Zagrebački inkubator poduzetništva otvorio prošireni prostor

Zagrebački inkubator poduzetništva jučer svečano otvorio prošireni prostor za startupe

Slike: Ivan Lučev
Slike: Ivan Lučev

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta kroz program ‘Poduzetnički impuls’ ZIP je također opremljen i najmodernijom IT opremom, od stolnih računala, laptopa, monitora, kamera, opreme za konferenciju, tableta i raznih pametnih telefona, a sve kako bi članovi ZIP-a bez problema mogli raditi koristeći tu opremu, kao i testirati svoje proizvode na različitim uređajima.

Saša Cvetojević, jedan od partnera u Inkubatoru, osvrnuo se na najnoviju generaciju startup timova u ZIP-u, kao i na mogućnost investiranja u neke od njih timova po završetku inkubacije. Naime, zahvaljujući 85.000 eura, koliko je prikupljeno na equity crowdfunding platformi Seedrs, po prvi puta moguće pružiti i financiranje startupa koji prođu ZIP Startup program i koji nakon toga budu zadovoljili uvjete investiranja.

Publika

Zamjenica veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj, Maggie Nardi, čestitala je predstavnicima Inkubatora na sredstvima dobivenim od Ministarstva poduzetništva i obrta, dok je sam ministar Gordan Maras istaknuo važnost ulaganja u poduzetnike početnike, poticanje inovativnosti te je pričao o mjerama kojima Ministarstvo pomaže poduzetnicima početnicima. Svjestan je, kaže, da se mora napraviti i korak dalje kako bi tvrtke mogle steći dodatni kapital i krenuti u ozbiljniji posao, a država to mora popratiti svojim instrumentima:

Mi smo upravo u pregovorima sa Svjetskom bankom oko jednog equity fonda, koji će biti regionalan i namijenjen upravo za tehnološki napredne projekte, a želimo, naravno, da to bude u Zagrebu. S druge strane, uskoro će biti i garancije za equity ulaganja, kako bismo malo i to područje potaknuli jer nam u Hrvatskoj toga nedostaje.

Ministar Gordan Maras
Ministar Gordan Maras najavio je kako su u tijeku pregovori oko equity fonda.

Veleposlanik Kraljevine Maroka u Republici Hrvatskoj, Moulay Abbès El Kadiri, predstavio je ovom prilikom skorašnji Global Entrepreneurship Summit koji se ove godine održava u Maroku, od 19. do 21. studenog, u Marrakechu. Pokrenut 2009. g. od strane američkog predsjednika Obame, globalni summit poduzetništva je forum čiji cilj je poduzetnicima iz SAD-a i cijelog svijeta pružiti izuzetnu priliku i platformu za razgovore i suradnju.

Prezentacije projekata inkubiranih u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva otvorili su alumni timovi mash.me, koji služi za jednostavno snimanje animiranih filmova koristeći pokrete tijela i ekspresije lica, i Madbarzfitness tracking aplikacija za treniranje vlastitom težinom, nakon čega se predstavio dio članova posljednje, šeste generacije: Colomb.io, platforma za novinare i informativne medije, Thorium A+ platforma za energetsko certificiranje koja je nedavno i lansirala svoje sučelje, LegalTie, moderan softver za upravljanje odvjetničkim uredima, i TutoTod, edukativna iPad aplikacija koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece od dobi od jedne do pet godina.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.