Siniša Komlenić, osnivač Train’rs servisa, sam je izradio ceo projekat bez investicije!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Train’rs, inovativni servis za sve personalne trenere konačno je lansiran juče, a nas je zanimalo kako je tekao proces izgradnje ovog dugo očekivanog projekta. Iz tog razloga, porazgovarali smo s osnivačem Sinišom Komlenićem, kako bi otkrili koji su razlozi za pokretanje jednog ovakvog startupa i šta je to što je potrebno kako bi ostvarili svoj cilj.

trainrssinisa_1

Train’rs, inovativni servis za sve personalne trenere konačno je lansiran juče, a nas je zanimalo kako je tekao proces izgradnje ovog dugo očekivanog projekta. Iz tog razloga, porazgovarali smo s osnivačem Sinišom Komlenićem, kako bi otkrili koji su razlozi za pokretanje ovog startupa, šta je na njemu do sada urađeno i koji su budući planovi.

Od potrebe do projekta

Na pitanje odakle je potekla ideja za izradu ovakvog servisa, Siniša je istakao da se ideja za izradu train’rs stvorila na osnovu potrebe jednog od klijenata sa kojim je prethodno sarađivao. Kako kaže, zahtev je bio da se kreira jednostavan promo sajt i da se u njega ugradi sistem za managment klijenata i treninga.

Svi veći sistemi, koji se koriste u većim fitnes centrima i teretanama prekomplikovani su za potrebe ličnih trenera.

Kao glavni problem koji train’rs želi da reši jeste upravo nedostatak vremena koje treneri mogu i moraju da posvete svojim klijentima. Vreme i novac koji bi potrošili za izradu web sajta, na svu neophodnu papirologiju kao i na setup raznih sistema za managment rasporeda treninga, sada mogu da posvete svojim klijentima. Ovaj servis će im omogućiti da sve što im treba za vođenje njihovog biznisa imaju na jednom mestu, dodao je Siniša.

trainrs5

Izgled train’rs web stranice namenjene trenerima (Izvor: train’rs Twitter)

On je takođe istakao da je train’rs nastao kao one-man-side-project i da mu je trebalo oko šest meseci rada na projektu kako bi ga lansirao. No, rad na projektu svakako nije gotov te je potrebno još oko dva meseca kako bi se kompletirao. Nakon toga, mogao bi ubrzo da preraste u nešto znatno veće.

Ispunio sam prvi “milestone”, pustio sam proizvod u prodaju i to samo prvi deo od njih četiri. Trenutno, treneri mogu da kreiraju svoj website i da ga spreme za svoje klijente. Sledeće tri opcije, management klijenata, uplata i rasporeda treninga dolaze u paketu i to veoma brzo, jer već uveliko radim na njima, ako sve bude po planu, već krajem oktobra.

Nakon što ovaj deo projekta bude bio gotov, na red bi trebale doći aplikacije koje bi klijentima omogućile komunikaciju sa svojim trenerom, kao i mogućnost praćenja napredka.

Sistem već sada uči na osnovu ponašanja trenera i karakteristika njihovih klijenata, a od sledeće godine će moći sam treneru da predlaže plan treninga na osnovu karakteristika klijenata.

Kako saznajemo, train’rs u ovom trenutku ne traži investiciju iako se aktivno radi na daljem razvoju projekta. Na prvi pogled on izgleda zaista impresivno, a responzivni dizajn itekako dolazi do izražaja na mobilnim uređajima.

No, pravi test uslediće kada ljudi iz struke počnu da ga koriste i kada budu objašnjavali svojim klijentima na koje načine mogu doći do informacija o rezultatima koje su postigli. Do tada više informacija o servisu koji od fitnes trenera pravi prave preduzetnike možete pronaći na zvaničnom sajtu, kao i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.