Zagreb Connect poziva startupe na konferenciju

Zagreb Connect poziva startupe na konferenciju uz nagradni fond od 125.000 kuna

Stiže nam još jedan startup događaj u Zagrebu, koji ovoga puta organizira sam Grad, u suradnji s Veleposlanstvom Izraela, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Zagrebačkim velesajmom. Riječ je o konferenciji Zagreb Connect, koja će se održati 12. i 13. studenoga u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

141015_konferencija za novinare ZagrebConnect

Konferenciju je danas najavio sam gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, uz zamjenicu Sandru Švaljek te pročelnicu Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirku Jozić. Prisustvovali su i predstavnici suorganizatora, veleposlanica Izraela u RH Zina Kalay Kleitman sa suradnicima, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG – BICRO, Boris Guina, te direktorica Zagrebačkog velesajma, Marina Pavković. Kako je navela Sandra Švaljek, cilj konferencije je omogućiti poduzetnicima početnicima te startup tvrtkama iz Hrvatske i regije predstavljanje pred potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Zbog toga je prvi dan natjecateljskog karaktera, a drugi za predavanja stručnjaka i panel rasprave. Dvadeset najperspektivnijih projekata bit će unaprijed mentorirano i pripremljeno za predstavljanje na konferenciji.

Gradonačelnik Milan Bandić napomenuo je kako se zagrebačka startup zajednica ovime želi učiniti prepoznatljivom u očima investitora i poslovnih anđela, dok je Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO, naglasio kako se intenzivno radi i na pripremi VC fonda za startupe u ranoj fazi.

Nagrade i sudionici

A prije fonda, na odmet nisu ni nagrade – na Zagreb Connectu će se podijeliti novčani iznosi od 50.000, 30.000 i 20.000 kuna, a Grad Zagreb će nagraditi jednu tvrtku sa sjedištem na području glavnog grada Hrvatske iznosom od 25.000 kuna i programom inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana.

Ako odlučite doći na događaj, tamo ćete sresti Tomera Dvira, osnivača i glavnog izvršnog direktora tvrtke Soluto iz Izraela, Marcela Shatona, glavnog direktora ISERD-a (Izraelsko-europska direkcija za istraživanje i razvoj), Joška Bobanovića, partnera u VC fondu Sofinnova te Christopha Sollicha, mentora Founder Institutea. S hrvatske strane sudjelovat će Saša Cvetojević, poslovni anđeo CRANE-a i suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Ivo Špigel, suosnivač ZIP-a, Darko Liović, predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a te Sergej Lugović, profesor na Tehnološkom veleučilištu u Zagrebu. Tu su i startup poduzetnici Dragan Oremuš (Possimus IT), Julian Oehrlein (Oradian), Luka Abrus (Pet Minuta) i Shanir Ovadia (Go4Star).

Startupi zainteresirani za natjecanje trebaju se prijaviti do 26. listopada, što se može napraviti putem službene stranice, gdje se može pronaći i više informacija o događaju.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.