Vjekoslav Srednoselec novi voditelj digitalnih operacija podružnice Dentsu Aegis Networka
Vjekoslav Srednoselec

Vjekoslav Srednoselec novi voditelj digitalnih operacija podružnice Dentsu Aegis Networka

Nakon što je više godina vodio odjel za digitalni marketing u MediaComu, Vjekoslav Srednoselec preuzeo je vođenje digitalnih operacija hrvatske podružnice globalne marketinške mreže Dentsu Aegis Network te njenih članica, agencija Carat, Vizeum, iProspect i IQmobile.

Vjekoslav Srednoselec

Dentsu Aegis Network u Hrvatskoj ovih dana ubrzano razvija svoje usluge, a tomu pomaže i relativno novo vodstvo. Tu je Sanja Buterin, koja je početkom ove godine nakon karijere i vodećih pozicija u Nokiji, Mercedesu, Croatia osiguranju i P. Z. Autu preuzela kormilo i usmjerila razvoj tvrtke sukladno globalnoj viziji grupe: fokus na kvalitetu usluge, digitalni/mobilni marketing, strateško-konvergentno planiranje i RTB.

Značajan dio mreže čini medijska agencija Carat, koja u Hrvatskoj pruža usluge globalnim klijentima kao što su MasterCard, Adidas, Reebok, RedBull, Opel, Philips. Vjekoslav objašnjava današnje izazove medijskog planiranja i način na koji su se oni prilagodili njima:

Konvergentna konzumacija medija današnjeg potrošača učinila je medijski krajolik izrazito kompleksnim. Upravo zato tradicionalni način medijskog planiranja postao je neefikasan. Potrošač se kreće i služi različitim medijima i platformama kako bi došao do informacije koju želi, stalno povezan putem pametnog telefona. Carat je to prvi prepoznao i uspostavio sustav planiranja koji kreće od potrošača, a ne platformi. Agnosticizam oko platformi premisa je medijskog planiranja – međutim, sadržaj koji je plasiran na određeni medij mora biti prilagođen tom mediju. Potrošači na internetu konzumiraju sadržaj drugačije nego na TV-u. Na mobitelu drugačije nego na stolnom računalu. Poruka je univerzalna, ali se pristup treba prilagoditi!

Dodaje kako im je primaran cilj ostvarenje (i poboljšanje) poslovnih ciljeva klijenata, a ne fokus na realizaciju medijskih parametara ako ne odražavaju poslovni aspekt. Medijska strategija i komunikacijski ciljevi nažalost nerijetko se razvijaju bez šire slike i zasnivaju na kvantitativnim parametrima poput GRP-a ili impresija umjesto dosega i frekvencije, a trebali bi biti izvedeni iz poslovnih ciljeva poput rasta prodaje ili tržišnog udjela i tek tada prevedeni u medijske parametre, smatra Vjekoslav.

Na regionalno tržište dolazi digitalna agencija iProspect

Iako će u fokusu i dalje biti orijentacija na primarne marketinške pokazatelje, poput svjesnosti o brendu ili preferencijama, najveći prostor za napredak marketinške industrije tim Dentsu Aegis Networka vidi u nižim razinama “prodajnog lijevka”, kad su potrošači spremni na kupovinu. Na ovdašnje tržište dovode iProspect, globalnu digitalnu agenciju specijaliziranu za performance marketing, odnosno fokusiranu na ostvarenje prodajnih ciljeva klijenata, a upravo će Vjekoslav preuzeti izgradnju i razvoj agencije u regiji. iProspect raspolaže sa setom proizvoda (produkcija sadržaja, zakup medija) i alata (tehnološke platforme, uključujući iAnalyse, vlastiti alat za prikupljanje i analizu big data te pronalaženju relevantnih odgovora u ogromnoj količini podataka), globalnim znanjem, a sada i lokalnim iskustvom. Tom kombinacijom žele demistificirati rezultate marketinških ulaganja, pod uvjetom da su oglašivači na to – spremni.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.