Vip Forum za konstruktivne 'telekomske' rasprave - kad Facebook i Twitter jednostavno nisu dovoljni

Vip Forum za konstruktivne ‘telekomske’ rasprave – kad Facebook i Twitter jednostavno nisu dovoljni

Vipnet je danas video konferencijom predstavio novu uslugu za svoje korisnike – Vip forum. Kako je rečeno, on neće biti zamjena postojećoj službi za korisnike, nego mjesto na kojemu će se kreirati konstruktivne i stručne rasprave te na kojemu bi korisnici trebali dobivati brze, jednostavne, precizne odgovore na sva pitanja vezana za telekomunikacijske tehnologije, proizvode i usluge.

vipnetforum_1naslovnaVipnet je danas video konferencijom predstavio novu uslugu za svoje korisnike – Vip Forum. Kako je rečeno, on neće biti zamjena postojećoj službi za korisnike, nego mjesto na kojemu će se kreirati konstruktivne i stručne rasprave te na kojemu bi korisnici trebali dobivati brze, jednostavne, precizne odgovore na sva pitanja vezana za telekomunikacijske tehnologije, proizvode i usluge.

Kao što je na konferenciji naveo Vipnetov Hrvoje Puljko, redovna služba za korisnike i dalje će biti dostupna svakoga dana, od 0-24 sata, dok sam forum nije zamišljen za zaprimanje pritužbi. Naime, sve što se postavi na ovu platformu, postaje javno dostupno, stoga se nikako ne preporučuje objavljivanje privatnih podataka.

Video konferencija mogla se pratiti putem samoga VIP foruma.
Video konferencija mogla se pratiti putem samoga VIP foruma.

Rangiranje forumaša

Kako je cilj potaknuti konstruktivne rasprave, uveden je i sustav rangiranja uz takozvane Respekt bodove. Oni predstavljaju sustav ocjenjivanja kvalitetnog sadržaja na forumu, ali ga se planira upotrebljavati i kao izraz poštovanja drugome forumašu. Dakle, ukoliko nekome date Respekt bod, povećavate vrijednost poruke, ali i poboljšavate reputaciju autora sadržaja. Naime, sustav rangiranja forumaša teško je uspostaviti samo prema osnovnim kriterijima, kao što su broj postova ili datum registracije, stoga su uvedeni i drugi faktori. Kako je Hrvoje objasnio, forumaši s višim rangom imat će s vremenom i određene benefite:

Za određene forumaške rangove uvest će se posebni avatari, imat će pravo na različite dužine potpisa, dodavanje videa u post, njihovi članci moći će biti nominirani za bazu znanja… Rangiranje označava živi sustav koji će se moći ponovno redefinirati.

Forum nije zamišljen kao mjesto za zaprimanje pritužbi, nego kao platforma za konstruktivne rasprave.
Forum nije zamišljen kao mjesto za zaprimanje pritužbi, nego kao platforma za konstruktivne rasprave.

Baza znanja kao odgovor na najčešća pitanja

Postoji i baza znanja, odnosno, tekstovi koji mogu odgovoriti na neka od pitanja forumaša koja se ponavljaju, a tu će se naći razni savjeti, upute i objašnjenja. Već sada postoji osnovna baza podataka, koja će se nadopunjavati, a u njenom kreiranju mogu sudjelovati svi članovi ove platforme. Na kraju svakog članka forumaš može zabilježiti je li mu članak bio koristan ili ne i na taj način pomoći i drugim članovima foruma. Hrvoje je rekao nešto više i o samom administriranju sadržaja:

Što se tiče pravila ponašanja, postoje smjernice i kućni red, a korisnici se pozivaju da pročitaju uvjete korištenja. Naravno, postojat će i administratori, koji će provjeravati krši li nečija objava te uvjete. No, svakako ćemo biti fleksibilni po ovom pitanju – zabrane će biti minimalne, ali su nužne.

Mario Cvitković, član Uprave i glavni direktor za marketing, prodaju i službu za korisnike, smatra kako je forum korak dalje koji je ovaj telekom napravio u otvaranju prema korisnicima, posebice nakon uvođenja komunikacije putem društvenih mreža.

Želio bih i da u ovom slučaju dobijemo po povratne informacije od korisnika, jer su nam i do sada one bile uvelike korisne u poboljšanju korisničkog iskustva. Krajnji nam je cilj veće zadovoljstvo korisnika, kao i lakoća korištenja servisa.

Vipnetovi korisnici, hoćete li se registrirati?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.