TwThanks: Zahvalite se za sve 'retweetove' novom Pavlešićevom web aplikacijom

TwThanks: Zahvalite se za sve ‘retweetove’ novom Pavlešićevom web aplikacijom

TwThanks je novi besplatni, web servis za korisnike društvene mreže Twitter koju je izradio izradio hrvatski developer poznat po svojim Windows aplikacijama te Twitter aplikaciji TwBirthday. TwThanksom, kako Pavlešić otkriva ekskluzivno za Netokraciju, možete kratkim tvitovima zahvaliti korisnicima koji su vas retweetali odnosno odgovorili vam na tvitove ili vas pak spomenuli.

TwThanks novi je servis hrvatskog autora Domagoja Pavlešića.

TwThanks je novi besplatni, web servis za korisnike društvene mreže Twitter koju je izradio izradio hrvatski developer poznat po svojim Windows aplikacijama te Twitter aplikaciji TwBirthday. TwThanksom, kako Pavlešić otkriva ekskluzivno za Netokraciju, možete kratkim tvitovima zahvaliti korisnicima koji su vas retweetali odnosno odgovorili vam na tvitove ili vas pak spomenuli.

Zahvalni u 160 znakova

Servis je vrlo jednostavan, tako da vam pokazuje spomenute vrste tvitova, poput RT-ova, pri čemu klikom na pojedinu poruku dobivate popis korisnika koji su vas retweetaliMožete odabrati one kojima želite zahvaliti, napisati zahvalu (ili odabrati jednu od predefiniranih poput: “Thanks!”, “Thank you!”, “Thank you very much!” ili “Grazie””) pa i uključiti virtualnu pusu.

TwHvala u 2-3 koraka.

Pavlešić je poznat po razvoju niza mobilnih i web aplikacija, poput prve hrvatske Windows Phone aplikacije CroParking i Twitter aplikacije koja vam otkriva Twitter rođendan, a nedavno je otkrio novu web stranicu svoje razvojne agencije Dizzy. Pavlešić je u razgovoru za Netokraciju otkrio kako su je jako zanimljivo izrađivati servise temeljene na društvenoj mreži Twitter:

Twitter servisi su mi fora. TwBirthday.com se pokazao vrlo uspješan, i dan danas raste po broju posjeta i followera, a nisam ga skoro niti taknuo od lansiranja (ako izuzmemo par bugova). WallOfSilver.net je malo manje popularan, no i njemu ide dobro.

Iako je htio napraviti i Twitter aplikaciju za Windows Phone, ali s obzirom na Twitterov nov, prilično zatvoren odnos prema developerima, odustao je od tog plana, makar je s timom skupio zanimljivih ideja i koncepata.

20 malih servisa do velikog internetskog života

Zanimljivo je kako je TwThanks.com domenu registrirao još prije dvije godine, a u idealnoj situaciji Pavlešić bi volio živjeti od svojih malih internetskih servisa, iako bi ih trebalo biti više od nekoliko:

Imam svoj dnevni posao koji čini većinu mojih budućih planova, no ako ćemo sanjati – volio bih imati dvadesetak ovakvih servisa. Čini mi se da bi se od toga dalo vrlo pristojno živjeti. Ideja imam pregršt, čak imam i već nekoliko zakupljenih domena.

Isprobajte TwThanks već danas, kao što će i Netokracija kad RT-ate ovaj članak 🙂 Samo nemojte pretjerati u twzahvalama kako ne biste ispali spamer, makar Pavlešić zaključuje kako svaka Twitter aplikacija može biti spamerska, a ukoliko netko zloupotrijebi servis, korisnici će ga blokirati i “svemir će ponovno biti u ravnoteži”. Kakvu biste vi Twitter aplikaciju voljeli vidjeti?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.