Siniša Komlenić, osnivač Train’rs servisa, sam je izradio ceo projekat bez investicije!

Train'rs, inovativni servis za sve personalne trenere konačno je lansiran juče, a nas je zanimalo kako je tekao proces izgradnje ovog dugo očekivanog projekta. Iz tog razloga, porazgovarali smo s osnivačem Sinišom Komlenićem, kako bi otkrili koji su razlozi za pokretanje jednog ovakvog startupa i šta je to što je potrebno kako bi ostvarili svoj cilj.

trainrssinisa_1

Train’rs, inovativni servis za sve personalne trenere konačno je lansiran juče, a nas je zanimalo kako je tekao proces izgradnje ovog dugo očekivanog projekta. Iz tog razloga, porazgovarali smo s osnivačem Sinišom Komlenićem, kako bi otkrili koji su razlozi za pokretanje ovog startupa, šta je na njemu do sada urađeno i koji su budući planovi.

Od potrebe do projekta

Na pitanje odakle je potekla ideja za izradu ovakvog servisa, Siniša je istakao da se ideja za izradu train’rs stvorila na osnovu potrebe jednog od klijenata sa kojim je prethodno sarađivao. Kako kaže, zahtev je bio da se kreira jednostavan promo sajt i da se u njega ugradi sistem za managment klijenata i treninga.

Svi veći sistemi, koji se koriste u većim fitnes centrima i teretanama prekomplikovani su za potrebe ličnih trenera.

Kao glavni problem koji train’rs želi da reši jeste upravo nedostatak vremena koje treneri mogu i moraju da posvete svojim klijentima. Vreme i novac koji bi potrošili za izradu web sajta, na svu neophodnu papirologiju kao i na setup raznih sistema za managment rasporeda treninga, sada mogu da posvete svojim klijentima. Ovaj servis će im omogućiti da sve što im treba za vođenje njihovog biznisa imaju na jednom mestu, dodao je Siniša.

trainrs5
Izgled train’rs web stranice namenjene trenerima (Izvor: train’rs Twitter)

On je takođe istakao da je train’rs nastao kao one-man-side-project i da mu je trebalo oko šest meseci rada na projektu kako bi ga lansirao. No, rad na projektu svakako nije gotov te je potrebno još oko dva meseca kako bi se kompletirao. Nakon toga, mogao bi ubrzo da preraste u nešto znatno veće.

Ispunio sam prvi “milestone”, pustio sam proizvod u prodaju i to samo prvi deo od njih četiri. Trenutno, treneri mogu da kreiraju svoj website i da ga spreme za svoje klijente. Sledeće tri opcije, management klijenata, uplata i rasporeda treninga dolaze u paketu i to veoma brzo, jer već uveliko radim na njima, ako sve bude po planu, već krajem oktobra.

Nakon što ovaj deo projekta bude bio gotov, na red bi trebale doći aplikacije koje bi klijentima omogućile komunikaciju sa svojim trenerom, kao i mogućnost praćenja napredka.

Sistem već sada uči na osnovu ponašanja trenera i karakteristika njihovih klijenata, a od sledeće godine će moći sam treneru da predlaže plan treninga na osnovu karakteristika klijenata.

Kako saznajemo, train’rs u ovom trenutku ne traži investiciju iako se aktivno radi na daljem razvoju projekta. Na prvi pogled on izgleda zaista impresivno, a responzivni dizajn itekako dolazi do izražaja na mobilnim uređajima.

No, pravi test uslediće kada ljudi iz struke počnu da ga koriste i kada budu objašnjavali svojim klijentima na koje načine mogu doći do informacija o rezultatima koje su postigli. Do tada više informacija o servisu koji od fitnes trenera pravi prave preduzetnike možete pronaći na zvaničnom sajtu, kao i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

E-građani E-stonije: Kako otvoriti tvrtku u Estoniji, a ostati u Hrvatskoj?

Porezna reforma nas opet vodi na cirkusnu vožnju pa su se mnogi poduzetnici poželili odvesti što dalje od Hrvatske. Evo kako možete izaći iz cirkusa bez potrebe da se vozite ili da vas vozaju...

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.

Sponzorirano

#DigiDoggo natječaj: Pošalji nam video CV – dobit ćeš vlastitu domenu!

Traže se mlade nade u sklopu projekta Digitalna karijera - svi koji snime i pošalju video CV dobivaju vlastitu .Me domenu, a najbolji i 'pitch' trening!

Natječaj

Prijavite inspirativne žene iz svijeta tehnologije na Technology Playmaker Awards

Nominacije za Technology Playmaker Awards, nagradu u organizaciji Booking.com, bit će otvorene do 22. prosinca.

Analiza

PSD2: Banke, ‘fintech’ i tehnološki giganti upravo su u utrci života

Tko će prvi prijeći preko svih prepreka regulacija i standarda do otvorenog bankarstva?