Suosnivač Smashing Magazinea, Vitaly Friedman, dolazi u Osijek

Vitaly Friedman, suosnivač i glavni urednik Smashing Magazinea, dolazi u Osijek

Vitaly Friedman, suosnivač i glavni urednik Smashing Magazinea, sredinom lipnja dolazi u Osijek održati predavanje i radionicu na temu responzivnog web dizajna i izazova s kojima se dizajneri danas susreću.

Vitaly Friedman je završio računalne znanosti u Njemačkoj, a Smashing Magazine je osnovao nakon 6 godina 'freelanceanja'.
Vitaly Friedman je završio računalne znanosti u Njemačkoj, a Smashing Magazine je osnovao nakon 6 godina ‘freelanceanja’.

U Osijeku se na Ekonomskom fakultetu sredinom lipnja održava radionica Nove avanture responzivnog web dizajna, a vodit će je suosnivač i glavni urednik jednog od vodećih online magazina o dizajnu i web developmentu. Riječ je o Smashing Magazineu i Vitalyju Friedmanu koji će na radionici razmatrati strategije izrade brzih i fleksibilnih sustava responzivnog dizajna.

Uz HTTP/2, Service Workers, Responsive Images, Flexbox, CSS Grid Layout, SVG i Font Loading API sada dostupne u preglednicima, još uvijek tražimo rješenje na pitanje kako koristiti sve te tehnologije učinkovito i u razumnom vremenu. Uz ovaj izazov, Vitaly će se baviti i rješavanjem problema u starijim preglednicima te otkriti neke “prljave” tehnike koje mogu pomoći da vaše responzivne web stranice ostanu relevantne, fleksibilne i pristupačne u budućnosti.

Vitaly Friedman je inače rođen u Minsku u Bjelorusiji, a u dizajn, tipografiju i pisanje se zaljubljuje tijekom studija računalnih znanosti u Njemačkoj. Smashing Magazine je osnovao nakon 6 godina iskustva u freelanceanju.

Besplatno predavanje prije radionice

Neposredno prije radionice Vitaly će u petak 16. lipnja održati besplatno predavanje s početkom u 19 sati. Na predavanju će prikazati studiju slučaja o tome kako se tim Smashing Magazinea borio s optimizacijom performansi novog projekta. Bit će riječi i o tranziciji HTTP/2, radu s web fontovima, oglašavanju i drugim povezanim temama.

Radionica je pak na rasporedu idućeg dana, 17. lipnja u 9 sati. Trajat će sve do popodnevnih sati, a ulaznicu možete kupiti putem Entrio sustava.

Događanje organizira Osijek Software City, po prvi puta u suradnji s novosadskom udrugom DaFED. Više informacija može se pronaći i na Facebook stranici.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.