Od kartice zapele u bankomatu do kredita, Zabini bankari od sada pomažu na live chatu

Od kartice zapele u bankomatu do kredita, Zabini bankari od sada pomažu na live chatu

Što napraviti ako vam je kartica ostala u bankomatu? Gdje se sve može obročno plaćati? Što s isplatama na bankomatima u inozemstvu? Neka su to od pitanja na koja je odgovor od danas moguće dobiti na live chatu Zagrebačke banke, koji je sada dostupan za sve korisnike weba, a na pitanja odgovaraju Zabini bankari.

zaba_chat

Dobar i kvalitetan odnos prema korisnicima često može značiti konkurentsku prednost, vjerne klijente te nove korisnike. Time su se vodili i u Zagrebačkoj banci koja od danas ima mogućnost live chata s njihovim bankarima. Chat je dostupan svim posjetiteljima weba, neovisno tome jesu li klijenti Zagrebačke banke ili ne.

Prednost ovakvog načina komuniciranja je što korisnik može brže doći do informacija, a bankar ga može voditi korak po korak kako bi odmah riješio problem. Primjerice, pomaže mu u slučaju ako je kartica ostala u bankomatu, oko aktivacije m-zabe, kod pitanja poput isplata na bankomatima u inozemstvu ili gdje se sve može obročno plaćati. Ako se pak radi o upitima za kredit, bankar će korisniku dati osnovne informacije te ga spojiti s poslovnicom kako bi ga mogao realizirati.

U Zabi podsjećaju kako su usluge chata do sada mogli koristiti samo klijenti banke koji imaju ugovorenu usluge e-zabe putem e-poslovnice u kojoj mogu rješavati ozbiljnije zahtjeve.

Kako pristupiti chatu?

Uvođenje live chata za sve korisnike, u Zabi objašnjavanju činjenicom da sve više ljudi želi pronaći informacije na webu, kao i porastom broja korisnika internetskog bankarstva, stoga su sve više fokusirani na unapređenje i širenje svojih usluga. Lani su tako pokrenuli novu web stranicu koja nudi nekoliko vrsta kalkulatora koje korisnicima omogućuju dobivanje svih važnih informacija o kreditima, kreditnim karticama, paketima proizvoda i drugim uslugama.

Chatu je moguće pristupiti na stranici www.zaba.hr, a pokreće se tako da korisnik klikne na ikonu za chat u meniju na desnom dijelu stranice, nakon čega mu se automatski otvara prozorčić u kojem upisuje pitanje bankaru. Međutim, treba napomenuti da se svi razgovori snimaju.

Uslugu chata moguće je koristiti od ponedjeljka do petka, od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 12 sati, a izvan tog vremena korisnici mogu ispuniti obrazac ispod usluge ili kalkulatora proizvoda koji ih zanima ili poslati upit na zaba@unicreditgroup.zaba.hr, poručuju u Zabi. Što kažete na novu uslugu? Hoćete li ju isprobati?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?