Yahoo kupio video-oglašivačku platformu BrightRoll

Yahoo kupio video-oglašivačku platformu BrightRoll za 640 milijuna dolara

I to 640 milijuna dolara u gotovini, a sve kako bi Yahoo pojačao svoje poslovanje oko videa, sadržaja o kojem digitalni oglašivači možda najviše pričaju, uz mobilno, društveno i nativno.

Yahoo je već napravio tridesetak akvizicija, nakon čega bi projekte ugasio, ali to se neće dogoditi s BrigtRollom.
Yahoo je već napravio tridesetak akvizicija, nakon čega bi projekte ugasio, ali to se neće dogoditi s BrigtRollom.

Kako je šefica Yahooa Marissa Mayer objavila na Tumblru (još jednom akviziranom proizvodu), online video oglašavanje iznimno je fragmentirano preko tisuća, a možda i milijuna stranica i mobilnih aplikacija. Oglašivači traže načine za kupovinu oglasa za video koji bi se lako distribuirali po raznim internetskim mjestima, a upravo to radi BrightRoll. Marissa očekuje da će Yahoova oglašivačka platforma ovim potezom postati najjača u SAD-u, a putem nje će dosegnuti web, mobilno, ali i pametne televizore.

Kao i spomenuti Tumblr, BrightRoll bi trebao funkcionirati nezavisno, a Mayer najavljuje da je riječ o obostranoj koristi – BrightRoll će doseći veći broj oglašivača, a Yahoo će proširiti svoje poslovanje u ovoj oblasti.

Kako je TechCrunch ranije pisao, dok se još šuškalo o akviziciji, tvrtka već radi s 25 od 50 najvećih izdavača te 85 od 100 najjačih oglašivača. No, iako smo već od Yahooa navikli na mnoštvo naizgled nepovezanih akvizicija, nakon kojih je većinom zadržan kadar i ugašen projekt, čini se da se strategija mijenja – sve će se više tvrtki, poput Tumblra i BrightRolla, čuvati i razvijati dalje. Inače, Yahoo je u prošlom kvartalu zabilježio pad u prodaji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.