Vip Forum za konstruktivne 'telekomske' rasprave - kad Facebook i Twitter jednostavno nisu dovoljni

Vip Forum za konstruktivne ‘telekomske’ rasprave – kad Facebook i Twitter jednostavno nisu dovoljni

Vipnet je danas video konferencijom predstavio novu uslugu za svoje korisnike – Vip forum. Kako je rečeno, on neće biti zamjena postojećoj službi za korisnike, nego mjesto na kojemu će se kreirati konstruktivne i stručne rasprave te na kojemu bi korisnici trebali dobivati brze, jednostavne, precizne odgovore na sva pitanja vezana za telekomunikacijske tehnologije, proizvode i usluge.

vipnetforum_1naslovnaVipnet je danas video konferencijom predstavio novu uslugu za svoje korisnike – Vip Forum. Kako je rečeno, on neće biti zamjena postojećoj službi za korisnike, nego mjesto na kojemu će se kreirati konstruktivne i stručne rasprave te na kojemu bi korisnici trebali dobivati brze, jednostavne, precizne odgovore na sva pitanja vezana za telekomunikacijske tehnologije, proizvode i usluge.

Kao što je na konferenciji naveo Vipnetov Hrvoje Puljko, redovna služba za korisnike i dalje će biti dostupna svakoga dana, od 0-24 sata, dok sam forum nije zamišljen za zaprimanje pritužbi. Naime, sve što se postavi na ovu platformu, postaje javno dostupno, stoga se nikako ne preporučuje objavljivanje privatnih podataka.

Video konferencija mogla se pratiti putem samoga VIP foruma.
Video konferencija mogla se pratiti putem samoga VIP foruma.

Rangiranje forumaša

Kako je cilj potaknuti konstruktivne rasprave, uveden je i sustav rangiranja uz takozvane Respekt bodove. Oni predstavljaju sustav ocjenjivanja kvalitetnog sadržaja na forumu, ali ga se planira upotrebljavati i kao izraz poštovanja drugome forumašu. Dakle, ukoliko nekome date Respekt bod, povećavate vrijednost poruke, ali i poboljšavate reputaciju autora sadržaja. Naime, sustav rangiranja forumaša teško je uspostaviti samo prema osnovnim kriterijima, kao što su broj postova ili datum registracije, stoga su uvedeni i drugi faktori. Kako je Hrvoje objasnio, forumaši s višim rangom imat će s vremenom i određene benefite:

Za određene forumaške rangove uvest će se posebni avatari, imat će pravo na različite dužine potpisa, dodavanje videa u post, njihovi članci moći će biti nominirani za bazu znanja… Rangiranje označava živi sustav koji će se moći ponovno redefinirati.

Forum nije zamišljen kao mjesto za zaprimanje pritužbi, nego kao platforma za konstruktivne rasprave.
Forum nije zamišljen kao mjesto za zaprimanje pritužbi, nego kao platforma za konstruktivne rasprave.

Baza znanja kao odgovor na najčešća pitanja

Postoji i baza znanja, odnosno, tekstovi koji mogu odgovoriti na neka od pitanja forumaša koja se ponavljaju, a tu će se naći razni savjeti, upute i objašnjenja. Već sada postoji osnovna baza podataka, koja će se nadopunjavati, a u njenom kreiranju mogu sudjelovati svi članovi ove platforme. Na kraju svakog članka forumaš može zabilježiti je li mu članak bio koristan ili ne i na taj način pomoći i drugim članovima foruma. Hrvoje je rekao nešto više i o samom administriranju sadržaja:

Što se tiče pravila ponašanja, postoje smjernice i kućni red, a korisnici se pozivaju da pročitaju uvjete korištenja. Naravno, postojat će i administratori, koji će provjeravati krši li nečija objava te uvjete. No, svakako ćemo biti fleksibilni po ovom pitanju – zabrane će biti minimalne, ali su nužne.

Mario Cvitković, član Uprave i glavni direktor za marketing, prodaju i službu za korisnike, smatra kako je forum korak dalje koji je ovaj telekom napravio u otvaranju prema korisnicima, posebice nakon uvođenja komunikacije putem društvenih mreža.

Želio bih i da u ovom slučaju dobijemo po povratne informacije od korisnika, jer su nam i do sada one bile uvelike korisne u poboljšanju korisničkog iskustva. Krajnji nam je cilj veće zadovoljstvo korisnika, kao i lakoća korištenja servisa.

Vipnetovi korisnici, hoćete li se registrirati?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.