Kako su Zvjezdani ratovi izgledali nekada?

Skupina obožavatelja predstavlja Zvjezdane ratove kakvi su bili nekada

Ljubitelji Zvjezdanih ratova koje zanima doživljaj filmova iz razdoblja dok je originalna trilogija bila u kinima, bit će zaintrigirani projektom kojim se bavi skupina obožavatelja naziva Team Negative1. Ekipa 'fanova' bacila se na posao oživljavanja prva tri filma iz serijala u izdanju u kakvom su bili nekad, na 35-milimetarskoj i 70-milimetarskoj filmskoj vrpci u kinima.

Izvor: Team Negative1
Izvor: Team Negative1

Nedugo nakon što je novi nastavak privukao ljubitelje Zvjezdanih ratova u kina, obožavateljima se pruža prilika da provjere kako je to izgledalo nekada, dok se originalna trilogija iz serijala autora Georgea Lucasa probijala na sceni. Umjesto računalnog uređivanja koje će učiniti sliku što savršenijom, u modi su bile filmske vrpce na kojima su stvari izgledale manje savršeno, a njih će približiti skupina obožavatelja koja je samoj sebi nadjenula ime Team Negative1.

Vraćajući nas u prošlost, Team Negative1 pozabavio se prikazom filmova iz originalne trilogije Zvjezdanih ratova kakvi su bili u doba svoje popularnosti u kinima, s prikazom na 35-milimetarskoj ili 70-milimetarskoj filmskoj vrpci. Prvi plod njihova posla bila je restauracija Nove nade, prvog filma iz serijala, koji je izašao 1977. godine, a ekipa se u tom poslu poslužila 35-milimetarskom vrpcom sa španjolskog govornog područja.

Povratak u prošlost

S obzirom na podrijetlo vrpce i njezinu zastarjelost, slika neće biti sjajna, neće biti niti blistavih elemenata prijelaza u montaži, ali cilj koji ekipa ima je upravo da ni ne bude kristalno bistro. Pored toga, cilj neće biti ni prodaja izdanja koja će vratiti ljubitelje Zvjezdanih ratova u prošlost. S obzirom na to da je način na koji su došli do vrpce vrlo škakljiv, a tu je i problem zaštite autorskih prava, prikaz originalne trilogije neće se naći na tržištu već će se trebati pretraživati na uobičajenim internetskim adresama i izvorima za takve, zaštitnicima autorskih prava odbojne sadržaje.

Team Negative1 predstavio se vlastitom internetskom stranicom na kojoj približava svoj posao s originalnom trilogijom, ali uzimajući u obzir da bi ih ono što rade moglo uvesti u probleme, ne znamo za više detalja tko su i gdje su smješteni. Znamo jedino da im nisu mrske retro stvari, koje žele podijeliti s ostatkom svijeta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.