Nielsen i Twitter sada nude informacije o dosegu tvitova koji brbljaju o televizijskom programu

Nielsen i Twitter sada nude informacije o dosegu tvitova koji brbljaju o televizijskom programu

Jučer smo govorili o Facebooku i televiziji, a sada o Twitteru i TV programu. Naime, istraživačka tvrtka Nielsen objavila je infografiku i zanimljive podatke o tome kako Twitter reagira na TV program koji se prikazuje uživo, a čini se da tvitanje u takvim trenutcima sve više uzima zamaha.

Nielsen Twitter TVJučer smo govorili o Facebooku i televiziji, a sada o Twitteru i TV programu. Naime, istraživačka tvrtka Nielsen objavila je infografiku i zanimljive podatke o tome kako Twitter reagira na TV program koji se prikazuje uživo, a čini se da tvitanje u takvim trenutcima sve više uzima zamaha.

Naime, kako je Social Guide objavio, broj razgovora na Twitteru o televizijskom programu značajno je porastao u posljednje dvije godine. Tako je 19 milijuna osoba kreiralo 263 milijuna tvitova u Americi o onome što upravo gledaju, i to samo u drugom kvartalu ove godine, što je rast od 24 posto u broju autora tvitova te rast od 38 posto u broju samih tvitova.

Do sada se mjerio samo broj tvitova i njihovih autora, a bez informacija o osobama koje vide te tvitove, televizijske kuće, oglašivači i agencije samo su se mogli pitati o pravom dosegu i utjecaju aktivnosti na ovoj društvenoj mreži koja je povezana s programom. No, Nielsen Twitter TV Ratings želi ponuditi potpunu sliku mjereći i aktivnosti na Twitteru (autore i tvitove) te doseg (publika i impresije).

Inicijalne analize otkrivaju kako je publika na Twitteru po prosječnoj epizodi serije 50 puta veća od broja autora koji generiraju tvitove. Primjerice, ako 2000 osoba tvita o određenom programu, 100.000 osoba vidi te tvitove.

Naravno, ove brojke variraju od programa do programa, a rani podatci govore kako omjer publike i autora tvitova pada kako broj autora po epizodi raste. To se događa zbog preklapanja pratitelja emisija s velikim brojem autora na Twitteru, jer jedan pratitelj vjerojatno prati više različitih autora. Više u infografici:

Izvor: Social Guide
Izvor: Social Guide

Ne trebamo niti podsjećati da se sve ovo događa uoči Twitterovog izlaska na burzu, a TV je nešto što će svakako privući oglašivače. Inače, u kolovozu je studija, koju je također proveo Nielsen, pokazala da tvitovi mogu značajno utjecati na porast gledanosti televizijskog programa, i to čak za 29 posto. Također, ako vas zanima o kojem se programu najviše tvita, možete pronaći informacije o tome u listi Nielsen Twitter TV Ratings Weekly Top Ten. Tu su The Vampire Diaries, Glee, Saturday Night Live, Dancing with the stars…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.