Splićani, dođite na Xamarin Hack Day

Splićani, dođite na Xamarin Hack Day – za edukaciju o nastanku aplikacija

Ovoga vikenda u Splitu održat će se Xamarin Hack Day, na kojemu će se posjetitelji u subotu moći upoznati s razvojem mobilnih aplikacija služeći se alatom Xamarin. Uz edukativnu radionicu, bit će organizirano i natjecanje za najbolje, s glavnom nagradom od 1000 kuna.

Xamarin Hack Day _radionica_pregled

Na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu u subotu, 17. listopada, bit će održan Xamarin Hack Day, s organizacijom besplatne edukativne radionice čiji će se polaznici upoznati s razvojem aplikacija za iOS, Android i Windows Phone. Radionica je namijenjena ponajprije studentima koji će moći provjeriti kako se služiti alatom Xamarin u radu na aplikacijama, a čekaju ih i tri tematske prezentacije, o razvoju aplikacija Xamarinom, korištenju besplatne usluge Windows Azure, Microsoftove platforme za programiranje u oblaku, kao i o dizajnu korisničkog sučelja.

Mogućnost osvajanja 1000 kuna

Xamarin Hack Day _logo_manji

Radionica neće poslužiti samo za učenje, već će biti i natjecateljska. Najbolje rješenje na zadanu temu, na kojemu će se raditi u timu, donijet će glavnu nagradu od 1000 kuna za ekipu koja pokaže najveći napredak. Polaznicima će u radu na aplikacijama biti pri ruci trojica predavača, Miljenko Cvjetko iz zagrebačke IT tvrtke HolisticWare, koja je Xamarinov partner u Hrvatskoj, a tu su i dvojica predstavnika splitskih tvrtki, Nikša Marinović iz Absolverisa i Nikola Perić iz IT Sistema. Pomagat će i petorica mentora.

O glavnoj nagradi odlučivat će Miljenko Cvjetko i mentori, a timovima koji ne budu prvi na raspolaganju će biti utješne nagrade, među kojima će se naći i Xamarinovi programski alati za developere aplikacija.

Okupljanje u Splitu bit će održano u organizaciji splitske Udruge programera informacijske tehnologije (UPIT), koja se oslonila na suradnju sa studentima splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu i Tehničkog veleučilišta Zagreb.

Ako niste u Splitu ili ste zauzeti…

…nema brige – nova prilika pružit će se 21. studenog u Zagrebu, kada nas čeka još jedno okupljanje namijenjeno razvoju aplikacija alatom Xamarin. Glavni hrvatski grad će se početkom iduće godine uključiti i u globalni Xamarin Hack Day, u siječnju 2016., na kojemu će se ekipe s prethodnih okupljanja ponovno natjecati i bit će u prilici osvojiti jednu od tri glavne novčane nagrade, 5000 kuna za prvo, 3000 za drugo i 2000 za treće mjesto.

Ako, pak, stignete na radionicu i natjecanje u Splitu, prijava je potpuno besplatna.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.