Nadopuna javnog prijevoza

22% Uberovih vožnji u Zagrebu počinje i završava kod tramvajskih okretišta

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Oko 22% Uberovih vožnji u Zagrebu započinju ili završavaju u krugu od 100 metara od tramvajskih okretišta, što u kompaniji vide kao potvrdu teze da Uber nadopunjava javni prijevoz.

zagreb uber

Otkako su započeli s poslovanjem u Zagrebu, u Uberu primjećuju da građani često koriste njihove usluge kao nadopunu tramvajskog javnog prijevoza, posebice jer je 22 posto vožnji započeto ili završeno unutar sto metara od okretišta, odnosno posljednjih tramvajskih stanica. To se posebno odnosi na putovanja u zapadnom dijelu grada te istočnom dijelu od okretišta u Dupcu. No, u U Uberu se ne smatraju konkurencijom javnom prijevozu, već njegovom nadopunom, otkrivaju u tvrtki za Netokraciju.

Najčešće rute putovanja Uberom u Zagrebu koje počinju ili završavaju u krugu od 100 metara od tramvajskih okretišta.

Najčešće rute putovanja Uberom u Zagrebu koje počinju ili završavaju u krugu od 100 metara od tramvajskih okretišta.

Rješenje za prometne gužve i siguran povratak kući

S druge strane, podatci pokazuju kako korisnici odabiru Uber za vrijeme prometnih gužvi u gradu, posebice u jutarnjim satima tijekom tjedna. U tome bi smislu kod nekih korisnika Uber mogao steći prednost spram vožnje osobnim automobilom u gradskome prometu.

 Vikendi tijekom noći imaju najveću potražnju, a odmah nakon toga su radni dani tijekom prijepodneva.

Vikendi tijekom noći imaju najveću potražnju, a odmah nakon toga su radni dani tijekom prijepodneva.

Ipak, Uberovi su vozači najzaposleniji tijekom vikenda kada korisnici izlaze u grad ili u vrijeme povratka kući što znači da se, što se moglo i predvidjeti, Uber najviše koristi kao siguran način prijevoza nakon večernjeg izlaska.

Porast potražnje nakon smanjenja cijena usluge

Nakon što je Uber smanjio cijene za 25% krajem travnja u Zagrebu, postavljalo se pitanje kako će to utjecati na potražnju za uslugama, ali i zaradu partnera-vozača. Iz Ubera tvrde da je potražnja porasla te da su zadovoljni rezultatima:

Ideja smanjenja cijene bila je da Uber bude povoljniji za korisnike, u skladu s našom misijom – učiniti prijevoz pouzdanim poput tekuće vode, za sve i posvuda. Primjećujemo nevjerojatan porast potražnje za Uberom koji stalno raste, a pokazatelji nam govore da se zarada partnera-vozača povećala nakon smanjenja cijena s obzirom da više vremena provode u automobilu vozeći korisnike.

Kako bi pratili porast potražnje, Uberovci kontinuirano povećavaju broj partnera-vozača te pozivaju sve zainteresirane vozače da ih kontaktiraju.

Čak i ako nemaju automobil ili ne bi htjeli otvoriti svoj obrt ili tvrtku, možemo im pomoći i ponuditi drugu opciju kako bi mogli početi s radom.