Uber stigao u Rijeku i dijeli do 4 besplatne vožnje za vikend

Uber stigao u Rijeku i dijeli do 4 besplatne vožnje za vikend

Uber je od danas prisutan u sedam hrvatskih gradova. Naime, posljednji grad u kojemu možete putem aplikacije naručivati i plaćati prijevoz jest Rijeka, gdje je Uber od danas dostupan uz proizvode UberX, UberSELECT i UberVAN.

Dok se tek priprema prijedlog novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, u sklopu kojeg se očekuje da će Uber konačno biti legaliziran u Hrvatskoj, to ovu tvrtku ne sprječava da se i dalje širi po Hrvatskoj. Nakon što su na početku turističke sezone predstavili UberBoat, sada se šire na još jedan obalni grad. U njemu usluga naručivanja broda putem aplikacije za sada neće biti dostupna, ali hoće UberX, UberSELECT i UberVAN.

Iz Ubera navode da je potražnja za Uberom u Rijeci bila veća nego u bilo kojem drugom hrvatskom gradu pa je tako do sada zabilježeno čak 14 tisuća otvaranja aplikacije. To je bio poziv da se usluga omogući i u tom gradu, kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Dolaskom Ubera u Rijeku, u narednim mjesecima, stvorit će se najmanje 300 novih radnih mjesta u tvrtkama i obrtima partnera-vozača. Sigurni smo da će naša usluga pojednostaviti kretanje mnogim Riječanima, ali i turistima koji će ovo ljeto provesti na hrvatskoj obali.

Cijena usluge za UberX bit će 6 kuna za start, 3 kune po kilometru i 0,4 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 10 kuna. U prigradskoj zoni, cijena će biti 9 kuna start, 5 kuna po kilometru i 0,5 kuna po minuti vožnje, a minimalna cijena će biti 15 kuna. Za UberSELECT i UberVAN cijena će biti ista u gradskoj i prigradskoj zoni, odnosno 11 kuna start, 6,5 kuna po prevezenom kilometru i 0,65 kuna po minuti vožnje uz minimalnu cijenu vožnje 20 kuna. Za UberVAN cijena starta će biti 13 kuna, 8,5 kuna po prevezenom kilometru i 0,8 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 25 kuna. Sve navedene Uberove usluge bit će dostupne od Brseča do Selca i na otoku Krku.

No, kao što je spomenuto u uvodu, ovog vikenda svim postojećim i novim korisnicima u Rijeci Uber poklanja besplatne 4 vožnje, svaku u vrijednosti do 20 kuna, od danas do nedjelje u 23 sata. Da bi se pravo na besplatne vožnje ostvarilo, potrebno je unijeti promotivni kod CIAORIJEKA prilikom naručivanja vožnje.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.