Google nikad nije koristio korisnički feedback kao zamjenu za vlastiti algoritam, pa (nadam se) neće niti sada. U suprotnom otvara mogućnost zloupotrebe kako bi se utjecalo na rezultate.

 2. eldin kantardzic

  eldin kantardzic

  07. 01. 2017. u 3:27 pm Odgovori

  pustili su na messenger video djevojke i naravno uzivao sam neznajuci da me snimaju poslije su trazili pare pod pretnjom da ce objaviti na gogle i objavili su preko vimeo.com molim vas da to obrisete

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

OmoLab pomogao već 10.000 osoba s disleksijom, uz novi identitet šire se i na druga tržišta

OmoLab nakon uspješne godine poslovanja i više od 10 tisuća domaćih korisnika koji su koristili njihove fontove te aplikaciju za čitanje, okreće vidike stranom tržištu na kojem se nada uspjehu i dobrom skaliranju.

Startupi i poslovanje

Digitalni kafići: Nije dovoljan cjenik pića, ljudima treba i kava i igara!

Kafići danas nisu ono što su bili, i to s razlogom. Gosti traže više od kave i pogleda. Tako danas imate kafiće gdje možete maziti mačke, pse, isprintati svoj selfie na pjenicu kave, čitati stripove, gledati HBO, igrati društvene igre... A koji biste vi odabrali?

Intervju

Maja Bilić iz londonskog Googlea seli u njujorški gdje postaje Global Programmatic Ads Lead

Bila je jedna od prvih zaposlenica u digitalnoj agenciji iStudio, današnjem Degordianu, a prije četiri godine sreću je pronašla u Googleu, u Londonu. Sad Maju put vodi u New York, gdje nastavlja karijeru u Googleu kao Global Programmatic Ads Lead, a kako je tekao taj karijerni put i koliko je bio izazovan, otkriva u razgovoru.

Startupi i poslovanje

Aurora.hr, portal posvećen poduzetnicama, osvanuo u novom ruhu i uz novu inicijativu #rastem

Inicijativa #rastem želi pomoći poduzetnicama da doista rastu uz podršku za predstavljanje pred investitorima.

Startupi i poslovanje

Sašo Palčić, Madwise: Ljudi vas neće pratiti i slušati samo zato što ste direktor

Na 121. OpenCoffee Meetupu u Splitu gostovao je Sašo Palčić, CEO tvrtke Madwise, koji je dao mnoge korisne savjete mladim poduzetnicima.

Startupi i poslovanje

Od juniorke do direktorice u 5 godina: Kako napredovati kao tech konzultant?

Odnose s ljudima usavršavala je kao instruktorica plesa, analitičke sposobnosti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a uzornu radnu etiku usvojila je još kao pripravnica u mStartu - Želimira Kraševac danas je direktorica od koje imamo priliku učiti.