Yahoo kupio video-oglašivačku platformu BrightRoll

Yahoo kupio video-oglašivačku platformu BrightRoll za 640 milijuna dolara

I to 640 milijuna dolara u gotovini, a sve kako bi Yahoo pojačao svoje poslovanje oko videa, sadržaja o kojem digitalni oglašivači možda najviše pričaju, uz mobilno, društveno i nativno.

Yahoo je već napravio tridesetak akvizicija, nakon čega bi projekte ugasio, ali to se neće dogoditi s BrigtRollom.
Yahoo je već napravio tridesetak akvizicija, nakon čega bi projekte ugasio, ali to se neće dogoditi s BrigtRollom.

Kako je šefica Yahooa Marissa Mayer objavila na Tumblru (još jednom akviziranom proizvodu), online video oglašavanje iznimno je fragmentirano preko tisuća, a možda i milijuna stranica i mobilnih aplikacija. Oglašivači traže načine za kupovinu oglasa za video koji bi se lako distribuirali po raznim internetskim mjestima, a upravo to radi BrightRoll. Marissa očekuje da će Yahoova oglašivačka platforma ovim potezom postati najjača u SAD-u, a putem nje će dosegnuti web, mobilno, ali i pametne televizore.

Kao i spomenuti Tumblr, BrightRoll bi trebao funkcionirati nezavisno, a Mayer najavljuje da je riječ o obostranoj koristi – BrightRoll će doseći veći broj oglašivača, a Yahoo će proširiti svoje poslovanje u ovoj oblasti.

Kako je TechCrunch ranije pisao, dok se još šuškalo o akviziciji, tvrtka već radi s 25 od 50 najvećih izdavača te 85 od 100 najjačih oglašivača. No, iako smo već od Yahooa navikli na mnoštvo naizgled nepovezanih akvizicija, nakon kojih je većinom zadržan kadar i ugašen projekt, čini se da se strategija mijenja – sve će se više tvrtki, poput Tumblra i BrightRolla, čuvati i razvijati dalje. Inače, Yahoo je u prošlom kvartalu zabilježio pad u prodaji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.