54.000 razloga zašto DRAP (ne) bi trebao zaposliti ‘viralnog’ video kreatora kao copywritera, ali...

54.000 razloga zašto DRAP (ne) bi trebao zaposliti ‘viralnog’ video kreatora kao copywritera, ali…

...bi ga trebao zaposliti. Prije skoro šest dana od Aleksa Tatalovića dobili smo upit da objavimo njegov video, po njegovim riječima “antimolbu” za posao junior copywritera u kreativnoj digitalnoj agenciji DRAP iz Zagreba, poznatoj po projektima poput Kraš Ekoparka te računanja broja Twitter i Facebook korisnika u Hrvatskoj. Aleksa je ipak zaslužio razgovor - otkrijte zašto!

yt

…bi ga trebao zaposliti.  Prije skoro šest dana od Aleksa Tatalovića dobili smo upit da objavimo njegov video, po njegovim riječima “antimolbu” za posao junior copywritera u kreativnoj digitalnoj agenciji DRAP iz Zagreba, poznatoj po projektima poput Kraš Ekoparka te računanja broja Twitter i Facebook korisnika u Hrvatskoj. Aleksa je ipak zaslužio razgovor – otkrijte zašto!

Video tada nismo objavili, jer jednostavno nismo mogli naći poveznicu za njega na Netokraciji osim toga što se radi o internetskom videu. A Aleksa je zaista bio kratak, jasan i jako pristojan u molbi. Tehnološki poseban, nažalost, video nije bio, posebne veze s copywritingom nije imao, a slične projekte već smo vidjeli vani pa smo teška srca odlučili da nije za nas, jer iako mnogi mediji svaštare, na Netokraciji se pokušavamo držati ključnih tema u digitalnom svijetu. Video, koji je dosad pogledan preko 48 tisuća puta na YouTubeu i lajkan 6000 puta, ako ga niste vidjeli, pogledajte ovdje:

54 tisuće priloga ‘pažnje’ i 3 konkretna razloga

Kao što je i Aleksa rekao, radilo se o antimolbi koja nije pokazala njegovo umijeće kao copywritera odnosno osobe koja PIŠE sadržaj, ali postoje tri itekako dobra razloga zašto je DRAP mladog Aleksu pozvao na posao:

  • Trud: Za razliku od mnogih koji jednostavno pošalju svoj životopis i nadaju se najboljem, Aleksa se potrudio i otišao korak dalje. S obzirom da se radi o “juniorskoj” poziciji, čak nije ni toliko problem što je tematski nevezano s obzirom da tek treba naučiti kako raditi posao.
  • Preskoči posao i dođi do bitnog za poslodavca: Ukoliko još niste shvatili po afinitetima DRAP-ovog direktora Davora Runje, DRAP-ovci obožavaju sve “viralno” pa ne sumnjam da im Aleksin video izvukao smiješak na obraz među silnim, u Arialu napisanim životopisima.
  • Pokaži dodatnu vrijednost poslodavcu: Aleksin video je na kraju pokupio i Index, jedan od najvećih hrvatski internetskih medija, poznat i po tome što ponekad izbjegava spominjanje tvrtki i linkanje izvora. Dok se u prvom članku s preko 4000 lajkova samo spominje “jedna agencija”, u drugom ne samo da se linka DRAP-ova web stranica već se prenosi i njihovo linkanje Indexovog prvog članka. Naravno, uz Indexov dramatičan ton da je Runje objavio video i sudbinu “prepustio na milost i nemilost broja lajkova”.

Vrijednost PR-a za DRAP u ovom slučaju je višestruka i pokazuje kako je Aleksa uspio promovirati budućeg poslodavca i prije razgovara za posao. Većina zaposlenika je više usredotočena na što posao njima može donijeti, nego na to kako oni mogu doprinijeti tvrtki u kojoj će raditi.

index

Iz videa ne možemo vidjeti ima li Aleksa potencijal da bude dobar copywriter, ali svakako zbog svog truda zaslužuje šansu i poziv na razgovor koju je Runje već potvrdio putem DRAP-ove Facebook fan stranice. Čak i ukoliko ne dobije posao, Aleksa će uvijek moći reći da je svojim videom došao do ukupno preko 6000 lajkova na Facebooku, što je brojka kojom se i mnoge internetske agencije ne mogu pohvaliti. Aleksa, sretno ti na razgovoru danas! 🙂

Update: Čini se kako je Aleksa dobio posao. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...