WTFJeans se prodaje - Blogowski pokreće Dogzbi, Airbnb za pse!

WTFJeans se prodaje – Blogowski pokreće Dogzbi, Airbnb za pse!

Peđa Pušelja Blogowski nakon niza poteškoća na koje je naišao s projektom proizvodnje i prodaje "digitalnih" traperica WTFJeans, odlučio se na prodaju. Istovremeno, mirovanja nema - pokreće se novi projekt, Dogzbi, koji bi se najlakše mogao opisati kao Airbnb, ali za pse!

Baj-baj WTFJeans, woof-woof Dogzbi! (izvor za ilustraciju: lovelonglong.com/dog-denim-jeans-pant-1828)
Baj-baj WTFJeans, woof-woof Dogzbi! (izvor za ilustraciju: lovelonglong.com/dog-denim-jeans-pant-1828)

Peđa Pušelja Blogowski nakon niza poteškoća na koje je naišao s projektom proizvodnje i prodaje “digitalnih” traperica WTFJeans, odlučio se na prodaju. Istovremeno, mirovanja nema – pokreće se novi projekt, Dogzbi, koji bi se najlakše mogao opisati kao Airbnb, ali za pse!

Što se tiče WTFJeansa, Blogowski nije krio probleme s kojima se susretao prilikom poslovanja. Često je pisao o lokalnim zakonima koji su mu, između ostaloga, otežavali povrat robe, a o tome je, kao i o ostalim poteškoćama koje su ga pratile, govorio i na konferenciji OMGcommerce. Kako kaže, na prodaju se odlučio jer nije uspio pronaći odgovarajuće investitore koji bi popratili i preseljenje tvrtke u SAD, gdje se nalazi 80 posto njegovih klijenata.

Američki korisnici nemaju povjerenja u kupovinu van SAD-a, a nakon same kupnje, pošiljki su potrebna još tri tjedna da stigne na odredište. Nakon toga shvate da će im za eventualni povrat robe trebati još tri tjedna. Tu odustaju od kupovine, odnosno, pošalju mail i kažu rado bi naručili, ali navedu sve te probleme. Većinom kažu da im se javimo kada budemo bili u SAD-u ili kada budemo imali tamošnjeg distributera. I tako se vrtimo u krug.

Objašnjava kako mu se svaki predmet, koji se vraćao na zamjenu, više isplatilo ostaviti na carini i uopće ne preuzimati, nego plaćati troškove carinjenja koji su veći nego cijena proizvodnje novih.  Nakon tri godine, odustaje od borbe “s vjetrenjačama” – smatra kako cijeli projekt može vrlo dobro funkcionirati, ali isključivo iz SAD-a, stoga je prodaja bila logičan potez.

Nakon traperica – psi!

No, to ne znači da Blogowski odustaje od poduzetništva! Dapače – već je u pripremi novi projekt, Dogzbi. Riječ je o web usluzi koja će svima pronaći osobu kojoj mogu povjeriti čuvanje svog psa. Naime, svi pasoljupci vrlo dobro znaju kako je teško ostaviti ljubimca nekome na čuvanju, a još je teže pronaći osobu koja je spremna privremeno udomiti četveronožnog lajavca, u koju bi vlasnici istodobno imali povjerenje. Ovakav bi servis trebao povezivati vlasnike pasa s drugim vlasnicima i ostalim osobama koje su spremne primiti tuđe ljubimce u svoj dom na nekoliko dana, ali i brinuti se za njih jednako dobro kao i stvarni vlasnici.

Ako ste zainteresirani za novi projekt Blogowskog, možete ostaviti svoj mail na Dogzbijevoj stranici, kako biste među prvima dobili novosti o pokretanju.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.