WTFJeans se prodaje - Blogowski pokreće Dogzbi, Airbnb za pse!

WTFJeans se prodaje – Blogowski pokreće Dogzbi, Airbnb za pse!

Peđa Pušelja Blogowski nakon niza poteškoća na koje je naišao s projektom proizvodnje i prodaje "digitalnih" traperica WTFJeans, odlučio se na prodaju. Istovremeno, mirovanja nema - pokreće se novi projekt, Dogzbi, koji bi se najlakše mogao opisati kao Airbnb, ali za pse!

Baj-baj WTFJeans, woof-woof Dogzbi! (izvor za ilustraciju: lovelonglong.com/dog-denim-jeans-pant-1828)
Baj-baj WTFJeans, woof-woof Dogzbi! (izvor za ilustraciju: lovelonglong.com/dog-denim-jeans-pant-1828)

Peđa Pušelja Blogowski nakon niza poteškoća na koje je naišao s projektom proizvodnje i prodaje “digitalnih” traperica WTFJeans, odlučio se na prodaju. Istovremeno, mirovanja nema – pokreće se novi projekt, Dogzbi, koji bi se najlakše mogao opisati kao Airbnb, ali za pse!

Što se tiče WTFJeansa, Blogowski nije krio probleme s kojima se susretao prilikom poslovanja. Često je pisao o lokalnim zakonima koji su mu, između ostaloga, otežavali povrat robe, a o tome je, kao i o ostalim poteškoćama koje su ga pratile, govorio i na konferenciji OMGcommerce. Kako kaže, na prodaju se odlučio jer nije uspio pronaći odgovarajuće investitore koji bi popratili i preseljenje tvrtke u SAD, gdje se nalazi 80 posto njegovih klijenata.

Američki korisnici nemaju povjerenja u kupovinu van SAD-a, a nakon same kupnje, pošiljki su potrebna još tri tjedna da stigne na odredište. Nakon toga shvate da će im za eventualni povrat robe trebati još tri tjedna. Tu odustaju od kupovine, odnosno, pošalju mail i kažu rado bi naručili, ali navedu sve te probleme. Većinom kažu da im se javimo kada budemo bili u SAD-u ili kada budemo imali tamošnjeg distributera. I tako se vrtimo u krug.

Objašnjava kako mu se svaki predmet, koji se vraćao na zamjenu, više isplatilo ostaviti na carini i uopće ne preuzimati, nego plaćati troškove carinjenja koji su veći nego cijena proizvodnje novih.  Nakon tri godine, odustaje od borbe “s vjetrenjačama” – smatra kako cijeli projekt može vrlo dobro funkcionirati, ali isključivo iz SAD-a, stoga je prodaja bila logičan potez.

Nakon traperica – psi!

No, to ne znači da Blogowski odustaje od poduzetništva! Dapače – već je u pripremi novi projekt, Dogzbi. Riječ je o web usluzi koja će svima pronaći osobu kojoj mogu povjeriti čuvanje svog psa. Naime, svi pasoljupci vrlo dobro znaju kako je teško ostaviti ljubimca nekome na čuvanju, a još je teže pronaći osobu koja je spremna privremeno udomiti četveronožnog lajavca, u koju bi vlasnici istodobno imali povjerenje. Ovakav bi servis trebao povezivati vlasnike pasa s drugim vlasnicima i ostalim osobama koje su spremne primiti tuđe ljubimce u svoj dom na nekoliko dana, ali i brinuti se za njih jednako dobro kao i stvarni vlasnici.

Ako ste zainteresirani za novi projekt Blogowskog, možete ostaviti svoj mail na Dogzbijevoj stranici, kako biste među prvima dobili novosti o pokretanju.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.