Kreator slavne 'Zmije' najavljuje njen povratak – kao Snake Rewind

Kreator slavne ‘Zmije’ najavljuje njen povratak – kao Snake Rewind

Znate li tko je Taneli Armanto? Neki od vas vjerojatno znaju, ali većini će biti zvučnija igra po kojoj je poznat – slavna Zmija (Snake) koju smo do besvijesti igrali na našim starim Nokijama. Čini se da bi se zmija ponovno mogla vratiti na naše mobitele jer se Armanto upartnerio s nezavisnim finskim studijem za razvoj mobilnih igara, Rumilus Designom, kako bi kreirao - Snake Rewind.

Slika: Arcitc Startup
Slika: Arcitc Startup

Znate li tko je Taneli Armanto? Neki od vas vjerojatno znaju, ali većini će biti zvučnija igra po kojoj je poznat – slavna Zmija (Snake) koju smo do besvijesti igrali na našim starim Nokijama. Čini se da bi se zmija ponovno mogla vratiti na naše mobitele jer se Armanto upartnerio s nezavisnim finskim studijem za razvoj mobilnih igara, Rumilus Designom, kako bi kreirao – Snake Rewind.

Armanto je 1997. kao dizajnerski inženjer u Nokiji kreirao legendarnu igru, koja je svjetlost dana ugledala na više od 400 milijuna uređaja i time postala jedna od najpopularnijih (mobilnih) igara, i to dobrano prije nastanka pametnih telefona. Kako piše Arctic Startup, Armanto sada u suradnji s Rumilus Designom kreira modernu verziju slavne igre. CEO ovog studija i Armantov nekadašnji kolega u Nokiji, Kari Jakobsson, navodi kako će nova verzija biti jednostavna poput originala, ali će imati i dodatne opcije. A riječ Rewind u imenu označava i rješenje za možda najiritantniju opciju u staroj Zmiji – ukoliko se nađete u “škripcu”, moći ćete “premotati” igru unatrag i nastaviti od željenog mjesta.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f1r2c8a9IIc[/youtube]

Rumilus Design je osnovan prije dvije godine, kada je imao manji hit za Windows Phone platformu s aplikacijom Collapsticks, koja je do sada preuzeta 2,5 milijuna puta. No, ne brinite, Snake Rewind bit će dostupna i za druge platforme – iOS i Android. Preuzimanje će biti besplatno, ali, naravno, time se nameće i kupovina unutar aplikacije.

Teško da će nova verzija Zmije doživjeti staru slavu, ali s obzirom na broj nostalgičnih igrača, nesumnjivo je da će imati dobar početni uzlet. Za sada još nije poznato kad će točno Snake Rewind biti dostupan, ali na stranici studija navedeno je da bi trebao biti još ove godine.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?