Tamara Novaković najbolja Windows 10 komentatorica

Netokracijin urednik nije proglašen najboljim Windows 10 komentatorom :)

Proteklih dvadesetak dana trajala je kampanja Microsoft Hrvatska "10 komentatora o Windows 10" u sklopu koje je 10 odabranih sudionika "živjelo" s novim operativnim sustavom i programima Office 2016. U kampanji su sudjelovali dizajner Ivan Alduk, profesorica matematike i informatike Lidija Kralj, urednici tehnoloških portala Ivan Brezak Brkan, Dražen Tomić i Božidar Komarić, developeri Domagoj Pavlešić i Igor Ralić, student tehničkih znanosti Mario Bešen te fotografkinja Sonja Dvornik, a najboljom komentatoricom proglašena je ‘food’ blogerica Tamara Novaković.

Ivan Brezak Brkan nije prisustvovao objavi pobjednika (na slici: Božidar Komarić, Domagoj Pavlešić, Dražen Tomić, Mario Bešen i Netokracijin Josip Zurak)
Ivan Brezak Brkan nije prisustvovao objavi pobjednika. 🙂 (Na slici: Božidar Komarić, Domagoj Pavlešić, Dražen Tomić, Mario Bešen i Netokracijin Josip Zurak)

Tamara Novaković odnijela je pobjedu jer je, prema mišljenju ocjenjivačkog tima sastavljenog od predstavnika kompanije Microsoft Hrvatska, svojom aktivnošću i zanimljivim objavama korisnicima društvenih mreža najbolje dočarala kako je to raditi s operativnim sustavom Windows 10 i programima Office 2016. Evo što je pobjednica izdvojila:

S obzirom na to da sam do sada koristila Windows 7, Windows 10 je za mene bio prepun novosti i ugodnih iznenađenja. Jako me se dojmio novi Office, posebice OneNote te izvrsna aplikacija Sway koju sam koristila za izradu recepata za blog te prezentacija za svoje učenike. Windows Store je još jedna novost koju smatram izuzetno korisnom, zbog brojnih besplatnih i univerzalnih aplikacija, a jedna od dražih stvari mi je vjerojatno novi browser Edge, koji omogućuje pisanje bilješki po web stranicama. Windows 10 nudi jako puno mogućnosti za korisnike i sve je poprilično pregledno i jednostavno za uporabu te intuitivno posloženo tako da u vrlo kratkom vremenskom roku možete pronaći nešto što vam treba. Smatram da zadovoljavaju i zahtjevne i manje zahtjevne korisnike, a zbog brojnih mogućnosti korištenja svidjet će se svima.

Tamara Novaković, Bite My Cake, najbolja komentatorica
Tamara Novaković, Bite My Cake, najbolja komentatorica

Kampanja je generirala više od 150 raznih postova putem kojih su sudionici iz različitih gledišta otkrivali funkcionalnosti novog operativnog sustava. Sudionici su putem vlastitih profila na društvenim mrežama pokazali koje novosti i mogućnosti donosi operativni sustav Windows 10 u kombinaciji s Office 2016, a pojedine objave sudionika označene hashtagom #W101010 objavljene su i na Facebook stranici kompanije Microsoft Hrvatska.

Ivan Vidaković, direktor kompanije Microsoft Hrvatska, komentira kampanju:

Izuzetno nas veseli što smo od Windows 10 komentatora primili pozitivne povratne informacije te savjete za poboljšanje sustava, a prema njihovim objavama vidi se da su uživali u korištenju naših prijenosnih računala s instaliranim operativnim sustavom Windows 10 i Office 2016. Svako mišljenje korisnika nam je bitno i uzimamo ga u obzir pri poboljšavanju naših proizvoda i usluga, a odličan primjer je upravo Windows 10 koji je poboljšan zahvaljujući povratnim informacijama brojnih korisnika širom svijeta. Želim zahvaliti svim sudionicima ove kampanje, posebice što su nam na vrlo konkretan način pokazali kako najnoviji Microsoft alati  korisnicima čine život i posao zanimljivijim i jednostavnijim.

Netokracija čestita pobjednici, iako ne možemo sakriti žaljenje što naslov ovog teksta nije upravo suprotan. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?