Zimo Digital uzeo 'beauty' portal Šminkerica - u 'leasing'

Zimo Digital uzeo ‘beauty’ portal Šminkerica – u ‘leasing’

Nakon što je Zimo Digital, izdavač domaćeg tech lifestyle bloga Zimo, koji je akvizirao do nedavno neaktivan blog Faceboook Hrvatska, domaćom internetskom scenom krenule su glasine o još jednoj akviziciji, ovoga puta iz jedne sasvim druge branše, portala posvećenog kozmetici - Šminkerici. No, prema informacijama kojima raspolažemo, nije riječ o preuzimanju, nego o modelu suradnje koji bi se najlakše mogao opisati pojmom - leasing.

Zimo 'preuzima' Šminkericu
Zimo ‘preuzima’ Šminkericu

Nakon što je Zimo Digital, izdavač domaćeg tech lifestyle bloga Zimo, koji je akvizirao do nedavno neaktivan blog Faceboook Hrvatska, domaćom internetskom scenom krenule su glasine o još jednoj akviziciji, ovoga puta iz jedne sasvim druge branše, portala posvećenog kozmetici – Šminkerici. No, prema informacijama kojima raspolažemo, nije riječ o preuzimanju, nego o modelu suradnje koji bi se najlakše mogao opisati pojmom – leasing.

Ohai, novi direktore

Naime, kako nam naši izvori otkrivaju te kako sudski registar pokazuje: izdavač Šminkerice, Ohai d.o.o., u vlasništvu je osnivača Borisa Tomaša i Ivane Blažoti, no za direktora je početkom prosinca postavljen Goran Mudri, inače suvlasnik tvrtke Zimo Digital koji se bavi internetskim medijima te izradom web rješenja.

Saša Fišter, suvlasnik Zimo Digitala, nije želio otkriti detalje oko suradnje, ali je potvrdio da su preuzeli poslovanje portala Šminkerica.

S obzirom da se tim poslom bavimo nekoliko godina i imamo iskustva s vođenjem medija, ova “ponuda” nam je bila interesantna jer Šminkerica ima ogroman kapacitet. U samo mjesec dana podigli smo čitanost portala, dogovorili nove suradnje i očekujemo daljnji rast prvog i najvećeg beauty portala u Hrvatskoj.

Imamo izuzetno dobar tim autorica koje su pokazale motivaciju da žele i dalje raditi, a na nama je da im omogućimo da rade to što najviše vole. Ne sumnjamo da će Šminkerica očvrnusti kao beauty brand, te da će Goran napraviti izuzetno dobar posao.

Sudski registar i 'O nama' govore da je riječ o novom direktoru.
Sudski registar i ‘O nama’ govore da je riječ o novom direktoru.

Dostupne informacije govore nam kako je dogovor u osnovi profit share u kojem ZD vodi Šminkericu, dok sami osnivači više nisu hands on, što je itekako zanimljiv model suradnje. Po tom modelu ZD dijeli prihod sa vlasnicima tvrtke (manji dio osnivačima i vlasnicima, veći operativnom timu), iako nije službeno u vlasničkoj strukturi. Na koliko je godina suradnja potpisana ne znamo, iako će, sudeći po datumu imenovanja novog direktora, svakako ugovor trajati barem do kraja 2014. godine. Čestitamo vlasnicima na novoj suradnji te svim uključenima želimo mnogo sreće!

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.