Nakon Osla, a prije Graza, stiže novi Lean Startup Drill u Zagreb!

Nakon Osla, a prije Graza, stiže nova radionica Lean Startup Drilla u – Zagreb!

Može li ideja za vaš projekt preživjeti 24 "drilanja"? Isprobali su to već mnogi, a cjelodnevna radionica Lean Startup Drill, nakon Osla i prije Graza, ponovno se vraća u Zagreb. Evo zašto biste trebali prijaviti svoju ideju!

lsd-1

Ako ne znate što je Lean Startup Drill, riječ je o zanimljivom edukacijskom programu za učenje i, što je važnije, primjene lean startup metodologije. Projekt dvojice hrvatskih lean startup mentora, Mire Hegedića i Filipa Stipančića, inače suosnivača udruge Lean Startup Hrvatska, dobio je ozbiljan međunarodni zamah.

Naime, Startup Drill prihvaćen je na skandinavskom tržištu, gdje je u suradnji s Lean Startup Norway i Toyen Startup Villageom početkom travnja radionica organizirana u Oslu. Tamošnji je događaj okupio je sudionike željne učenja o lean startupu i njegovoj primjeni, a raznovrsna kombinacija sudionika iz financijskih institucija, turizma, konzaltinga, IT-a, dizajna, neprofitnih organizacija i startupa stvorila je kreativne i agilne timove čijim napretkom su bili zadovoljni mentori i stručni žiri.

Jedan projekt pozabavio se zanimljivom i za ova područja aktualnom temom – selidbe. S obzirom na migracije stanovnika na području Europe u potrazi za poslom, velik broj ljudi posao traži upravo u Norveškoj koja nudi iznadprosječne radne uvjete. U skladu s dobrim prilikama, postoje ulazne barijere, kao što je savladavanje norveškog jezika, što može biti skupocjeno i neučinkovito. Upravo taj problem rješavao je tim Yozzi koji je svoja iskustva sa Startup Drilla pretočio u članak.

Give your idea 24 hours to survive

lsd-2

A ako vas zanima domaće iskustvo, bacite oko na ono moje – prije godinu dana imala sam priliku sudjelovati na radionici, gdje sam puno toga naučila o projektu na koji radim. Dobra vijest za sve one koje je sve ovo zaintrigiralo – sljedeća prilika za sudjelovanje na radionici u Zagrebu je 10. i 11. svibnja, u sklopu programa LEAP Summita. Na Startup Drillu sudjelovat će gosti LEAP Summita iz raznih zemalja te će se mentorskom timu pridružiti nekoliko inozemnih članova. Više informacija o novom Startup Drillu u Zagrebu i kako se prijaviti pročitajte na službenoj stranici.

Osim na iznimno energičnim javnim događanjima, organizatori napominju kako je Startup Drill metoda korištena i u nekim inkubacijskim programima te su s primjenom počele i prve kompanije željne stvaranja novih proizvoda i inoviranja. A nakon Zagreba, Startup Drill bit će organiziran u Austriji, već idućeg mjeseca u Spacelandu, jednom od najpoznatijih coworking prostora u Grazu.  

Za kraj, riječi organizatora o lean startup metodologiji – ona čini startupe uspješnijima jer se u razvoju proizvoda vodi stalnim validiranjem pretpostavki i pruža učenja pomoću kojih se startup razvija u pravom smjeru. Stoga, ako i vi imate ideju, a niste sigurni od kud početi i ima li ona smisla, događanje u Zagrebu je prava prilika da testirate sve svoje pretpostavke!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?