Voogle 2016: Poduzetničke priče iz Chicaga 

Kakve veze imaju Varaždin i Chicago? Doznajte na Voogle 2016

Sredinom ožujka u Varaždinu nas čeka konferencija Voogle 2016, na kojoj će u središtu pozornosti biti domaće i inozemne poduzetničke priče. Među gostima koji dolaze u Hrvatsku, u prvom planu bit će četiri predavačice iz Chicaga, a pripremaju se i Devzmeetup namijenjen IT stručnjacima, natjecanje za titulu Voogle startupa godine i poslovni 'speed' i 'blind date' sastanci.

Izvor: Voogle Startup
Slike: Voogle Startup

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu će 15. ožujka ugostiti konferenciju Voogle 2016, koja će ove godine, osim uobičajenog hrvatskog, imati i snažni američki začin, s dolaskom četiri gošće iz Chicaga. Predavačice iz trećeg najvećeg grada u SAD-u približit će tamošnja iskustva, bilo da je riječ o poduzetničkim projektima pokrenutima vlastitim snagama ili suradnji s drugima.

Terra Winston predstavit će svoje iskustvo u konzultantskom radu sa startupima i korporacijama, oslanjajući se na niz godina na menadžerskoj poziciji u tvrtkama PepsiCo i Deloitte i na sadašnju ulogu vlasnice konzultantske tvrtke inTerractions. Peggy Parfenoff pozabavit će se idejama i rješenjima za poticanje suradnje među sektorima, približavajući posao kojim se bavi na dužnosti predsjednice WorldChicaga, neprofitne organizacije koja povezuje međunarodne lidere s čikaškim tvrtkama i organizacijama u obliku studijskih posjeta i stipendija.

Marina Christos pričat će o globalnoj snazi marketinga putem društvenih medija, a pritom će se osloniti na iskustvo u vlastitoj tvrtki koja se razvija u inkubatoru 1871, najboljem poduzetničkom inkubatoru u SAD-u u protekloj godini. U Varaždin dolazi i Nicole Vasquez, koja je u tamošnjem odabiru proglašena jednom od 35 najutjecajnijih osoba mlađih od 35 godina u Chicagu. Vasquez će se dotaknuti puta kojim je prošla pokrećući vlastiti inkubator The Shift Chicago, a govorit će o infrastrukturnoj podršci poduzetničkim projektima.

Priče iz Hrvatske i Europe

Voogle Varaždin HNK

Voogle 2016 donijet će i hrvatska i europska poduzetnička iskustva. Danac Pal Rikter priprema predavanje o važnosti strateškog i pametnog rasta poslovanja, u kojemu će se osloniti na vlastito poslovno iskustvo u tvrtkama Dell i SatairJulian Oehrlein približit će priču o uspjehu Oradiana, predstavljajući kako dobro poznavanje korisnika i njihovih problema može pomoći rastu financijsko-tehnološkog startupa.

U Varaždinu će svoje iskustvo u poslu prenijeti i Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske udruge poslovnih anđela (CRANE), Matija Tomašković, vlasnik i direktor tvrtke Evolva, te Josip Bišćan, upravljački partner u tvrtki Infinum.

Goran Hacek iz Rimac Automobila će na Dev pozornici konferencije održati predavanje pod nazivom “Internet Of Things – Connected sportscar“.

Prilika za povezivanje i natjecanje za nagradu

U organizaciji Tehnološkog parka Varaždin i pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije, dolazeći Voogle 2016 imat će i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju. Sedam finalista dobit će priliku za predstavljanje što su osmislili u izlaganju pred stručnim odborom, a najboljemu među njima pripast će titula “Voogle startup godine“.

Svim sudionicima natjecanja pomoć će biti pripremna radionica koju će voditi stručnjaci iz tvrtki Repsly, Degordian, Oradian i Hopwood communications. Pobjednik će dobiti vrijedne nagrade koje su osigurali Algebra, Tehnološki park Varaždin, Geek Design, Startup Slovenia i Voogle Idea Accelerator.

Voogle Varaždin HNK

Na Dev pozornici se u sklopu konferencije priprema i treći ovogodišnji Devzmeetup namijenjen stručnjacima s područja IT-a i onima koji bi to voljeli biti, s prilikom za razmjenu iskustva i znanja u web programiranju, mobilnoj zabavi i sistemu integracije. Šansa za povezivanje pružit će se i na međunarodnim poslovnim sastancima za B2B suradnju, koji će po principu speed i blind datinga biti organizirani u ložama varaždinskog HNK-a.

Dodatne informacije o konferenciji i mogućnost nabave ulaznica dostupni su na službenoj stranici Vooglea 2016.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.