Zgrabi svoju redovnu ulaznicu za WebCamp Zagreb 2017 do - sutra

Zgrabi svoju redovnu ulaznicu za WebCamp Zagreb 2017 do – sutra

Uskoro nam se bliži novo izdanje WebCampa Zagreb, konferencije namijenjene developerima i dizajnerima, koja će se održati u Plaza Event Centru, a lani je privukla više od 800 profesionalaca i poduzetnika.

WebCamp Zagreb arhiva

Novo izdanje WebCampa Zagreb, konferencije namijenjene developerima i dizajnerima čeka nas vrlo brzo, i to već 6. i 7. listopada. Među brojnim predavačima na ovogodišnjem WebCampu treba svakako istaknuti Anjanu Vakil kojoj je pripala čast da otvori konferenciju, a održat će predavanje na temu Programming across paradigms. Anjana dolazi iz Berlina, a može se pohvaliti iznimno zanimljivom karijerom – od filozofije i predavanja engleskog jezika do računalne lingvistike i razvoja softvera. Tijekom svog predavanja u Zagrebu, govorit će o tzv. programskoj paradigmi koja utječe na svaki aspekt na koji developer piše kod. Konkretno, Anjana će u svom predavanju istražiti veze između koda koji developeri pišu, jezika u kojima rade i paradigmi koje koriste.

Među predavačima prvog dana treba svakako istaknuti i Emmu Gordon, Lead Python developera iz Cambridge Medical Roboticsa, koja će održati predavanje na temu Writing code? Pfft… Evolve it instead! Također tu je (između ostalog, i Netokracijin) dizajner Lucijan Blagonić s predavanjem Design Adventures in Open Source. Okupljeni će, između ostaloga, moći čuti više i o chatbotovima u 2017. godini te o razvoju sigurnijeg weba uz pomoć programskog jezika Rust, da nabrojimo samo dio bogatog programa.

Što sudionike očekuje drugog dana konferencije?

Za keynote predavanje drugog dana zadužen je Morten Rand – Hendriksen, stariji instruktor zaposlenika u tvrtkama LinkedIn Learningu i Lynda.com s više od 60 tečajeva objavljenih o WordPressu, web standardima, dizajnu, UX-u te budućim tehnologijama. U Zagrebu će održati predavanje na temu CSS Grid Changes Everything (About Web Layouts), odnosno dat će uvod u CSS Grid i kako ove promjene mijenjaju zapravo sve kad je riječ o layoutima za web stranice.

Među predavanjima drugog dana treba svakako spomenuti i ono Goran Peuca iz SAP-a, koji iz Dublina u Zagreb dolazi održati predavanje na temu Software industry is making us stupid. Felix van de Sand iz tvrtke COBE ima iskustvo rada u nekima u najvećih europskih dizajn agencija, a na WebCampu Zagreb govorit će o poveznici između neuroznanosti i dobrog UX-a.

Prijavite se za radionice!

Osim zanimljivih predavanja, WebCamp Zagreb se sastoji i od niza zanimljivih radionica. Tu svakako treba izdvojiti Netokracijinog Ivana Brezaka Brkana koji će održati radionicu na temu Writing Superpowers for Geeks, odnosno o vještinama boljeg i konciznijeg pisanja za developere, bilo da je riječ o emailovima, blogovima ili dokumentaciji koju će drugi developeri htjeti pročitati. Tu je i radionica Nele Dunato na temu kako postati bolji dizajner logotipa ili ona Demira Selmanovića o upravljanju dronovima uz NodeJS, stoga bacite oko na cijelu ponudu.

Redovna prodaja ulaznica završava 19. rujna – ostvarite popust od 10%!

WebCamp Zagreb održat će se u Plaza Event Centru, a organizatori podsjećaju kako redovna prodaja karata završava 19. rujna. Svi oni koji odluče ulaznicu nabaviti nakon toga datuma, nažalost ne mogu računati na majice i prigodne poklone. Međutim, za sve koji se premišljaju oko dolaska na WebCamp Zagreb, tu je i promo kod wczgntk2017 za 10 posto popusta na redovne cijene ulaznica koji vrijedi sutra do kraja dana. A za više informacija o predavanjima i radionicama, ostaje vam baciti pogled na službene web stranice i odabrati nešto za sebe, dok se ulaznice mogu nabaviti putem sustava Entrio.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?