Vjekoslav Srednoselec novi voditelj digitalnih operacija podružnice Dentsu Aegis Networka
Vjekoslav Srednoselec

Vjekoslav Srednoselec novi voditelj digitalnih operacija podružnice Dentsu Aegis Networka

Nakon što je više godina vodio odjel za digitalni marketing u MediaComu, Vjekoslav Srednoselec preuzeo je vođenje digitalnih operacija hrvatske podružnice globalne marketinške mreže Dentsu Aegis Network te njenih članica, agencija Carat, Vizeum, iProspect i IQmobile.

Vjekoslav Srednoselec

Dentsu Aegis Network u Hrvatskoj ovih dana ubrzano razvija svoje usluge, a tomu pomaže i relativno novo vodstvo. Tu je Sanja Buterin, koja je početkom ove godine nakon karijere i vodećih pozicija u Nokiji, Mercedesu, Croatia osiguranju i P. Z. Autu preuzela kormilo i usmjerila razvoj tvrtke sukladno globalnoj viziji grupe: fokus na kvalitetu usluge, digitalni/mobilni marketing, strateško-konvergentno planiranje i RTB.

Značajan dio mreže čini medijska agencija Carat, koja u Hrvatskoj pruža usluge globalnim klijentima kao što su MasterCard, Adidas, Reebok, RedBull, Opel, Philips. Vjekoslav objašnjava današnje izazove medijskog planiranja i način na koji su se oni prilagodili njima:

Konvergentna konzumacija medija današnjeg potrošača učinila je medijski krajolik izrazito kompleksnim. Upravo zato tradicionalni način medijskog planiranja postao je neefikasan. Potrošač se kreće i služi različitim medijima i platformama kako bi došao do informacije koju želi, stalno povezan putem pametnog telefona. Carat je to prvi prepoznao i uspostavio sustav planiranja koji kreće od potrošača, a ne platformi. Agnosticizam oko platformi premisa je medijskog planiranja – međutim, sadržaj koji je plasiran na određeni medij mora biti prilagođen tom mediju. Potrošači na internetu konzumiraju sadržaj drugačije nego na TV-u. Na mobitelu drugačije nego na stolnom računalu. Poruka je univerzalna, ali se pristup treba prilagoditi!

Dodaje kako im je primaran cilj ostvarenje (i poboljšanje) poslovnih ciljeva klijenata, a ne fokus na realizaciju medijskih parametara ako ne odražavaju poslovni aspekt. Medijska strategija i komunikacijski ciljevi nažalost nerijetko se razvijaju bez šire slike i zasnivaju na kvantitativnim parametrima poput GRP-a ili impresija umjesto dosega i frekvencije, a trebali bi biti izvedeni iz poslovnih ciljeva poput rasta prodaje ili tržišnog udjela i tek tada prevedeni u medijske parametre, smatra Vjekoslav.

Na regionalno tržište dolazi digitalna agencija iProspect

Iako će u fokusu i dalje biti orijentacija na primarne marketinške pokazatelje, poput svjesnosti o brendu ili preferencijama, najveći prostor za napredak marketinške industrije tim Dentsu Aegis Networka vidi u nižim razinama “prodajnog lijevka”, kad su potrošači spremni na kupovinu. Na ovdašnje tržište dovode iProspect, globalnu digitalnu agenciju specijaliziranu za performance marketing, odnosno fokusiranu na ostvarenje prodajnih ciljeva klijenata, a upravo će Vjekoslav preuzeti izgradnju i razvoj agencije u regiji. iProspect raspolaže sa setom proizvoda (produkcija sadržaja, zakup medija) i alata (tehnološke platforme, uključujući iAnalyse, vlastiti alat za prikupljanje i analizu big data te pronalaženju relevantnih odgovora u ogromnoj količini podataka), globalnim znanjem, a sada i lokalnim iskustvom. Tom kombinacijom žele demistificirati rezultate marketinških ulaganja, pod uvjetom da su oglašivači na to – spremni.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Venture Building model: Kako VB organizacije razvijaju startupe?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.

Kolumna

Dobar ‘online’ shop može raditi i preko ‘chata’ ako napravite proces ugodnim

Već u prvom tjednu korontene primili smo puno pitanja kako (najbrže i najlakše) lansirati web shop.

Izrada web stranica

Današnja tema je tema.com (i korporacija koja je izgubila 128.938 $ jer nije produžila domenu)

Opet se dogodilo. Korporacija Parker Hannifin kupila je 2007. godine tvrtku TEMA, ali je u međuvremenu zaboravila na njenu domenu. Domena je istekla, a tema.com je na licitaciji prodana čak za 128.938 dolara.