Od travnja fiskalni računi na email - svakom korisniku Ubera u Hrvatskoj

Od travnja fiskalni računi na email – svakom korisniku Ubera u Hrvatskoj

Uberovi korisnici više neće morati u vozilu čekati na fiskalizaciju računa, već će fiskalizirani račun dobiti putem - emaila.

Korisnici će fiskalizirane račune primati direktno na mail.
Korisnici će fiskalizirane račune primati direktno na mail.

Uber je predstavio novu prilagodbu aplikacije napravljenu isključivo za hrvatsko tržište. Riječ je o novostima koje se odnose na izdavanje digitalnih fiskaliziranih računa putem emaila korisnika. Dosadašnja ručna fiskalizacija predstavljala je gubitak vremena za partnere-vozače koji bi nakon svake odrađene vožnje na nekoliko minuta morali parkirati vozilo kako bi fiskalizirali račun, što nije bilo zgodno ni za korisnike koji su u to vrijeme morali čekati u automobilu.

Zahvaljujući novoj mogućnosti, fiskalizacija će se događati “u pozadini” za vrijeme vožnje, a korisnicima će fiskalizirani račun stizati na email.

Ušteda od 10 milijuna kuna godišnje

Iako je Uberova aplikacija ista u cijelome svijetu, ovim su potezom željeli pokazati spremnost na prilagodbu zahtjevima hrvatskog zakonodavstva. Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu ističe:

Promjena donosi prednosti i vozačima i korisnicima i Poreznoj upravi. Izdavanjem digitalnih fiskalnih računa našim partnerima-vozačima ukupno smo uštedjeli 10 milijuna kuna na godišnjoj razini.

Prelazak na digitalni oblik izdavanja računa bit će postupan, no cilj je potpuna zamjena fiskalnih blagajni iz Uberovih vozila do početka travnja. Sljedeći potez o kojem se razmišlja je povezivanje s Poreznom upravom kako bi partneri-vozači direktno preko aplikacije mogli slati svoje porezne prijave, a takav model je već primijenjen u Švedskoj i Estoniji.

Komentari

  1. Dejan

    Dejan

    01. 03. 2017. u 1:00 pm Odgovori

    Eto što može kompanija koja se kupa u novcima. Kupuje nove zakone, plaća kazne za svoje vozače i ima novac da izdrži dulje od većine vlada manjih država. Kada uspije progurati svoje rješenje javit će se tucet konkurenata jer ući je jednostavno, ljestvica za ulazak je zaista niska. Nema tu mudrosti kao u Googlu npr. To će na kraju pokopati Uber.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...