Uber stigao u Rijeku i dijeli do 4 besplatne vožnje za vikend

Uber stigao u Rijeku i dijeli do 4 besplatne vožnje za vikend

Uber je od danas prisutan u sedam hrvatskih gradova. Naime, posljednji grad u kojemu možete putem aplikacije naručivati i plaćati prijevoz jest Rijeka, gdje je Uber od danas dostupan uz proizvode UberX, UberSELECT i UberVAN.

Dok se tek priprema prijedlog novog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, u sklopu kojeg se očekuje da će Uber konačno biti legaliziran u Hrvatskoj, to ovu tvrtku ne sprječava da se i dalje širi po Hrvatskoj. Nakon što su na početku turističke sezone predstavili UberBoat, sada se šire na još jedan obalni grad. U njemu usluga naručivanja broda putem aplikacije za sada neće biti dostupna, ali hoće UberX, UberSELECT i UberVAN.

Iz Ubera navode da je potražnja za Uberom u Rijeci bila veća nego u bilo kojem drugom hrvatskom gradu pa je tako do sada zabilježeno čak 14 tisuća otvaranja aplikacije. To je bio poziv da se usluga omogući i u tom gradu, kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Dolaskom Ubera u Rijeku, u narednim mjesecima, stvorit će se najmanje 300 novih radnih mjesta u tvrtkama i obrtima partnera-vozača. Sigurni smo da će naša usluga pojednostaviti kretanje mnogim Riječanima, ali i turistima koji će ovo ljeto provesti na hrvatskoj obali.

Cijena usluge za UberX bit će 6 kuna za start, 3 kune po kilometru i 0,4 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 10 kuna. U prigradskoj zoni, cijena će biti 9 kuna start, 5 kuna po kilometru i 0,5 kuna po minuti vožnje, a minimalna cijena će biti 15 kuna. Za UberSELECT i UberVAN cijena će biti ista u gradskoj i prigradskoj zoni, odnosno 11 kuna start, 6,5 kuna po prevezenom kilometru i 0,65 kuna po minuti vožnje uz minimalnu cijenu vožnje 20 kuna. Za UberVAN cijena starta će biti 13 kuna, 8,5 kuna po prevezenom kilometru i 0,8 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 25 kuna. Sve navedene Uberove usluge bit će dostupne od Brseča do Selca i na otoku Krku.

No, kao što je spomenuto u uvodu, ovog vikenda svim postojećim i novim korisnicima u Rijeci Uber poklanja besplatne 4 vožnje, svaku u vrijednosti do 20 kuna, od danas do nedjelje u 23 sata. Da bi se pravo na besplatne vožnje ostvarilo, potrebno je unijeti promotivni kod CIAORIJEKA prilikom naručivanja vožnje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.