Isprobali smo novu Uberovu aplikaciju: U Hrvatskoj uskoro i UberEATS

Isprobali smo novu Uberovu aplikaciju: U Hrvatskoj uskoro i UberEATS

Od zadnjeg redizajna Uberove aplikacije prošle su čak četiri godine. U tom vremenu aplikacija je postala sve složenija i zahtjevnija za korištenje, posebno u gradovima u kojima se nudi mnoštvo usluga. Zbog toga su u Uberu krenuli od nule s izradom nove aplikacije, koju već ima oko 30 posto korisnika, a do kraja godine trebala bi se nalaziti na mobilnim uređajima svih postojećih i novih korisnika Ubera.

uber-nova-app

Danas smo u HUB385 prisustvovali predstavljanju nove Uberove aplikacije, koja postupno postaje dostupna korisnicima diljem svijeta, a do kraja godine trebali bi ju imati svi postojeći i novi korisnici Ubera. Naime, zadnji redizajn Uberove aplikacije dogodio se 2012. godine, a od tada je Uber uveo ove mnoge opcije, posebno u velikim gradovima, zbog čega je samo korištenje aplikacije postajalo sve složenije i zahtjevnije. S novom aplikacijom, cilj je pojednostaviti cijeli proces korištenja Ubera. Pa što to ona donosi?

Korisnik u prvom planu

uber-app

Kako je pojasnio Davor Tremac, generalni direktor Ubera za Hrvatsku, u prvom planu je korisnik. Tako nova Uberova aplikacija, korisnike odmah “pita” kamo žele ići, no česti korisnici vidjet će i prečace koji predviđaju kamo bi željeli ići. Također, po novome je moguće povezati aplikaciju s kalendarom te će se tako svi zakazani sastanci i susreti automatski pojaviti na aplikaciji kao prečaci i poštedjeti korisnika traženja odgovarajuće adrese.

Novost je i usporedba troškova različitih opcija s unaprijed poznatim cijenama vožnje. Primjerice, za Hrvatsku su to UberX i UberSelect, dok je za prvu opciju vidljivo i vrijeme za koje se očekuje da će korisnik stići na odredište. Također, svi detalji o vožnji moći će se naći na jednom mjestu, a kako bi se smanjilo čekanje vozila, korisnicima će se sugerirati lokacije u blizini do kojih jednostavno mogu doći pješice i tako brže naći Uber vozilo. Uz to, uskoro će biti dostupna opcija People are the new places, koja će omogućiti sinkronizaciju kontakta s Uberovom aplikacijom. Tako će korisnici, kada se idu naći s osobom koju imaju među kontaktima, jednostavno odabrati njeno ime, a vožnja može započeti kad osoba podijeli svoju trenutnu aplikaciju.

Jedna od zanimljivih opcija je i ona korištenja različitih profila, primjerice osobnog, poslovnog ili onog za obitelj te tako korisnik može članu obitelji dati ovlasti za korištenje Uberove aplikacije bez da ta osoba mora razmišljati, odnosno posjedovati kreditnu karticu (ili imati dovoljno gotovine kod sebe).

Usluga UberEATS i u Hrvatskoj?

Na predstavljanju je bilo je riječi i UberEATS, novoj usluzi dostave hrane, a iako nema konkretnog datuma, Tremac kaže da bismo ju mogli očekivati i u Hrvatskoj, budući da uskoro kreće predstavljanje usluge u istočnoj Europi.

Komentirajući Uberove aktivnosti u Hrvatskoj, istaknuo je kako se od uvođenja opcije plaćanja gotovinom raste broj korisnika, ali da se polako mijenja i njihova demografska slika, iako su to i dalje pretežno pripadnici milenijske generacije. Također, dodao je kako općenito raste interes za korištenje Ubera te da ne uspijevaju dodati toliko vozača u sustav kolika je potražnja, a razlozi za to su prvenstveno jer se ljudi teško odlučuju na otvaranje vlastite tvrtke, a tu je i pitanje fiskalizacije. Razgovarajući o navikama Uberovih korisnika u Hrvatskoj, na predstavljanju smo čuli i nekoliko zanimljivosti. Primjerice, bilo je zahtjeva za vožnju od Zagreba do Dubrovnika, Ljubljane pa i Ogulina, a nedavno su imali i korisnicu od devedesetak godina koju su članovi obitelji naučili kako da naruči vožnju Uberom. Iako nije uobičajena situacija, vozač se nije smeo te je po gospođu došao na treći kat budući da zgrada u kojoj živi nema dizalo, i odnio do automobila. 😉

Novu verziju aplikacije je do sada preuzelo oko 30 posto korisnika u svijetu, a dostupna je za sve iOS i Android korisnike, ovisno o tome kako ažuriraju svoj mobilni uređaj. Jeste li i vi među njima?

ponuda

Komentari

 1. Miro

  Miro

  15. 11. 2016. u 8:16 pm Odgovori

  Kaj ste vi u redakciji pretplaćeni na vijesti iz Ubera ili… Možda da još saznamo kaj jedu svaki dan.

  Cijeli taj Uber je ovisan o da ne kažem mamlazima koji su spremni cijele dane crnčiti za kikiriki.

 2. mrzitelj napretka

  mrzitelj napretka

  12. 01. 2017. u 9:44 pm Odgovori

  Inovativni poslodavac vec radi na tome da se rijesi vas jadnika ‘partnera vozaca’..sad ste sretni s kikirikijem a kad uvedu samovozece autice necete dobit ni za kostice.to se odnosi i na debile konzumente koji ne vide dalje od ekrana smradfona u koji bulje dok sve oko njih odlazi u mac kurac

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".