Što nas očekuje na WordCamp Splitu početkom rujna

WordCamp Split: Početak rujna rezervirajte za najvažniji hrvatski WordPress događaj

Prošlo je godinu dana od prvog hrvatskog WordCampa. Ove se godine, nakon Rijeke, WordPress "karavana" seli nešto južnije – u Dalmaciju, točnije – Split. Splitska će WordPress zajednica ugostiti predavače iz Hrvatske i inozemstva, kao i posjetitelje iz Hrvatske i regije, na 3 dana (od kojih 2 službena) ovog najvažnijeg WordPress događanja u Hrvatskoj.

WordCamp Split 2016Drugu godinu zaredom Hrvatska WordPress zajednica organizira WordCamp kao centralno mjesto susreta hrvatskih i regionalnih WordPressaša. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog WordCampa Croatia u Rijeci, ove godine će WordPress karavanu ugostiti – WordCamp Split.

Prvo što ćete vjerojatno primijetiti je promjena naziva konferencije – iz naziva je nestao predznak države, no to je nešto što je ograničeno novim pravilima organiziranja WordCampova u cijelom svijetu, o čemu organizator Ivan Blagdan kaže:

Ove je godine došlo do sitne promjene u odnosu na prošlu, u samom nazivu događanja, pa se ove godine u organizaciji hrvatske WordPress zajednice održava WordCamp Split 2016. Promjenu su inicirali iz krovne organizacije WordCamp Centrala u sklopu unificiranja naziva na svjetskoj razini i to je bio jedan od uvjeta za održavanje pod imenom WordCamp. Držimo da je promjena čisto kozmetičke prirode i konceptualno se ništa ne mijenja. Mi ćemo i dalje nastupati kao jedna zajednica na razini Hrvatske te nastaviti s rotacijom gradova i organizatora WordCampa jednom godišnje.

Za hrvatsku WordPress zajednicu važno je da ovakav, centralni godišnji događaj, nije centraliziran. Nakon Rijeke prošle godine, ove je godine Split (odnosno splitska WordPress zajednica) preuzeo ulogu organizatora.

U okviru ideje godišnje rotacije gradova domaćina, ove godine odlučili smo se za Split. Lokalna WordPress zajednica u ovom gradu sazrijeva, a događanje poput WordCampa idealan je katalizator za njen daljnji razvoj. Vjerujemo da će ljude inspirirati širi kontekst priče o WordPressu, kroz iskustva i znanja kolega iz regije i svijeta. Također, deveti mjesec je idealan za okupljanje u Splitu, uz dobro vrijeme, hranu i more. To će sigurno zaokružiti jedno vrlo kvalitetno i produktivno druženje.

Ekonomski fakultet u Splitu kao organizacijski partner

WordCamp Split održat će se 3. i 4. rujna u prostorima Ekonomskog fakulteta u Splitu, koji je ove godine organizacijski partner WordCampa. Ekonomski fakultet sa svojih 4500 studenata druga je najvažnija edukativna institucija u Hrvatskoj te je kao takva prepoznala važnost ovog događanja, ne samo za Split, već i za cijelu Hrvatsku.

To je vrlo moderno opremljen fakultet s idealnim uvjetima za ovakvo događanje, a smješten je u okviru novog splitskog kampusa. Naravno, bez sluha za ovakva događanja prof. dr. sc. Maje Fredotović i dekana prof. dr. sc. Željka Garače od ovoga ne bi bilo ništa. Ovim putem im se srdačno zahvaljujemo.

Organizatori najavljuju niz zanimljivih predavanja na konferencijskom danu, koji počinje u subotu u 9 ujutro, a završava kasno poslijepodne u 17:30. Bit će tu za svakog ponešto, od predavanja o dizajnu, razvoju stranica u WordPressu do priča o uspjehu u WordPress svijetu. Nedjelja je rezervirana za takozvani Contributor day, gdje je fokus stavljen na učenje o tome kako kao pojedinci možemo pomoći u razvoju WordPressa i pomoći drugim korisnicima. Nakon Contributor daya na rasporedu je šetnja Splitom u pratnji vodiča.

Već tradicionalno, dan prije (službenog) WordCampa (2. 9.) rezerviran je za besplatne radionice koje su namijenjene svima koji žele naučiti više o WordPressu. Plan radionica još nije do kraja definiran, no organizatori planiraju održavanje 4 ili 6 radionica namijenjene kako početnicima, tako i naprednijim korisnicima.

Tomaž Zaman otvara ovogodišnji WordCamp

Tomaž Zaman otvoriti će ovogodišnji WordCamp Split kao najbolje ocijenjeni prošlogodišnji predavač (Autor fotografije: Neuralab)
Tomaž Zaman otvorit će ovogodišnji WordCamp Split kao najbolje ocijenjeni prošlogodišnji predavač (Autor fotografije: Neuralab)

Nakon prošlogodišnjeg WordCampa koji je dobio 95% iznimno visokih ocjena (85% posjetitelja je WordCampu dalo ocjenu odličan), isto očekujemo i od ovogodišnjeg WordCampa u Splitu. A u tome će pomoći i prvi najavljeni predavač – Tomaž Zaman. Kao najbolje ocijenjeni predavač od prošle godine, Tomažu je pripala čast da otvori ovogodišnji WordCamp Split i to prvim jutarnjim predavanjem, za što vjerujemo da će prerasti u tradiciju. Tomaž nam dolazi iz slovensko-­danskog startupa Codeable koji je najvažniji svjetski servis koji spaja klijente s profesionalcima iz svijeta WordPressa.

Osim Tomaža, očekujemo i druge zanimljive predavače iz Hrvatske i inozemstva. Raspored je još uvijek tajan i priprema se, a trenutno su otvorene i prijave za predavače (do nedjelje 19. 6.). Imate li zanimljivu priču koju želite podijeliti s više od 200 posjetitelja WordCampa u Splitu? Nemojte čekati nego prijavite svoje predavanje.

Karte po istoj cijeni kao i lani, ali i poseban popust za studente!

Jedna od osnovnih misija WordCampa je omogućiti prisustvovanje konferenciji svima koji to žele. Stoga je cijena karte zapravo simbolična i iznosi 130 kuna (odnosno 20 američkih dolara). Karte je već moguće kupiti online na službenoj stranici WordCampa Split, a ako ste student imate pravo i na kupnju karte s popustom od 50%.

Naime, upravo stoga što se željelo omogućiti dolazak čim većeg broja ljudi, organizatori su 50 karata sačuvali za studente, te će se one prodavati po cijeni od 65 kuna (odnosno 10 američkih dolara). Kako biste kupili kartu s popustom, zatražite od organizatora promotivni kupon putem formulara na ovoj stranici. Kupon će vam stići na email, a kako biste ušli na konferenciju morat ćete pokazati i neki dokument kojim dokazujete svoj status studenta.

Prema svemu sudeći, hrvatska WordPress zajednica i ove će godine organizirati odličan WordCamp i to opet na moru. U prijevodu, to znači da organizatori preporučuju ostanak u Splitu od nekoliko dana, kako biste mogli spojiti nekoliko dana kupanja s nekoliko dana učenja.

Kupite svoju kartu već danas i vidimo se u Splitu od 2. do 4. rujna.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.