Završnica prijava za Zagreb Connect

Završnica prijava za Zagreb Connect, najboljem startupu 50.000 kuna

Ostalo je manje od dva mjeseca do drugog izdanja ‘Zagreb Connecta’, na kojem će se startupi s područja razvoja visokih tehnologija moći predstaviti potencijalnim investitorima i sudjelovati u raspodjeli 125.000 kuna, koliko će pripasti odabranim najboljim projektima. Ovogodišnji Zagreb Connect bit će održan 11. i 12. studenog u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, a rok za prijavu istječe 5. listopada.

ZagrebConnect logo1

Kao i lani, Zagreb Connect će i ove godine okupiti startupe koje zanima predstavljanje pred ulagačima i prilika da dođu do dijela financijskog kolača od ukupno 125.000 kuna. U organizaciji Grada Zagreba i uz podršku Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkog velesajma, startupi će se ponovno boriti za glavnu nagradu, koja iznosi 50.000 kuna. Drugoplasiranom u odabiru pripast će 30.000, a trećeplasiranom 20.000 kuna.

I ove godine dodijelit će se Nagrada Grada Zagreba. Dobitniku će pripasti 25.000 kuna i mogućnost nastavka razvoja u godinu dana dugom programu u zagrebačkom Tehnološkom parku, a u konkurenciji će biti startupi sa sjedištem u glavnom hrvatskom gradu.

Stižu i gosti iz Izraela

Osim što će kandidirati za raspodjelu financijskog kolača, startupi i njihovi pokretači će na ovogodišnjem Zagreb Connectu moći poslušati izlaganja poznatih svjetskih predavača i tehnoloških stručnjaka, a kako je jedan od partnera izraelsko veleposlanstvo – stižu gosti i iz te zemlje. Najavljen je dolazak Rona Gure, poduzetnika i ulagača iz Alepha VC, jednoga od najaktivnijih tamošnjih VC fondova, a u Zagrebu će biti i Matan Bar, direktor odjela za proizvode u PayPalu.

Prošlogodišnji ZG Connect okupio je značajan broj posjetitelja (Izvor: ZG Connect Facebook stranica)
Prošlogodišnji ZG Connect okupio je značajan broj posjetitelja (Izvor: ZG Connect Facebook stranica)

Dvodnevno okupljanje na Zagrebačkom velesajmu bit će obogaćeno panel raspravama i predstavljanjem različitih inovativnih projekata.

Startupi koji će ove godine biti u konkurenciji borit će se za glavnu nagradu koju je lani dobio Mash.me. Riječ je o aplikaciji namijenjenoj snimanju videa s trodimenzionalnim likovima koje se može obaviti jednostavno, bez dubljeg zalaska na teritorij animacije i korištenja skupe opreme.

S rokom koji istječe 5. listopada, prijave se obavljaju na službenoj stranici Zagreb Connecta, na kojoj su dostupne dodatne informacije.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.

Internet marketing

Mariju Renić Marić majčinstvo “gurnulo” u potpuno nove blogerske vode (ali ne i na Instagram)

Nakon što je više od desetljeća blogala pod svojim imenom, Marija Renić Marić krajem prošle godine napravila je veliku promjenu - blog je preimenovala u “Maminu čaroliju” i počela pisati isključivo o temama vezanima uz roditeljstvo. Kako i zašto, otkriva u razgovoru.