Yahoo kupio video-oglašivačku platformu BrightRoll

Yahoo kupio video-oglašivačku platformu BrightRoll za 640 milijuna dolara

I to 640 milijuna dolara u gotovini, a sve kako bi Yahoo pojačao svoje poslovanje oko videa, sadržaja o kojem digitalni oglašivači možda najviše pričaju, uz mobilno, društveno i nativno.

Yahoo je već napravio tridesetak akvizicija, nakon čega bi projekte ugasio, ali to se neće dogoditi s BrigtRollom.
Yahoo je već napravio tridesetak akvizicija, nakon čega bi projekte ugasio, ali to se neće dogoditi s BrigtRollom.

Kako je šefica Yahooa Marissa Mayer objavila na Tumblru (još jednom akviziranom proizvodu), online video oglašavanje iznimno je fragmentirano preko tisuća, a možda i milijuna stranica i mobilnih aplikacija. Oglašivači traže načine za kupovinu oglasa za video koji bi se lako distribuirali po raznim internetskim mjestima, a upravo to radi BrightRoll. Marissa očekuje da će Yahoova oglašivačka platforma ovim potezom postati najjača u SAD-u, a putem nje će dosegnuti web, mobilno, ali i pametne televizore.

Kao i spomenuti Tumblr, BrightRoll bi trebao funkcionirati nezavisno, a Mayer najavljuje da je riječ o obostranoj koristi – BrightRoll će doseći veći broj oglašivača, a Yahoo će proširiti svoje poslovanje u ovoj oblasti.

Kako je TechCrunch ranije pisao, dok se još šuškalo o akviziciji, tvrtka već radi s 25 od 50 najvećih izdavača te 85 od 100 najjačih oglašivača. No, iako smo već od Yahooa navikli na mnoštvo naizgled nepovezanih akvizicija, nakon kojih je većinom zadržan kadar i ugašen projekt, čini se da se strategija mijenja – sve će se više tvrtki, poput Tumblra i BrightRolla, čuvati i razvijati dalje. Inače, Yahoo je u prošlom kvartalu zabilježio pad u prodaji.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?