Voogle 2016: Poduzetničke priče iz Chicaga 

Kakve veze imaju Varaždin i Chicago? Doznajte na Voogle 2016

Sredinom ožujka u Varaždinu nas čeka konferencija Voogle 2016, na kojoj će u središtu pozornosti biti domaće i inozemne poduzetničke priče. Među gostima koji dolaze u Hrvatsku, u prvom planu bit će četiri predavačice iz Chicaga, a pripremaju se i Devzmeetup namijenjen IT stručnjacima, natjecanje za titulu Voogle startupa godine i poslovni 'speed' i 'blind date' sastanci.

Izvor: Voogle Startup
Slike: Voogle Startup

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu će 15. ožujka ugostiti konferenciju Voogle 2016, koja će ove godine, osim uobičajenog hrvatskog, imati i snažni američki začin, s dolaskom četiri gošće iz Chicaga. Predavačice iz trećeg najvećeg grada u SAD-u približit će tamošnja iskustva, bilo da je riječ o poduzetničkim projektima pokrenutima vlastitim snagama ili suradnji s drugima.

Terra Winston predstavit će svoje iskustvo u konzultantskom radu sa startupima i korporacijama, oslanjajući se na niz godina na menadžerskoj poziciji u tvrtkama PepsiCo i Deloitte i na sadašnju ulogu vlasnice konzultantske tvrtke inTerractions. Peggy Parfenoff pozabavit će se idejama i rješenjima za poticanje suradnje među sektorima, približavajući posao kojim se bavi na dužnosti predsjednice WorldChicaga, neprofitne organizacije koja povezuje međunarodne lidere s čikaškim tvrtkama i organizacijama u obliku studijskih posjeta i stipendija.

Marina Christos pričat će o globalnoj snazi marketinga putem društvenih medija, a pritom će se osloniti na iskustvo u vlastitoj tvrtki koja se razvija u inkubatoru 1871, najboljem poduzetničkom inkubatoru u SAD-u u protekloj godini. U Varaždin dolazi i Nicole Vasquez, koja je u tamošnjem odabiru proglašena jednom od 35 najutjecajnijih osoba mlađih od 35 godina u Chicagu. Vasquez će se dotaknuti puta kojim je prošla pokrećući vlastiti inkubator The Shift Chicago, a govorit će o infrastrukturnoj podršci poduzetničkim projektima.

Priče iz Hrvatske i Europe

Voogle Varaždin HNK

Voogle 2016 donijet će i hrvatska i europska poduzetnička iskustva. Danac Pal Rikter priprema predavanje o važnosti strateškog i pametnog rasta poslovanja, u kojemu će se osloniti na vlastito poslovno iskustvo u tvrtkama Dell i SatairJulian Oehrlein približit će priču o uspjehu Oradiana, predstavljajući kako dobro poznavanje korisnika i njihovih problema može pomoći rastu financijsko-tehnološkog startupa.

U Varaždinu će svoje iskustvo u poslu prenijeti i Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske udruge poslovnih anđela (CRANE), Matija Tomašković, vlasnik i direktor tvrtke Evolva, te Josip Bišćan, upravljački partner u tvrtki Infinum.

Goran Hacek iz Rimac Automobila će na Dev pozornici konferencije održati predavanje pod nazivom “Internet Of Things – Connected sportscar“.

Prilika za povezivanje i natjecanje za nagradu

U organizaciji Tehnološkog parka Varaždin i pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije, dolazeći Voogle 2016 imat će i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju. Sedam finalista dobit će priliku za predstavljanje što su osmislili u izlaganju pred stručnim odborom, a najboljemu među njima pripast će titula “Voogle startup godine“.

Svim sudionicima natjecanja pomoć će biti pripremna radionica koju će voditi stručnjaci iz tvrtki Repsly, Degordian, Oradian i Hopwood communications. Pobjednik će dobiti vrijedne nagrade koje su osigurali Algebra, Tehnološki park Varaždin, Geek Design, Startup Slovenia i Voogle Idea Accelerator.

Voogle Varaždin HNK

Na Dev pozornici se u sklopu konferencije priprema i treći ovogodišnji Devzmeetup namijenjen stručnjacima s područja IT-a i onima koji bi to voljeli biti, s prilikom za razmjenu iskustva i znanja u web programiranju, mobilnoj zabavi i sistemu integracije. Šansa za povezivanje pružit će se i na međunarodnim poslovnim sastancima za B2B suradnju, koji će po principu speed i blind datinga biti organizirani u ložama varaždinskog HNK-a.

Dodatne informacije o konferenciji i mogućnost nabave ulaznica dostupni su na službenoj stranici Vooglea 2016.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.

Startupi i poslovanje

Bivši investitor u 500 Startups savjetuje hrvatske startupe: Akvizirajte klijente i korisnike od kojih ćete učiti!

Marvin Liao već 10 godina ulaže u startupe u srednjoj i istočnoj Europi, u zemljama poput Srbije i Ukrajine. U razgovoru za Netokracija Podcast daje praktične savjete za hrvatske tehnološke poduzetnike u doba pandemije!

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?