Ako napadnete Tinder, spremite se za oluju na Twitteru

Ako napadnete Tinder, Tinder će uzvratiti olujom na Twitteru

Lekcija prva - nemojte napadati Tinder na javnom mjestu, na kojem će Tinder vidjeti da ste napali. Lekcija druga - ako već napadnete, pripremite se na udarce s druge strane. Lekcija treća - ako niste ni napadač ni napadnuti, bacite oko na Tinderov službeni profil na Twitteru, moglo bi biti zabavno.

Tinder je igra "lajkova"

Vanity Fair, časopis koji piše o zanimljivim i važnim stvarima, uglavnom u dugim tekstovima, odlučio se pozabaviti Tinderom i sveukupnim načelom ‘tinderizacije’. U kojem smjeru sve to ide, što o ‘online’ spojevima kažu stručnjaci, kakva su iskustva korisnika, što pokazuju podaci – zapitala se autorica Nancy Jo Sales, koja je potražila i odgovore, ali pritom očito nije bila u kontaktu ni s kime u Tinderu. Ako niste u kontaktu ni s kime u Tinderu, a pišete o Tinderu, a Tinderu se to ne svidi, onda će Tinder biti u kontaktu s vama.

Recimo, na Twitteru.

Bijesne reakcije barem relativno velikog ili popularnog entiteta redovito su zanimljive, znaju biti i zabavne, a prava zabava počinje ako se pojavi lavina teško ukrotive ljutnje. Bijes je ponekad toliko jak da se ne može ograničiti na pet ‘tvitova’.

Niti na 10, a ni na 20 ‘tvitova’.

Tinderu je trebao čak 31 da odgovori autorici članka i časopisu u kojem se pojavio analitički tekst. Počelo je s oporgavanjem podatka o broju brakova korisnika aplikacije za spojeve, a da će nastavak biti žestok, pokazala je sarkastična primjedba o otkriću seksa koja je slijedila.

Seks je, dakako, bio poznat čovjeku i prije Tindera. Ako ste pomislili da Tinder promiče povezivanje koje neće otići dublje od toga – ili ako vas je na takvu misao potaknuo članak u Vanity Fairu – tu je Tinder na Twitteru da vam otkrije da ste u krivu.

No, dobro, sada zasigurno želite znati što se zbiva u Pakistanu. Ili u Kini. Ili u Sjevernoj Koreji.

Ili što se zbiva s različitim vezama generalno, uključujući i istospolne.

Tinder ide dalje i neće posustati! Jeste li to dobro čuli, zločesta jednostrana i pristrana i nepravedna Vanity Fair ekipo?

Ako niste dobro čuli, evo još jednom, za svaki slučaj.

Sinoćnji Tinderov obračun s neistomišljenicima tu je stao, a Vanity Fairova novinarka je za odgovor ‘retvitala’ niz poruka podrške za njezinu priču. I potom još malo bocnula svoje protivnike u ovom virtualnom ratu.

Zvuči kao poziv na novu rundu razmjene udaraca.

Komentari

  1. Ich

    Ich

    13. 08. 2015. u 7:43 am Odgovori

    jasno da časopis kao takav mora o nečemu blebetati, no ako ne kaniš koristiti određeni servis, zašto po njemu pljuvati?, tim više zašto se Tinder ekipa uzrujava, sumnjam da će im korisničke brojke krenuti u opadanje radi jednog iskrivljenog mišljenja…inače app je totalna fora, tko nije isprobao, trebao bi 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.