Siniša Komlenić, osnivač Train’rs servisa, sam je izradio ceo projekat bez investicije!

Train'rs, inovativni servis za sve personalne trenere konačno je lansiran juče, a nas je zanimalo kako je tekao proces izgradnje ovog dugo očekivanog projekta. Iz tog razloga, porazgovarali smo s osnivačem Sinišom Komlenićem, kako bi otkrili koji su razlozi za pokretanje jednog ovakvog startupa i šta je to što je potrebno kako bi ostvarili svoj cilj.

trainrssinisa_1

Train’rs, inovativni servis za sve personalne trenere konačno je lansiran juče, a nas je zanimalo kako je tekao proces izgradnje ovog dugo očekivanog projekta. Iz tog razloga, porazgovarali smo s osnivačem Sinišom Komlenićem, kako bi otkrili koji su razlozi za pokretanje ovog startupa, šta je na njemu do sada urađeno i koji su budući planovi.

Od potrebe do projekta

Na pitanje odakle je potekla ideja za izradu ovakvog servisa, Siniša je istakao da se ideja za izradu train’rs stvorila na osnovu potrebe jednog od klijenata sa kojim je prethodno sarađivao. Kako kaže, zahtev je bio da se kreira jednostavan promo sajt i da se u njega ugradi sistem za managment klijenata i treninga.

Svi veći sistemi, koji se koriste u većim fitnes centrima i teretanama prekomplikovani su za potrebe ličnih trenera.

Kao glavni problem koji train’rs želi da reši jeste upravo nedostatak vremena koje treneri mogu i moraju da posvete svojim klijentima. Vreme i novac koji bi potrošili za izradu web sajta, na svu neophodnu papirologiju kao i na setup raznih sistema za managment rasporeda treninga, sada mogu da posvete svojim klijentima. Ovaj servis će im omogućiti da sve što im treba za vođenje njihovog biznisa imaju na jednom mestu, dodao je Siniša.

trainrs5
Izgled train’rs web stranice namenjene trenerima (Izvor: train’rs Twitter)

On je takođe istakao da je train’rs nastao kao one-man-side-project i da mu je trebalo oko šest meseci rada na projektu kako bi ga lansirao. No, rad na projektu svakako nije gotov te je potrebno još oko dva meseca kako bi se kompletirao. Nakon toga, mogao bi ubrzo da preraste u nešto znatno veće.

Ispunio sam prvi “milestone”, pustio sam proizvod u prodaju i to samo prvi deo od njih četiri. Trenutno, treneri mogu da kreiraju svoj website i da ga spreme za svoje klijente. Sledeće tri opcije, management klijenata, uplata i rasporeda treninga dolaze u paketu i to veoma brzo, jer već uveliko radim na njima, ako sve bude po planu, već krajem oktobra.

Nakon što ovaj deo projekta bude bio gotov, na red bi trebale doći aplikacije koje bi klijentima omogućile komunikaciju sa svojim trenerom, kao i mogućnost praćenja napredka.

Sistem već sada uči na osnovu ponašanja trenera i karakteristika njihovih klijenata, a od sledeće godine će moći sam treneru da predlaže plan treninga na osnovu karakteristika klijenata.

Kako saznajemo, train’rs u ovom trenutku ne traži investiciju iako se aktivno radi na daljem razvoju projekta. Na prvi pogled on izgleda zaista impresivno, a responzivni dizajn itekako dolazi do izražaja na mobilnim uređajima.

No, pravi test uslediće kada ljudi iz struke počnu da ga koriste i kada budu objašnjavali svojim klijentima na koje načine mogu doći do informacija o rezultatima koje su postigli. Do tada više informacija o servisu koji od fitnes trenera pravi prave preduzetnike možete pronaći na zvaničnom sajtu, kao i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Intervju

Buduća liderica studira računarstvo, vodi vlastiti startup i bori se protiv korupcije, a tek su joj 22!

Priča Kaje Pavlinić, buduće 22-godišnje liderice iz Varaždina zainteresirala je sve okupljene na Leap Women Summitu, a mi smo odlučili provjeriti kako joj polazi za rukom studirati, voditi startup, biti uključena u preko 6 organizacija, raditi i - disati?

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Vodič

Pregled top freelancing platformi: Koju odabrati i na kojoj se zadržati?

Kako se snaći u freelance vodama i što prije isplivati na površinu, otkrivamo u pregledu najpopularnijih freelance platformi.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt (i UberEats koji će u Hrvatsku doći za njim) imaju bolji CX od većine hrvatskih restorana

Finski Wolt novi je igrač na tržištu dostave Zagreba, ali donosi li nam on prednosti zbog kojih bismo se trebali odreći drugih servisa?

Startupi i poslovanje

DaiBau, uz investiciju od 700.000 eura, želi pomoći svima u regiji koji muku muče s majstorima

Pronaći dobrog majstora zna biti Sizifov posao, a Daibau, u Hrvatskoj poznat kao eMajstor, uz investiciju fondova South Central Ventures i Vito ONE, želi biti vodeće rješenje.

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Internet marketing

Ni u 2019. niste sigurni kako učinkovito mjeriti rezultate influencer marketinga? Krenimo od osnova.

Skeptični ste prema influencer marketingu jer ne vidite pouzdanost u načinu mjerenja njegovih rezultata? Evo nekoliko stvari koje će vas razuvjeriti, a kad krenete, i pomoći da budete učinkovitiji.

Društvene mreže

Zašto je jaje s Instagrama nova salata od krumpira s Kickstartera?

Čak i kada ne postoji nikakav poseban razlog za popularnost, do nje se lako može doći uz malo internetskog humora.

Digitalni mediji

Budu li portali kažnjavani zbog “nedopuštenih” komentara, vjerojatno će ih onemogućiti

Hoće li najavljeni zakon o nepoželjnom ponašanju na internetu i revizija zakona o elektroničkim medijima voditi cenzuri i ukidanju komentara na portalima? Odgovore na to pitanje potražila sam kod predstavnika najvećih online medija iz redova Styrije, Hanza Medije, Indexa i Telegram Media Grupe.