ZIP-ova osma generacija: Wemyju nagrada, Appetitu investicija

ZIP-ova 8. generacija: Investicija od 160.000 kuna u Appetit, priznanje timu Wemy

Zagrebački inkubator poduzetništva obilježio je pola puta osme generacije svojih startupa. Bila je to prilika za nagradu za ekipu koja se do sada posebno istaknula i za novu investiciju u trenutnoj generaciji ZIP Startup programa.

ZIP tim Wemy
Tim Wemy nagrađen za dosadašnji posao u programu

Zagrebački inkubator poduzetništva predstavio je dosadašnji put osme generacije startupa u četiri mjeseca dugom ZIP Startup programu. Okupljanje u ZIP-ovu coworking prostoru poslužilo je za pregled koliko su startupi iz trenutne generacije napravili na polovici svojega puta u programu, s isticanjem tima koji je do sada pokazao najviše. Pored toga, objavljena je i nova investicija u startup iz osme generacije.

Za dosadašnji uspjeh u programu, priznanje je zaslužio tim Wemy, kojemu je ZIP-ov partner Erste Banka osigurala nagradu od 1000 eura. Po riječima Ivana Babića, direktora zagrebačkog poduzetničkog centra Erste Banke, odluka nije bila laka s obzirom na to da su i drugi timovi iz trenutne generacije pokazali puno.

Nova investicija timu Appetit

ZIP je predstavio i novu, četvrtu investiciju u članove svojega programa za startupe, ovoga puta sa 160.000 kuna ulaganja u tim Appetit. Riječ je o aplikaciji koja korisnicima omogućava da u svojoj blizini pronađu, rezerviraju i kupe gotove zdrave obroke pripremljene u domovima kuhara, a čiji je suosnivač Ivan Klarić već poznat čitateljima Netokracije po svom prijašnjem projektu Score Alarm.

Kako se investicija može iskoristiti? U ZIP-u su taj dio priče na okupljanju približili timovi Thorium A+, SnapTap i Tutotod, koji su do sada privukli ulaganja. Kako bi pružio ruku startupima koje podržava, ZIP se sredinom 2014. oslonio na tzv. equity crowdfunding kampanju, kojom je na platformi Seedrs.com prikupljeno 68.700 funti sa sudjelovanjem 190 individualnih investitora diljem svijeta.

Komentari

 1. Milan

  Milan

  03. 12. 2015. u 11:28 am Odgovori

  Čast svima ali dobro kako je moguće dobiti investiciju za tako prozaičnu uslugu. Nije čudo da nitko od tih zipovaca nije ništa dosad napravio. Pogrešni ljude dijele novac pogrešnim projektima

  • Milan

   Milan

   04. 12. 2015. u 6:24 pm Odgovori

   Ivane evo da se pohvalim. Napravio sam aplikaciju koja prati broj zijevanja svog vlasnika. Aplikacija je kod investitora pobudila veliko zanimanje, kažu da je perspektivnija od 90% drugih koje im nude.

   Jedini problem koji ostaje za riješiti je poslovni model..kako unovčiti zijevanje. Stvarno..kako

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.