WinDays17: Prijave za predavanja tehnološkog dijela otvorene do 13. 2.

WinDays17: Prijave za predavanja tehnološkog dijela otvorene do 13. veljače

Iako nas čeka još nekoliko mjeseci do WinDays17, pripreme za konferenciju itekako traju. Naime, u tijeku su nominacije za predavanja tehnološkog dijela događaja, a bit će otvorene sve do 13. veljače 2017. godine.

windays17
Na prošlim WinDaysima održano je 127 predavanja, a cil je organizatora je okupiti ove godine još veći broj domaćih i stranih stručnjaka.

U idućoj godini čeka nas još jedno izdanje Microsoft WinDaysa, a trenutno su u tijeku nominacije za predavanja tehnološkog dijela konferencije, koje će biti otvorene sve do 13. veljače 2017. Iz Microsofta podsjećaju da je prošle godine tijekom konferencije Technology WinDays održano 127 predavanja uz gostovanje više od 10 stranih predavača te je cilj ove godine okupiti još više predavača iz Europe i svijeta koji su MVP stručnjaci u svojim područjima.

Inače, tehnološki dio konferencije će se održavati od 26. do 28. travnja u Poreču, a naglasak će biti na sigurnost informacijskih sustava, i to upravo radi nedavnih pojačanih i sveprisutnih prijetnji u domenama kibernetičke sigurnosti. To uključuje zaštitu informacija i podataka te informacijskih sustava i to u tri faze – zaštita, detekcija i odgovor na prijetnju. Također, Microsoft će predstaviti tehnologiju u oblaku Intelligent Security Graph za prediktivnu analitiku pomoću koje svaki korisnik može vrlo brzo odgovoriti na prijetnju, a ona se primjenjuje na zaštitu korisničkih uređaja, identiteta, poslužitelja, usluga u oblaku, odnosno integrirana je u većinu Microsoft proizvoda. Uz to, bit će predstavljeni i noviteti u samim proizvodima te načini kako navedene nove tehnologije koristiti da bi tvrtkama i pojedincima omogućile da postignu više.

Prva predavanja bit će poznata već u – veljači

U Microsoftu ističu kako će za vrijeme trajanja nominacija za predavače tehnološkog dijela tim, kojeg čini deset stručnjaka iz različitih područja tehnologije, evaluirati i ocijeniti prikupljene nominacije te će tijekom druge polovice veljače krenuti s objavom programa predavanja. Igor Pavleković, direktor tehnološkog dijela konferencije, istaknuo je kako je cilj i ove godine osigurati najaktualniji sadržaj uz vrhunske predavače.

Poseban naglasak na predavanjima će biti na načinima kako tehnologija pomaže svojim korisnicima u digitalnoj transformaciji te će predavanja biti razvrstana u četiri kategorije – angažiranje korisnika, transformacija proizvoda, optimizacija poslovanja i osnaživanje zaposlenika.

Prilikom podnošenja nominacija ključno je dati tri informacije o samom predavanju – naslov, opis predavanja i ključne riječi. Lista ključnih riječi proširena je pojmovima poput ‘open source’, ‘primjena u praksi’, ‘optimizacija poslovanja’. Zainteresirani više informacija o procesu nominacija, pravilima i smjernicama za prijave mogu pronaći na službenom blogu, dok early bird prijave za WinDays17 s nižim cijenama kotizacije traju do 26. veljače 2017. godine, podsjećaju u Microsoftu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!