Pokreću se prijevremeni #TWizbori u sklopu #TweetupZG

Predsjednik daje ostavku! Pokreću se prijevremeni #TWizbori u sklopu #TweetupZG

Nakon državnih predsjedničkih izbora, vrijeme je došlo za one daleko važnije - izbore za predsjednika Twittera! Tako je, dugogodišnji, a mislilo se i vječni Twitter predsjednik Mario Bajkuša iznenada je dao ostavku i upraznio fotelju. Tko će se u nju smjestiti? Vaš glas, odnosno tvit odlučuje, i počevši od sada pa do četvrtka, 19. ožujka, kada ćemo pripremiti i sučeljavanje najpopularnijih kandidata u sklopu #TweetupZG.

twizbori

Naime, u naš je ured prije nekoliko dana stigla je izjava iz Ureda predsjednika Twittera, a u kojoj se obavještava tviterašice i tviteraše, građanke i građane Twittera, kako dosadašnji predsjednik @mbajkusa daje ostavku te raspisuje nove izbore. Odmah smo se bacili na pripremu novih predsjedničkih izbora, koji će ovoga puta biti svakako transparentniji od prošlih (koji su bili toliko mutni da se gotovo nitko ne sjeća jesu li se doista zbili i kako je predsjednik Bajkuša uopće došao na vlast).

twitter_ostavka predsjednik

Riječ Predsjednika na odlasku

Ovoga ćemo puta omogućiti tviterašima da transparentno i javno glasuju za svoje favorite (stop tajnom glasovanju!), a tim smo povodom zamolili Predsjednika na odlasku za motivirajuću izjavu:

Od 2010. do danas bili smo svjedoci snage Twittera u pomaganju drugima za vrijeme poplava i drugih katastrofa, spajanju ljudi, mijenjaju društva i javnog mnijenja. Svjedočili smo da uz odgovarajući komunikacijski kanal ljudi mogu napraviti velike stvari, stvarati povijest, a ne samo komentirati Eurosong. Nadam se i vjerujem kako će Twitter i dalje, bez obzira na formu, biti slobodan i biti korišten za dobro čovječanstva. Twitter je dokaz da se i sa 140 znakova može stvarati povijest.

Kako nominirati, kako glasovati?

Idućih tjedan dana možete i vi stvarati povijest te sudjelovati u odabiru novog čelnika Twittera. Mehanika je ovakva:

  • Od ovoga trenutka možete putem Twittera nominirati svoje favorite, odnosno kandidate. Nominirajući tvit treba izgledati otprilike ovako (nemojte izostavljati hashtagove, u suprotnom će tvitovi biti proglašeni nevažećima!):

Predlažem @nadimak za novog predsjednika/predsjednicu Twittera! #TWizbori #TweetupZG

  • Svaki tviteraš može samo jednom nominirati tviteraša – nemojte nominirati sami sebe.
  • Kandidati smiju voditi prljavu predsjedničku kampanju na Twitteru (mito u formi hrane i pića svakako je dopušten, čak i pozdravljen).

Sučeljavanje na #TweetupZG

  • Nominacijski tvitovi će se zbrajati do srijede, 18. ožujka, do 23:59, a u četvrtak, 19. ožujka, održat će se sučeljavanje najpopularnijih kandidata i konačni izbori predsjednika u sklopu #TweetupZG. Događaj će se održati u Bamboo baru u Zagrebu, uz podršku Zagrebačke banke.
  • TONG (Tviteraši Organizirano Nadziru Glasovanje) čine @ivanbrezakbrkan, dosadašnji predsjednik @mbajkusa te predstavnik @zabainfo.

banka2

  • Vodeći kandidati (njih tri) koji su osvojili najviše glasova tijekom nominacija, sudjelovat će u četvrtak na sučeljavanju o ključnim pitanjima vezanim uz stratešku važnost Twittera, pravima tviteraša, jednakosti, najboljim ćevapima i ostalim temama koje more građane i građanke ove društvene mreže.
  • Broj mjesta na #TweetupZG je ograničen, pa se pripremite za brzu prijavu – pozivnica i dodatni detalji bit će dostupni tijekom nadolazećeg vikenda, o čemu ćemo vas dodatno obavijestiti.
  • Tviteraši mogu glasovati za svog predsjedničkog kandidata među tri finalna (opet – jedan tviteraš, jedan glas), ali samo tijekom sučeljavanja (točno vremensko razdoblje naknadno ćemo objaviti), također uz hashtag #TWizbori i #TweetupZG. Tijekom četvrtka mogu im putem Twittera i postavljati škakljiva pitanja na koja će odgovarati tijekom sučeljavanja. Šuška se da će biti i mita nagrada za one sretne ruke, stoga se slobodno rastvivajte.

Spremni? Neka nominacije za novog predsjednika krenu – sad!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?