Entuzijastica digitalizacije nastave nova pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Lidija Kralj, profesorica matematike i informatike poznata po svom zalaganju za upotrebu novih tehnologija u učionicama i modernizaciju obrazovanja, na jučer održanoj sjednici Vlade, imenovana je pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja.

Vlada Republike Hrvatske je jučer na zatvorenom dijelu 50. sjednice, između ostalog, odlučivala i o kadrovskim promjenama. Dio njih ticao se i Ministarstva znanosti i obrazovanja te je pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja imenovana Lidija Kralj koju javnost već poprilično dobro poznaje po radu koji povezuje tehnologiju i obrazovanje. Uz nju, drugim pomoćnikom ministrice Blaženke Divjak imenovan je Vlado Prskalo.

Zalaganje za upotrebu novih tehnologija u učionicama

Profesorica matematike i informatike Lidija Kralj poznata je po svom zalaganju za upotrebu novih tehnologija u učionicama i modernizaciju obrazovanja. Za svoj je rad dobila posebno priznanje Global Educator Challenge u Redmondu za projekt Sigurnost djece na internetu.

Također, lani se našla i u užem izboru za europsku nagradu za izvrsnost u razvoju digitalnih vještina. Uz to, profesorica Kralj bila je dio tri stručne radne skupine za izradu novih kurikuluma. Mnogi ju znaju i kao blogericu te tviterašicu. Naravno, ovo je samo nekoliko crtica iz biografije profesorice s Bukovca s više od 25 godina karijere.

S obzirom na sve prijepore oko hrvatskog obrazovnog sustav, posebno kad je riječ o informatici, programiranju i razvoju digitalnih vještina, nadamo se da će iskustvo profesorice Kralj i zalaganje za modernizaciju obrazovanja, naići na plodno tlo u ministarstvu i omogućiti šire promjene u domaćem obrazovanju i osposobljavanje učenika za sve što donosi 21. stoljeće.