Suosnivač Smashing Magazinea, Vitaly Friedman, dolazi u Osijek

Vitaly Friedman, suosnivač i glavni urednik Smashing Magazinea, dolazi u Osijek

Vitaly Friedman, suosnivač i glavni urednik Smashing Magazinea, sredinom lipnja dolazi u Osijek održati predavanje i radionicu na temu responzivnog web dizajna i izazova s kojima se dizajneri danas susreću.

Vitaly Friedman je završio računalne znanosti u Njemačkoj, a Smashing Magazine je osnovao nakon 6 godina 'freelanceanja'.
Vitaly Friedman je završio računalne znanosti u Njemačkoj, a Smashing Magazine je osnovao nakon 6 godina ‘freelanceanja’.

U Osijeku se na Ekonomskom fakultetu sredinom lipnja održava radionica Nove avanture responzivnog web dizajna, a vodit će je suosnivač i glavni urednik jednog od vodećih online magazina o dizajnu i web developmentu. Riječ je o Smashing Magazineu i Vitalyju Friedmanu koji će na radionici razmatrati strategije izrade brzih i fleksibilnih sustava responzivnog dizajna.

Uz HTTP/2, Service Workers, Responsive Images, Flexbox, CSS Grid Layout, SVG i Font Loading API sada dostupne u preglednicima, još uvijek tražimo rješenje na pitanje kako koristiti sve te tehnologije učinkovito i u razumnom vremenu. Uz ovaj izazov, Vitaly će se baviti i rješavanjem problema u starijim preglednicima te otkriti neke “prljave” tehnike koje mogu pomoći da vaše responzivne web stranice ostanu relevantne, fleksibilne i pristupačne u budućnosti.

Vitaly Friedman je inače rođen u Minsku u Bjelorusiji, a u dizajn, tipografiju i pisanje se zaljubljuje tijekom studija računalnih znanosti u Njemačkoj. Smashing Magazine je osnovao nakon 6 godina iskustva u freelanceanju.

Besplatno predavanje prije radionice

Neposredno prije radionice Vitaly će u petak 16. lipnja održati besplatno predavanje s početkom u 19 sati. Na predavanju će prikazati studiju slučaja o tome kako se tim Smashing Magazinea borio s optimizacijom performansi novog projekta. Bit će riječi i o tranziciji HTTP/2, radu s web fontovima, oglašavanju i drugim povezanim temama.

Radionica je pak na rasporedu idućeg dana, 17. lipnja u 9 sati. Trajat će sve do popodnevnih sati, a ulaznicu možete kupiti putem Entrio sustava.

Događanje organizira Osijek Software City, po prvi puta u suradnji s novosadskom udrugom DaFED. Više informacija može se pronaći i na Facebook stranici.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.