Na mjesto CTO-a Iskon Interneta stiže 'pravi Iskonovac' - Vedran Žitnjak

Na mjesto CTO-a Iskon Interneta stiže ‘pravi Iskonovac’ – Vedran Žitnjak

Borisa Drila će na mjestu člana Uprave za tehniku Iskon Interneta naslijediti Vedran Žitnjak, a saznali smo i koji su njegovi planovi za mandat.

Vedran Žitnjak diplomirao je u Mariboru, a u Iskonu radi već 16 godina.
Vedran Žitnjak diplomirao je u Mariboru, a u Iskonu radi već 16 godina.

Novi CTO Iskon Interneta je Vedran Žitnjak, menadžer sa 16-godišnjim iskustvom na vodećim pozicijama u tehnici u Iskonu. Posljednjih 9 godina bio je direktor Odjela za upravljanje, planiranje i nadzor mreže, a funkciju člana Uprave za tehniku preuzeo je od Borisa Drila, danas člana Uprave i glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu.

Žitnjak je rodom iz Varaždina, a IT karijeru je započeo u susjednoj Sloveniji gdje je i diplomirao na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo u Mariboru. U Iskonu ističu da je riječ o “pravom Iskonovcu” jer je aktivno i kontinuirano doprinosio razvoju ovog alternativnog telekom operatora još od 2000. godine.

Iskon Lab kao ključ prednosti pred konkurencijom

Novi CTO se planira posvetiti nastavku osiguranja kvalitetne isporuke usluga širokopojasnog pristupa internetu, IPTV-a i fiksne telefonije. Uz to, tu su i inovativna rješenja iz Iskon Laba koje smatra ključnima za diferencijaciju Iskona na domaćem telekomunikacijskom tržištu.

Nove prilike se nalaze u tehnološkim rješenjima koja korisnicima omogućuju da svoju internetsku vezu iskoriste za ugodniji, sigurniji i bezbrižan život. To je fokus djelovanja Iskon Laba, koji je već predstavio Iskon.Smarthome rješenje za pametne domove. Uz daljnji razvoj te usluge i predstavljanje novih senzora, trenutno smo fokusirani na rješenje koje će promijeniti način na koji odabiremo tj. konzumiramo televizijske sadržaje.

Komentari

  1. Matek Lovas

    Matek Lovas

    17. 01. 2017. u 11:36 am Odgovori

    Poštovani,
    sa brzinama skidanja i slanja podataka koje Iskon nudi građanstvu, u današnje vrijeme i sa današnjom tehnologijom ova izjava gospodina Žitnjaka je neodgovorna i žalosna.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.